BLOG KE-2 - WEDDING

Saturday, March 6, 2010

..::Cik Cookie dan Ramalan Jodoh::..

Adalah menjadi kebiasan Cik Cookie kalau hari Jumaat menjadi pekerja yang paling malas.
Salah satu sebab kenapa malas ialah rehat yang terlampau panjang iaitu dari1215 sampai 1445.
Dan semestinya hari tuh last day keja.
Jadi masa yang diberi diperuntukan sebaik-baiknya iaitu TIDUR sampai air liur basi keluar meleleh terkena MooMoo. MooMoo pasrah.
Selalunya Cik Cookie balik tido kat umah sebab umah dekat je, Taman Keramat.Xsampai 10minit dari tempat keja. Kalau berteriak dari rumah panggil nama bos pun boleh dengar.Hohoho...
Seperti biasa syndrome kemalasan tuh berpanjang sampai 5petang. Dalam malas pun keja jalan ok. Cik Cookie makan gaji duit rakyat. Make sure keja settle sebelum bergonjeng di bilik PA bos.
Dalam masa dok ngumpat-ngumpat, kata mengata, kunyah menguyah dan gossip menggossip tuh Si Zue nih sempat laa tanya "Nama Mr B ko apa?".Tiba lak tuh."Mr B atau.......".
Rupanya dia nak tengok ramalan jodoh kat internet.Adakah gila perempuan nih menuntut ilmu ramalan jodoh kat tenet nih? Ke aku jakung ketinggalan zaman. Setelah disoal segala tarikh diperanakan antara Cik Cookie dan Mr B, dia mula laa memperasapkan limau, ehh bukan.Masukkan nama dan tarikh lahir tuh dan hasilnya:




T


A


R


R


A
.


.


.


.


.


.


.


.


----->>Harus feeling kamu ada Nia Ramdhani atau Rhoma Irama ketika membaca part seterusnya

Hello Cik Cookie,


Hari kelahiran(weton) kamu adalah Sabtu Wage sedangkan hari kelahiran (weton) pasangan kamu ialah Rabu Wage.
Kamu termasuk orang yang memiliki pendirian teguh dan tidak mudah terpangaruh oleh orang lain, tidak banyak bicara namun berhati keras. Sayangnya, dalam beberapa hal sepertinya kamu agak lemah dalam berpikir.


Dan ini kondisi keluargamu jika kamu menikah dengan...........Keluargamu akan selalu mendapat kemuliaan dan segala penghormatan. Kehidupan terang tapi banyak berandai-andai. Cepat kaya tapi sering dikecewakan orang. Sebutan untuk pasangan ini : GEDONG REMBULAN

TAPI INGAT,


Semuanya berpulang kepada Tuhan Yang Maha Kuasa karena manusia tidak bisa menetukan Takdir dan Kodrat....
Amacam??Jangan percaya ok.Just for fun...

14 comments:

hisham said...

salam sis...lame x jnguk blog u ni..tenet i rosak...sori k....tk cre

Cik Cookie said...

Hisham,
xpe.xde maslah.CC pun jarang singgah blog bro.Comment box prblm.jadi cam give up gitu.

cHeRyNa PiReS said...

kaya tapi sering dikecewakan? hmmm..

sha selalu takleh bla dengan kuiz/ramalan berbahasa indon...rasa nak gelak manjang...

Cik Cookie said...

cHeRyNa PiReS
rindu bangat sma kamu.still follow sya tapi xleh drop komen.Lappy CC problem.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xcaye pon cc...
hehehehe...

Paan said...

Huhu...khurafat...

pu3iman said...

buat cik cookie...empunya blog yg dasat :D
anda telah di tag dgn cumelnya =)

Cik Cookie said...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫
CC tak percaya tapi sedikit terpengaruh.huhuhuhu...

Cik Cookie said...

Paan,
semua nih main2 je paan.

p/s:
maaf xleh nak drop komen kat blog kamu.CC follow dari jauh.chewahhh..

Cik Cookie said...

pu3iman ,
alamak.lama xkena tagg.matik laa gini nak siap.

aRien de GreaT said...

hehehe...

cc..nk web tu gak..nj try2 gak blh??hahahahaa....gatal gitu...

Cik Cookie said...

aRien de GreaT
cari kat PRIMBON.web site indon gitu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

terpengaruh payah tue...
hehehehe...

Lifesaver said...

kuiz indon mari..hehe