BLOG KE-2 - WEDDING

Saturday, January 16, 2010

..::

Sejak minggu lepas Cik Cookie cam stress sgt ngan keja.
Semua benda nak mintak on the dot.
Mau xhangin Cik Cookie.Kalau keja Cik Cookie xpe laa gak---->jgn berkira pasal keja Cookie
Badan jadi lenguh, bahu cam berat.Kalau korang nak tau korang tahap stress korang critical ke tak, bahi sakit n lenguh-lenguh.Cam joint pain orang putih kata.
Benda cam gini tak leh makan ubat.
Jadi Cik Cookie guna pendekatan tradisional--->i orang kampung hokeyy.
Mandi bunga.Hoyeahhh... Let's check it out.


Cik Cookie mandi bunga malam Jumaat hari tuh.Seperti biasa 7 jenis bunga diperlukan.
Antaranya Maharani,rose, sundal malam dan kenanga.
Bunga raya pun boleh letak tanda korang sayang gila kat Negara Tumpah Darah nih.Hehehehe..
Potong limau purut dalam 3biji dan tambah 1botol air mawar.
Kos xsampai rm10.Berbaloi-baloi.Kalau g spa lagi best laa kan.
Hasilnya bau bunga-bunga tuh melekat smpai pagi dan padahnya terlewat ke tempat keja sebab syok tido.
Suara 1(setan)---I rasa kita sepatut g cucuk langit kat ALOHA laa.
Suara 2(CC la tu)--Dosa wehhh masuk situ.
Jumaat malam lak seisi berjimba-jimba dan geli-geli ngan GF's.
G tengok wayang cita The Avatar.Harap maklum Cik Cookie mmg susah nak g tgk wayang awal-awal kuar sebab xminat ngn umat manusia yg ramai.Tengok last-last baru best.
Di sini terserlah laa yang Cik Cookie memang sedikit jakung ngan wayang 3D.
Mula pening dan loya nak muntah bagai untuk 15minit pertama bila pakai spec tuh.

Jadi langkah drastic Cik Cookie buka ahhh.
Xmo ahhh tumpahkan isi pewot atas Punjabai yang dok kerusi depan Cik Cookie.
Kang kecoh 1 KLCC Cik Cookie muntah.
Bila tengok AVATAR rasa macam tgk tv kat umh lak kalau xpakai spec tuh.
Lantak laa kan Cik Cookie punya tiket midnite show RM18.
Apa korang nak kisah.
Cita tuh abih around 230am dan g cari makan lak sebab masing-masing kebulur xhingat.
Pusing 1 Keramat AU kedai makan tutup.
Last sekali kat Setiawangsa jugak yang ado.
Masing-masing melantak sempai terbuntang kenyang.
Nak drive balik pun cam xlarat.Sampai lampu keta pun lupa nak pasang.
Sampai rumah dah kol 4am.Guling kiri kanan nak tido rasanya adalaa 5am.
Owhhh....Diet Cik Cookie masih berjalan dengan baik.Berat dah turun 6kg ok.
kena gigih lagi..

Ini bukan bf Cik Cookie
Pagi nih plak seisi mandikan BF.Dah sebulan rasanya xmandi.Entah-entah lebih.
Sampai Dosh a/l Annamalai cakap "Deyyy Cookie, u punya BF sudah ada rupa kerbau".
Hohoho...keji ok,Dosh.Ko samakan bf aku ngan kerbau.
Balik dari mandi manda bf, singgah Giant amik kotak nak post barang hantaran Azza.
Guna domestic parcel je jimat skit n untung skit untuk hantar barang2 tuh.
Alang-alang dah kat Giant terus drive thru Mc Donald untuk lunch.

Filet O Fish jua yang di pesan.Semalam pun dah makan nih untuk lunch.
Okey laa kan dari Prosperity Burger.Protein high skit kalau makan ikan.

Sexy is it?

Hanya Filet O Fish je Cik Cookie makan hokeyy.
Fries mmg xmakan.Memang xleh masuk laa kalau makan banyak-banyak sekarang.
Doctor Adawiyah Jamil a.k.a AJ cakap perut dah mula mengecut.
Jadi bila makan lebih dia dan xleh terima.
Hoyeahhh...I like.

Ok..takde apa nak cita.
Tu je laaa...Bye-bye.

22 comments:

missdiya84 said...

yup makan ikan tinggi protien..kalori mudah terbakar...mari kite same2 dalam misi menurunkan berat badan huhu

~AmyLiana8886~ said...

paling terliur mcd..miss u cc..

el said...

hahahahahahaha diet terus perut mengecut eh...wow wow wow..teruja sgt bila bc..kahhhhh

Uruchimaru @ kf said...

CC..jimba tu haper?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nak mandi bunga gak la...

lenguh selalu...

Fiq said...

dalam byk2 tu, burger jugak yg menarik perhatian i tau. hehe

CintamaniszLite said...

-Hang mandi bunga wat sendirik kat umah ek CC?? hehe..

-mmg rimas ler kalo nak tgk 3d kena guna spek dia, kan?? tp kalo tak pakai..takde ler nampak efek 3d tu..

-teruskan cabaran CC. Semoga berjaya..

sharamli said...

CC mandi bunga tu...

sayu=pilu said...

heheheh bes nya mandi bunga....nak jugak bleh hilang kan stress tak

et said...

xdpt tgk lg avatar..sedih~

pakcik kordi said...

uish!best mdi bunag waks!

sI tEDI said...

mana gambar masa tengahmandi bunga tu!

Liyana said...

sampai merah mata tgk movie tahan muntah ye..hehe

mamai said...

nak tengok avatar juga

Nakamura Kazuki said...

cik cookie..jangan kecut2 lepas tu kembang 4 talam plak...nanti tak muat plak...hahaha...

NUNU EERA said...

ingtkn mndi bnga 2 utk naik seri je..
rsa2 klu cmpur bnga tahi aym boleh ilang stress ke mkin stress??

abu muaz said...

wah sudah mandi bunga anak abah niii..maka sudah masuk fasa seterusnya...

seKut taWar said...

asal xletak bunga taik ayam..harum pe..agaga

imanshah said...

wah mandi bunga,, nak saya mandikan??kuikui

aRien de GreaT said...

alamakaiii...tringin sgt nk tgok avatar 3d nyer...alalalala...

Shifu67 said...

amboiiii... diet eii... dah nak subuh duk melahap lagi... tak de makna la diet tu... :)

Lifesaver said...

burger itu menarik perhatian ku