BLOG KE-2 - WEDDING

Wednesday, January 14, 2009

Bila mula cari rumah baru.....




Pagi ni dalam dok syok-syok wat keja datang seorang kawan yang kenal mula-mula masuk keja dulu.Muka memang bermasalahlaa.Dalam dok senyum tu boleh nampak ada benda yang dok sembunyi dari aku.Tapi aku taknak cakap banyak.Biar dia mula dulu cita.Baru rasa bangga.Bukan apa.Rasa macam diri dihargai bila kawan kita datang cari nak share masalah.I'm not a good listener.Moderate je.Tapi still boleh bagi brilliant ideas.Hehehehehe....Dia mula cita yang dia nak cari rumah sewa baru yang takat sewa bulan2 dalam RM300-400.Dalam KL ni mana nak dapat.Tambah-tambah area temapt keja yang mmg hot punya.potong jari laa dapat.Kebetulan kat umah aku ada rumah nak disewakan.Blok sebelah je.Murah laa aku kira ngan tahap kita sebagai pencacai ni.Dia cakap tak nak.Ehh tadi beria nak cari rumah yang murah n dekat ngan tempat keja.Alih-alih tak nak plak.Apa kes plak ni.Rupanya tak nak dekat ngan sedara.Aiseyman...Ada masalah yang tak mampu nak dicitakan.Tapi aku tau apa yang dok pusing-pusing dalam kepala dia dari hint-hint yang dia bagi.Rilex sis.Dalam hidup ni tak pernah lagi orang aku jumpa orang takda masalah.Dalam-dalam senyum Chan Weng Sang pun aku tau dia bermasalah.Happy-happy dia pun ada airmata dia yang mengalir.Sekarang dia ngah happy-happy ngan kawan-kawan baru dia kat Hospital Kuala Kubu Bharu.Aku pun dah tak dengar dia mengerang sakit setiap kali dressing.Itu manusia yang nama Chang Weng Sang yang mmg takda sapa-sapa nak dengar masalah dia.Kita yang segar bugar, kawan-kawan ada jangan rasa macam bermasalah...Berbalik pada cita kawan aku yang nak cari rumah baru ni aku pun bagi suggestion suh dia pikir-pikir dulu.jangan wat keputusan yang sah-sah merugikan semua pihak.Biar pun masalah umah sewa ni macam isu kecik tapi aku rasa besar bagi aku kerana kat rumah laa aku nak golek-golek tengok cd-cd yang aku beli kat pasar malam.The Spirit,Wanted,Apocolypto,Bedtime Story, James Bond, Wild Child bla bla bla.........Kat umah tulaa aku nak tido dari malam sampai pagi, dari pagi sampai malam...Kat umah tulaa aku nak test pandai tak aku masak setelah dibekalkan rempah ratus dari kampung segala jenis mak nenek-kerutub,dalca dan kari.....Kat rumah tu jugak aku taknak basuh baju sampai 2minggu.Pendek kata rumah aku yang kecik dan comel tu laa yang aku sayang.Sampai aku ada aquarium bela ikan sepat kaler oren, ikan emas kematian suami, guppy janda berhias dan si belang gangster suka kejar awek.....Buat kawan aku yang aku sayang tu,carilaa sebaik-baik rumah kerana kat situ laa ko nak rehat setelah ko sehari keja jadi kuli nak cari sesuap nasi.Kita sama.Takda apa yang membezakan kita.Bezanya umur ko.Aku kakak.Hahahahaha....

2 comments:

jemari-sepi said...

salam sayang...
Rasa cam dapat agak jer sapa yg nak cari tempat berlindung tu..hihihi

Anonymous said...

Amboi......... kak J

dok citer2 kat dlm blog pulak dak....

apa2 pun terima kasih kerana menasihati adik yek...

take care....