BLOG KE-2 - WEDDING

Friday, July 3, 2009

Ikan Cik Cookie


Tak tau kenapa 2,3 hari ini asyik layan lagu Indon je. Tambah2 dok sorang2 kat umah. Jemari g kursus kat Sabak Bernam.Hari Rabu baru balik.My bestbuddy dah pindah umah baru. Next month dia kawin. I still wondering gift apa yang I nak bagi. 1 of my friend cakap ticket to Langkawi for honeymoon. Okey gak kan ? Lagipun dah slalu sangat orang bagi kipas laa, tv laa, comforter laa. Baik Cik Cookie bagi yang lain skit. Lagipun tiket AirAsia kan murah kalau booking awal2. MAS pun dah ok skrg walaupun dah declare rugi pada suku tahun pertama 2009. tapi Idris Jala still buat new strategy yang banyak menguntungkan user. Xgitew Abang Deris Jala?

Tapi pagi ni Cik Cookie rasa terlebih happy laa plak.Rasa happy yang xterkata.Happy tuh sampai Cik Cookie bagitau 1opis betapa happy nya.Ikan yang Cik Cookie bela dah menetas.Ikan Molly hitam.Menetas dalam 20 ekor tapi yang selamat 1ekor je sebab yang lain jadi mangsa ikan Mickey Mouse, Red Tail and Goldy yang gemuk tuh.Yang satu tu pun terselamat sebab tersedut kat tangki oksigen and Cik Cookie jumpa dok berenang2 dalam penapis air.Only one and of coz laa blacky.Pagi ni Cik Cookie perasan sebab tgk perut ikan betina tu kempis dari biasa.Sekarang anak ikan tuh Cik Cookie dah quarantine dalam jaring putih tapi still in the same aquarium sebab takut kena makan ngan ikan2 lain. Harap2 selamat laa and yang pasti kena survive sebab Cik Cookie dah tunggu berminggu2 nak tgk anak ikan tuh menetas kuar dari perut ibu dia. Biarpun sekor je yang survive Cik Cookie sangat puashati sebab dah lama sangat tunggu. Pagi2 lagi Cik Cookie call Jemari bagitau pasal ikan Cik Cookie. Dan ayat yang kuar dari mulut puaka dia “Ko sebijik macam SDK”.Haruslaa kan.Aku kan adik dia.

2 comments:

Monkey D Luffy said...

mak ikan!

haha

cookie devine said...

Monkey D Luffy,
Ko adalah bapak ikan.Seantero dah tau.