BLOG KE-2 - WEDDING

Wednesday, October 20, 2010

..::Cik Cookie dan Abang Sayang Berbaju Merah::..

Buka mata 0600, bangun mandi,buat yang wajib...kemudian masuk kerja...
Tup-tup dah 1700 nak punch card balik..
Dan tiba malam untuk menutup mata.
Harap malam nih boleh mimpi petik stobelli di ladang tak pun jumpa hero Tamil sambil nyanyi keliling pokok...
Dan sekali lagi alarm bunyi dah pagi....Haihhh,cepat je masa berlalu...

Sorry Zati,pinjam gambar hantaran kamu ........

Bila sebut hero Tamil teringat tragedi raya hari tuh kat Kelantan.
Hari raya ke-3 kat Pasar Wakaf Bharu.
Cik Cookie nak cari lauk untuk makan tengahri memandangkan angkatan tentera belah bapa Cik Cookie nak datang beraya..
Walaupun dah lama rasa macam baru je berlaku.
Tragedi mamat ensem berbaju merah.
Gila jambu...Dah berangan dah kalau dapat jadi awek kompem ramai jeles...
Wahhh..bahagia Cik Cookie.....
Al-kisahnya tengah Cik Cookie ngan Kak Ngah iaitu adik no 2 Cik Cookie dok pilih ayam ada mamat ensem dok pusing-pusing cari barang kat situ..Ingat dia pun dok pusing-pusing cari lauk cam Cik Cookie.Jadi Cik Cookie ngn Kak Ngah pun jeling hujung-hujung mata jelaaa..
Kang nampak sangat getiknya Cik Cookie dok intai anak jantan orang..
Jadi muka xdelaa jelas sangat kita tengok...
Tiba-tiba "Long,mamat ensem datang sini laa.Kompem dia nak beli ayam gak nih" Kak Ngah berbisik.
"Boleh laaa tengok muka dia terang-terang nanti.aku nak kira berapa biji tahik lalat kat muka.Manis benar tengok dari jauh".
Dup..dap..dup..dap nih.
Sekali suara kepit "makcik,ayam berapa sekilo?Boleh potong tak?Saiz nak buat rendang".
OMG....Cik Cookie nak pitam.............
Bapok nok.Terkedu mak...

9 comments:

Wanita Mutalib said...

eh..lama tak dgr citer dia :)

[s][u][e][h][a][n][n] said...

sib laki tu x tersyok kat cik cookie..klu x pitam hahahahahah

Cik Cookie said...

Wanita,
KIta xsempat nak update blog
busy...

Cik Cookie said...

[s][u][e][h][a][n][n]
hahahaha...mujur xde stupid cupid yang nak panahkan....

imanshah said...

wah mujor dia xcakp..

'mak nak bontot hayam ada tak makcik??"

huhu

Cik Cookie said...

imanshah,
hahahaha....muntot ayam goreng kat pasar malam.jenis cucuk rm1/1cucuk..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang leh pitam..
hehehe...

Paan Ovrtd said...

Hahahaha! Berangan kuat ah kak Cookie nih!

J.M.R said...

ala...bapok pon still jantan ma..leh repair balik tu..hahaha