BLOG KE-2 - WEDDING

Sunday, January 17, 2010

..::Cik Cookie @ RACTAR::..

Rumah Amal Cahaya Tengku Ampuan Rahimah
From 330pm to 630pm
Hampir 2tahun xjoin jadi volunteer akhirnya this year Cik Cookie sempat habiskan masa ngn diorang for the 1st time.3jam adalah masa yang sangat singkat untuk mendekati mereka.
Xsempat nak ingat siapa nama mereka apatah lagi asal usul dan cerita sedih untuk dikongsi.
Masa mula2 sampai mereka berebut-rebut untuk bersalam.
Airmata cam laju je nak kuar tapi Cik Cookie tahan.
Sungguh mereka mengharapkan kita datang.
Ingat lagi kata-kata Si Kecil Puteri Iman "Kakak datang".
Tuhan je tahu getar dalam jiwa.
Dalam hati Cik Cookie nih ada taman tau.Mudah sedih ngan budak-budak.


Si Kecil nih 3 beradik.Sangat manis berbaju kurung pink.


Ini kakaknya Fatimah.Kulitnya tidak sihat.


Time to play masa yang ditunggukan sebab nak enjoy.Lupakan perkara yang sedih berlaku.
Hadiah bulan depan yea adik-adik masa kita buat birthday party.


Masa nih main musical chair.Ingat nak join tapi memikirkan adik-adik kecik nih mau kemek diorang Cik Cookie hempap.----> rasa mcm dah slim skit.*wink*


Bijak diorang nih.Main pakat2 plak nak rebut kerusi.


Baju kuning nih Si Kecil Puteri Iman.Kusyuk menulis.Orang pandang depan dia sibuk nak belajar Bahasa Jepun.Owhhh..mula-mula sampai kami buat kelas Bahasa Jepun.NihonGo...


Many thanks to Raden Izura for lovely cupcakes.Ini untuk sape yang dapat no 1 hingga 10 periksa akhir tahun 2009 hari tuh..Sampai sekarang Cik Cookie konpius mana lagi 4cupcake tuh.Hurmmmm.....


Thanks to Davina yang organize untuk hari nih.
Trust me...really enjoy.

New Year Cake also from Raden Izura and her hubby.
Izura datang dengan 2 anaknya Raden Iman dan kakak.Cik Cookie xsempat tangkap nama budak nih.Memory makin kurang.


Muka-muka teruja dapat cake untuk hari tuh.Telan air liur Cik Cookie.
kalau xpikir diet dah lama Cik Cookie sapu bersih.
Tak baik makan harta milik anak yatim tau.Ingat tuh.


Enjoy their cupcake.

Rumah Amal Cahaya Tengku Ampuan Rahimah memerlukan barangan yang terdesak seperti :
  1. Sabun mandi
  2. Sabun Basuh
  3. Shampoo
  4. Tuala wanita
  5. Kordial(jus buah)
  6. Ubat gigi
  7. Berus gigi
Kepada blogger-blogger yang singgah blog Cik Cookie,jika kamu ingin menderma tidak kira apa jenis barang pun boleh e-mail Cik Cookie cookiedevine83@yahoo.com
Mungkin bantuan kita xseberapa tapi bagi mereka itu adalah harta yang amat bernilai.
Macam Cik Cookie dari segi harta memang kurang tapi Insyaallah masa untuk mereka ada.
Kalau berminat untuk menyertai boleh gak contact Cik Cookie.
Apapun thanks to Davina, Dilla, Sheeda and Sheema.Nanti kita buat yang lagi best.
Hoyeahhh....



23 comments:

sI tEDI said...

Alhamdulillah. dapat gak join aktiviti amal macam ni!

Fiq said...

macam best jer...

sharamli said...

seba kan kal0 tgk di0rang

Eyriqazz said...

Inisiatif dan usaha yg bagus..keep it up..

Aura Hanis Zalikha

abu muaz said...

tahniah kerana terlibat dengan kerja-kerja amal .

rosnanie said...

salam
rumah ni kat mana yek

teruskan usaha murni cik cookie, insya Allah, Dia akan balas nanti

JMR said...

CC mmg terbaek la..bgos amal gini..

el said...

motif nk tunjuk dia slim la tu..hehehe bgslah buat amal tu..sekali sekala menyucikan hati hiksss

nabilah_2908 said...

hrumm...msti seronok kn..? teruskn usaha2 murni ni sis...moga diberkati selalu... :)

Lifesaver said...

bestnya..teringin nak involve benda2 camni jgk

aRien de GreaT said...

ERM..CMNE CC LEH JOIN SMUA2 NIH EK??ADE DFTR MNA2 KER

[s][u][e][h][a][n][n] said...

sesekali join program amal ni mmg bagus..suci ckit hati kita..sedih lak tgk bebudak tu..

mamai said...

bestnya teringin nak joint

Uruchimaru @ kf said...

CC ti bagi almt tmpt tue!

Vee Violet said...

comel jea semua...
tersentuh hati vee...
sebenarnya kita kena beri perhatian kepada kanak2 yg memerlukan perhatian kita mcm nie

yohteh said...

good Cik Cookie, good..!!!

triple x malaya said...

rupe2 nye kau seorang yang perihatin rupe nye..good..terus kan keje amal anda semoga tuhan membalas rezeki anda..amin

Shifu67 said...

seronok mereka menumpang kasih kakak2 yg sudi datng menjenguk... tambahan pulak kakak yg dah slim itu.... hehehe

en_me said...

meriahnyerr uoolsss.. ehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

murni kerja kamu...
bestnye...

Amieynna Amin said...

best nye..
dapat join xtvt mcm ni..
dapat isi masa n dapat bantu dorg..

.siv. said...

kulit tak sihat?

NUNU EERA said...

cik cc...umah amal ni kat mna yek??