BLOG KE-2 - WEDDING

Thursday, April 9, 2009

Cik Cookie Maluuu....


Maluuu...Itu perkataan paling mudah nak faham.Hari Selasa hari tu Cik Cookie pepagi masuk kj yg penuh semangat untuk BERKHIDMAT UNTUK NEGARA.Cik Cookiepunch kat tepat 0715. Semangat nih nak kj. Breakfast ngn bihun soup lg pepagi ngan Nescafe Tarik. masuk pantry l lepak2 baca paper tentang gossip2 panas. Takde yg menarik..Cik Cookie amik keputusan mula kj awal.Benda pertama Cik Cookie nak wat print daily census. Ehhh, apsal printer tua nih xleh print??Lorrr,power supply xda. Laaa,lupa wallplug prblm dari semalam. Cik Cookie gunakan kepakaran Cik Cookie menyambung plug yg ada kat situ. Ehhh, xda jgk.
Apalagi Cawangan Teknologi Maklumat a.k.a CTM akan kuhubungi. "Akak, printer wat hal?Xleh print.Jenuh dah nih jolok sana jolok sini nagak mau jugak"...."Hantar technician ekkk?Yang emsem tau.Xnak yg pakai spek hari tu"...Gatal kan Cik Cookie tp saje je nak kacau Kak Shidah CTM yg kecil molek tuh yg sedia maklum ngn kenakalan Cik Cookie.Hukhukhuk...
Jenuh tunggu makhluk tuh xsampai gak.Aduhhh,sakitnya hati.Dah nak lunch pun xsampai lg.Alih2 JemariSepi ngn muka macam seposen datang bawak surat2 yg ntah dai mana diamiknya. "Nok, kita mkn kat kedai depan tuh.Akak nak makan ikan laa". Makan???Itu yg Cik Cookie suka.Laju j kitorng g padahal waktu tuh br kol 1230.Kerajaan kan??
Balik dari lunch ada org call "Cik Wan, dah makan?Kenyang tak?"....Seperti biasa beta begitu murka kalau org xkenalkan diri.."Sape nihh?"..."Printer dah ok x?Sy dah baiki kat port sini"...."Owhhh,belum lagi.Xda lampu kelip2 pun"..."Dah check?"..."Dah"..."Ok,xpe sy dtg".
Baru Cik Cookie knal suara nih.
Dalam 15 minit dia sampai,terujanya Cik Cookie.Xsampai 5minit settle.Nape laa xlama skit baiki.Hehehehe.....
Elok cukup 1/2 jam pakai jadi balik...Alahai mcmnn nih. Nasib baik mamat tuh tggl no hp. Call dia suh datang. Terus dia dtg. "Oklaa Cik Wan.Xda yang rosak pun"katanya yang dtg kali ke-2. "Blackout je nih".Oklaa gitu gak.Cik Cookie sambung kj Cik Cookie...15minit nak balik jadi lagi.Hanginnya aku.nak je baling ke diinding printer tua nih. Biar bersepai.Geram sungguh. Cik Cookie call balik mamat tuh. "Cik Wan, dah senak perut saya berlari ke opis Cik Wan.Nak tau apa masalahnya.Meh sini sy tunjuk"...Alamak apa masalah nih?Cik Cookie xwat apa pun ngan printer tuh.Just tepuk je...
"Lain kali kalau blackout,ON dl baru blh print.Ni OFF mmg laaa xjalan".
Aduhhh, malunya...

4 comments:

nabilah_2908 said...

hahaha...kelakar ah...cian die smpai senak puwot die...hihihi... :D

jemari-sepi said...

nak gelakkkkkkkkkk...jemari nak gelakkkkkkkkkkkk...hahahahha....

Nok....dalam bijak ko ni ader bodus nya juga kan..UiTM mana dulu ko belajar ek nok...hihi

apa pun good luck ek nok

cookie devine said...

Nabilah,
Masa tuh klu tgk muka Cik Cookie rupa lbh krg badut je...

cookie devine said...

JemariSepi,
Aku malu kak.Dah laa tu technician yg daku puja.Malu setepet...