BLOG KE-2 - WEDDING

Tuesday, March 24, 2009

Zaman Sekolah....tag



Uolss dok asrama a.k.a hostel x mase sekolah dulu?Cik Cookie salah seorang student yang kn dok hostel masa zaman RUMAJE. SMSTMFP sekolah Cik Cookie. Sekolah budak bijak tapi Cik Cookie biasela maintain bijaknya. Kalau x, xkan jadi pencacai sekarang. Mesti kn jadi majistret, lawyer bermulut bisa cam Kapal Singh atau doctor yang hebat cam Doc M. Kat sini let’s check during happy hour at hostel…
1.Makanan favorite kat hostel?
Nasi lemak laa. Mesti tidor 1st class bila lepas mkn. Nak2 class biology atau physic.

2.Sukan yang korang suka?
Cik Cookie main sume. Tapi yang paling nak sgt main msti basketball. Byk tournament kat sek Cina yg jejantannya ensem2 giteww.



3.Time PJ(Pendidikan Jasmani) ape korang buat?
Cik Cookie salin baju cepat2 n main bola jaring. Girl katakan uolsss. Then ponteng class lps PJ.
4.Kalau prep korang watpe selain wat homework?
Cik Cookie suka tawaf blok class. Harap2 dapat jumpa Si Dia yang bagi warkah cinta.
5.Tempat paling best korang lepak mase cukgu cikgi xmasuk atau ada mesyuarat?
Toilet. Busuk macamn mesti toilet jd pilihan. Dok tersadai kat luar mcm penunggu kubur. Dapat tgk abang2 Matrikulasi nak masuk lab yang syok (Sekolah Cik cookie adalah salah satu Pusat Matrikulasi UKM)

6. Time kelas bahasa korang bersungguh2 ke belajar?
Cik Cookie org yg ssh nak serious dalam belajar. Nak2 Cik Cookie amik bahasa Jepun, senang laa nak kenakan Sensei yg amat terhad penggunaan bahasa Melayu nya. Macam2 gelaran ktorg bg.


7.Kalau sekolah ada Bulan Bahasa dan kena cakap dalam bahasa yg ditetapkan…
Cik Cookie lah orang yang xda mulut waktu tuh.Diam terkedu aku nak cakap bahasa yang pelik2 nih biarpun Cik Cookie dikenali orang yg banyak mulut.

8.Time weekend apa korang buat kalau xleh outing?
Cik Cookie akan cari jalan gak biar blh outing. Normally Cik Cookie jumpa Vice Principle of Student Affair yg Cik Cookie sayangi nak mtk outing. Nama dia Cik Cookie dah lupa. Sah2 mmg dapat outing dengan kepakaran Cik Cookie pujuk ngn pelbagai alasan. Dia duda u…
9. Kalau ada Mesyuarat Agong PIBG…
Cik Cookie akan hantar surat ke alamat rumah yang salah utk menjemput makbapak datang.Takut kantoi ngn bapak betapa buruknya perangai Cik Cookie kat sekolah. 5 tahun Cik Cookie kat hostel sekali je ayah datang meeting tuh.Mase form 1...

10.Masih g melawat cikgu cikgi kat sekolah lama?
Jangan harap.Tempat jatuh aku xkan kenang.

Apa lagi kengkawan bloggers yang pernah stay kat hostel especially JemariSepi(aku tau nokk kau stay kat hostel zaman dolu-dolu) and Opah. Kalau xnah stay kat hostel korg wat laa macam sekolah harian biasa apa rutinnya. Cuba try tagg nih.Mmg enjoy.Bila ingat balik rasa macam BODOHHHnya aku...

---->>Sekolah?Cik Cookie xsuka

2 comments:

nabilah_2908 said...

hrumm...I dok hostel seminggu jer sis..ps tu keluar dah..hehe.. :)

cookie devine said...

sis,
u nlh wat mcm sekolah biase pun xpe.