BLOG KE-2 - WEDDING

Sunday, April 5, 2009

TrAGEdI PeTaNg JuMmAaT

Petang Jumaat April 3, 2009 hari tu Cik Cookie balik dr opis bwk sndri "bf" Cik Cookie. Dah 2hari dah Cik Cookie pki.Best gak laa walaupun compact. JemariSepi yg paksa bawak. Katanya panjang menjela " Nokkk,sampai bila pun ko xkan pandai bwk kalau xberani". And Cik Cookie mmg dah diketahui umum penakut gila. semua benda Cik Cookie takut. Tapi serangga mmg Cik Cookie xtakut. Ko bagi laa lipas ke cicak ke Cik Cookie xkan takut.




Ceritanya macam nih Cik Cookie bawak laa keta Cik Cookiah mcm biasa dengan tangan sejuk kaku sebab penakut Ya Rabbi. Ms kat Jalan Semarak tuh dah 2x mati enjin. Dah 1/2 gila dah nak start. Bila lepas simpang 3 ke Wisma Felda semuanya smooth. Eksyen laa bwk. Almaklum laa jalan xjam. Bila amik jalan pun Cik Cik Cookie dah xmakan jalan orang. Amik lap pun steady walaupun cam kelam kabut gilosss. Elok2 samapi kat simpang 3 Pasar Keramat ada laa 1 teksi tuh bg signal nak masuk kiri then break mengejut. Apalagi Cik Coookie tekan break laaa gak. Masa tuh darah mmg xda kuar kalau toreh kat muka. Tangan menggeletar n basah. Pastu cam gelap je nak pitam. Jemari cakap " steady nokkk. Lepas clutch perlahan2. Balance ngn minyak". Masa tuh dah xdgr apa yg Jemari ckp. Cik Cookie start je enjin yg dah idup. Apalagi bising laa Jemari. Nak pitam dah ms tuh.. "Nok, enjin dah idup watpe lagi nak hidupkan".




Cik Cookie pun apa lagi "Kak, ko bawak.Aku dah nak mati". Alih2 Jemari kuar keta buat lambaian ala2 Puteri Diana kepada seluruh rakyat jelata kat Jalan Datuk Keramat. Ayu gitewww......


---->> Fobia makkkk




2 comments:

jemari-sepi said...

nak gelak...nak gelak....nak gelak...hahahahahhahahahhahahahahhahahhahahahhahahhahahahhahahahhahahahahahhahahahahahhahahahh...
tak apa nok akak maaf kan,tapi len kali jgn wat lagi..tak sanggup nok nanti aku glamour sapa yang susah..aku juga kan...

nabilah_2908 said...

hahaha..stedy la sis..berani bwk manual..
xpe..br g..lm2 nnti ok la.. ;)