BLOG KE-2 - WEDDING

Monday, July 13, 2009

LeLaKi, JaNtAn & BaPoK......


Apa beza antara lelaki, jantan dan bapok? Cik cookie pun xda jawapan yang specific bagi soalan yang ini bila seorang teman bertanya.Dan teman Cik Cookie seorang lelaki yang dahulunya Cik Cookie kira ensem dan mantap dari segi fizikal tapi telah transforme jadi bapok yang sangat lawa dan semestinya xboleh challenge Cik Cookie yang sentiasa vouge dan maintain ayu ala gadis Melayu yang terakhir.Mungkin kawan Cik Cookie boleh diistilah sebagai bapok. Yang pasti dia adalah bapok yang baikhati dan bermulut puaka.Tapi setiap yang dia cakap Cik Cookie tak pernah amik hati sebab itu yang betul dan berbanding dengan kawan2 yang lain rasanya itulah jawapan yang tepat apapun pun soalan yang Cik Cookie tanya.

Dia pernah bertanya pada Cik Cookie waktu kitorg g kursus Rekod hari tu kat Kelantan


B : Noq, aku dengar cita ko desprate nak cari pakwe ekk?Betul ke? (sambil tu matanya atas bawah tgk aku macam gossip tu saje2 )

CC : Haruslah aku cari sesuai ngan umur aku yang akhil baligh ni.Tapi xdalaa desprate macam ko cakap tu.Kurang asam laa sape cakap aku desprate.

B : owh,sound system aku rosak kot kena jolok ngan abang aku.(dia gelak ala mak lampir).Abih betul laa ko cari pakwe ni?

CC : betul laa.Tapi xda orang nak.aku xlawa ke aku xsexy ke aku pun xtau.Nak kata bela saka xda.

B : Adalaa tuh.kang manatau ada jantan ensem sangkut ngan ko.Cuba ko buka dada kat Pavillion manatau ada datuk berkenan.(ayat yang sama dari other collegues).

CC : Aku nak wat tapi xda masa.Lain laa ko hari2 bertempek kat situ.Muka ko je dh bagi sesak kat Pavillion.

B : Haruslaa kan..Mak kan diva kat situ.Ni mak nak tanya ko satu soalan.Jantan macamana ko nak?Ensem mcam Brad Pitt ke?Sexy macam Abang Antonio “Batangkeras” ke?Ke misai ala laki Mak Iti itu harus ada?

CC : Lelaki tuh haruslaa ensem sesuai ngn aku yang ayu giteww (aku tengok muka kawan aku ni dah hitam.sedikit loya mungkin).Kaya semestinya dan mempunyai kerja tetap. (angkuh dan memilihnya aku)

B : Ko rasa jantan ko nak tu betul2 jantan ke?

CC : Betul laa.Nape ko tya soalan macam bongok nih.Ko nak jadi madu aku gak ke?

B : Ko nak kongsi ke.Servis aku lagi baik. Ko yang makan hati.

CC : Ada hati kononJanggut terkuar lagik panjang dari bulu kaki aku.

B : Ni mak nak tya sekali lagi..Ko rasa lelaki yang ko nak tu betul2 lelaki ke?

CC : Betul laa kalau dah jumpa.

B : Ko jangan percaya noq.Kalau aku sah2 ko cakap aku bapok kan.Tapi lelaki yang ko jumpa nanti ko rasa dia lelaki ke?

CC : Soalan apa nih?Mestilaa lelaki kalau dah pakaian lelaki cakap macam lelaki. Pitching xlari macam ko.

B : Dalam cerdik ko nih ada bodoh gak ekk.Ko tau xtak kat luar sana nun banyak jantan suka “main belakang”.Ada anak bini kat umah.Kat luar nafsu mengalahkan buaya lapar.Klau ngn ppuan xpe ni species aku dia suka. Mak xkisah. Mak suka je. Nuh, kat main building bape byk jantan2 ensem dan profesional main belakang. Bini ngn GF tu just 2 show of. Kat belakang sape tau.Yang dah kena ulcer kat situ pun dah ramai mak jumpa k.


Terdiam Cik Cookie bila kawan Cik Cookie cakap macam tuh.Itu jawapan ikhlas dr kawan Cik Cookie yang species yang semua orang tau. Betullaa...Dah banyak sangat isu lelaki yang jadi gay and homosexual nih. Hari ni lak baru Cik Cookie tau ada patient yang berkerja dalam bidang profesional baru datang dari hospital mana tah adalah HIV +ve kerana kegiatan songsang mungkin dan sekarang sedang bertarung nyawa.

Jadi bloggers yang lain rasa macamana.Bagi laa ulasan.Mungkin kita boleh share.

----->>Dah mati pun last week.

13 comments:

missdiya84 said...
This comment has been removed by the author.
missdiya84 said...

betul tuh kak..mcm2 jenis skang ni..

bagi nad lelaki yang bebtul lelaki adalah lelaki yang baik di mata kita dan di mata org lain,xflirt dengan org lain..

jantan ni plak yang jenis tak boleh pakai punye..ade gf/bini pon tatau camne nak hargai anugerah yang tuhan bagi kat die..

bapok ni plak..tak kisahlah die bukan kacau org.wat hal die je..dah tu jalan die pilih nak wat camne kan..so pikir2 la sendiri ehehe

tu la beza antara lelaki,jantan n bapok..sekiann ehehe

cookie devine said...

missdiya84,
bijaknya.anak sape nih ehhh?...Cik Cookie un conpius kalau tgk laki2 ensem sekarg.

Monkey D Luffy said...

tak nak belakang2

eh... skill dr belakang bini pun sodap

bukan lelaki ya!

haha

miss izan said...

adehhhh
manusia akhir zaman cam ni la gaya nye...
mintak simpang la bakal laki aku nt maen belakang. hahaha

nabilah_2908 said...

zaman sekarang nie..ad beza ke antara lelaki, jantan n bapok..??

susah tuk kita bezakan..adakalanya kita rasa die lelaki sejati...tp hakikatnya...dia sebaliknya..??

adakalanya kita fikir..dia ni bapok..tp sebenarnya x..??

huhu..hanya diri lelaki itu sendir yg tahu...siapa diri dia sebenarnya...

huh...menakutkan......(^_^)

cookie devine said...

Monkey D Lauffy,
Bengong laa ko.Harus aku pikir 10 kali nak post n3 baru.huhuhuhu

cookie devine said...

miss izan,
mintak jauh miss izan oiii....

Jard The Great said...

err.. monkey pon ade sini ye.. ehehe.. mcm len jer komen die.. ehehe

Anonymous said...

ermmm.... lelaki idaman semestinya kaya n berkerja tetap.... ada ke org yg keje tetap jd jutawan eh???? kalau adapun pangkat sekurang2nya pengarah atau CEO... tapi kalau si jejaka tu jutawan nak ke dgn org yg stakat keje jd kuli je 2?????? stakat kelulusan spm/stpm/diploma pun xdipandang apatah lg ijazah 2 pun kalau kena dgn taste si jejaka 2 kan... jgn jadi pemilih sgt.... pilih yang SEKUFU dgn kita ni... klu diri kita ni cantik dgn amalan xpe la klu x????? lu pikirla sndiri..

cookie devine said...

Nabilah,
Sebab tu kwn Cik Cookie rmi bapok.

cookie devine said...

Jard The Great,
Ko rasa Monkey Da Luffy ok x?

cookie devine said...

Manusia yang xbernama,
Panjang kwn dia.Cik Cookie xmemilih tp mencari yang sesuai.