BLOG KE-2 - WEDDING

Thursday, January 15, 2009

WHY I STAY SINGLE-episode 1

Aku bukan memilih untuk tidak hidup berseorangan, malah aku mengaku aku bekerja keras untuk menamatkan zaman aku sendiri. Bukan juga kerana aku tidak menemui Don Juan yang memikat. Percubaan demi percubaan yang aku lakukan selalunya gagal hampir 99%.Aku pun xtau mana silapnya. Disini aku akan kongsikan apa yang aku lalui sepanjang proses aku ngorat-ngorat ni. Bunyi sedikit gatal atau memang gatal tapi tulaa yang aku lalui dari aku mula belajar ngorat sampai sekarang.But i’m not a palygirl just a little bit notty.Huhuhu...Tahun 1997 aku mula kenal apa orang panggil cinta tapi monyet dapat nama. Budak lelaki yang aku rasa cukup baik berbanding aku yang banyak kurangnya. Tapi dalam kes ni bukan aku yg ngorat dia yang mula dulu. Surat pertama yang aku dapat ialah I LOVE UR EYES, I LOVE YOUR SMILE AND I LOVE EVERYTHING ABOUT YOU From S.A.N.T.A. Lebih kurang macam tulaa. Buat aku tersenyum perasan. Masa ni aku ada kakak angkat.Nama Wahida.Aku tunjuk surat tu padanya.Dia suh aku reply tapi cam biasa perangai aku mmg penakut aku tak reply.Dapat lagi surat hari seterusnya dan seterusnya. Dalam surat ke3 atau ke4 baru aku reply.Masa ni dah mula fallin’ in love.Aku dah mula angau. Jalan pun semacam je control. Maklumlaa ada orang kita suka takut dok tengok. Kita orang couple mouple kejap je.Dalam tujuh bulan xsilap. Banyak tekanan dari semua pihak supaya kitorang break.Almaklumlaa dok boarding school mana blh cinta-cinta.Prefect sibuk nak cuci aku.Warden bising. Samapi semua aktiviti sukan aku xleh join. Dahlaa masa tu aku dalam tempoh lawan netball.Semua warden bekukan aktiviti sukan aku sampai aku form 4. Masa ni hanya 1 je aku boleh main handball. Tu pun dapat main seminggu nak periksa. Tapi berbaloi dapat gak no 2.Vice Principle of Student Affair ok je. Orang yang tak berkenaan je kecoh. Dalam sebulan dia nak SPM aku putus. Rasa berdosa sangat sebab dia nak exam. Dan dosa tu aku rasa sampai hari rasa bersalahnya.Dan kalau di beri peluang aku memang ingin berjumpa minta maaf. Boleh Ke?...Apa yang aku dapat tau dia dapat 11 masa SPM. Mungkin dapat lebih baik jika semua ni tak berlaku.Dalam aku dok study hingga Form 5 tu sempat gak laa aku khatam bercinta dengan 3 orang termasuk S.A.N.T.A..Gatal kan? Ni baru episode 1 WHY I STAY SINGLE.Nanti kita sambung ekk..

3 comments:

jemari-sepi said...

nama pun cinta monkey sayang..tapi tak apa usaha tangga kejayaan..tapi jgn lah naik tangga penat..nek lif lah cepat sikit..tapi kan yang jangan lif tempat keja kita ni..mmg LOMBAB...yang adooooo.hahhahaha

Anonymous said...

Carilah insan yang sesuai dengan akak yek...

jangan main redah jer...

piece...

Anonymous said...

Hahaha..anyway thanks girl