BLOG KE-2 - WEDDING

Sunday, January 31, 2010

..::Weekend Cik Cookie::..

Lately sangat busy skit ngan musim-musim orang naik khemah.
Nak tunang laa nak kawin, even cukur jambul.
Alhamdulillah rezeki Cik Cookie murah.
Jadi weekend banyak dihabiskan ngan dengan membuat dulang hantaran.
Sampai BFF datang lepak umah pun Cik Cookie xmasak sebab busy.
Jadi lunch n dinner hanya nasi bungkus kat Medan Selera Setiawangsa.
Normally Cik Cookie masak kalau ada geng datang lepak.
Sorry,babe.Nanti kita wat pesta makan-makan xhingat.


Disebabkan business nih running dari rumah dan online, jadi rumah Cik Cookie agak bersepah. Kalau tengok ngn kerusi tuh tunggang langgang cam kapal pecah abaikan laa. Belum lagi baju yang berlipat tak masuk almari. Rasa semua benda buat tergantung je tengah jalan. Lebih focus pada hantaran Zaleha and her fiancee Radzi. Banyak lagi barang xsampai. Masa entry nih di publish, Cik Cookie agak stress skit sebabnya YM buat hal disaat Cik Cookie memerlukan.Alahaiiii.....


Since bff ada kat umah not nice laa kan xbawak dia kuar g jalan-jalan. Lagipun dok umh ngadap keja tuh rasa cam sedikit blur nak ngubah segala bunga dan ranting kayu, jadi kitorg g shopping kat Jusco Wangsa Maju. Disebabkan bulan February ada majlis kahwin berturut-turut harinya selepas raya cina dan rata-rata tema kalernya adalah pink jadi Cik Cookie sempat laa beli kasut untuk g kenduri kahwin. Baju kurung pun dah tempat 2pasang pink dan 1 biru laut. Baju kurung biru laut xde masalah ngan kasut hitam Cik Cookie. Yang pink tuh problem sebab Cik Cookie bukan orang yang suka pink kaler cuma lately je suka. Suka hijau apple, hijau lumut dan pink.Hohohoho...

Malam plak keluar lagi g KLCC tengok wayang.Kitorg amik ticket untuk 1130pm cita Tooth Fairy tapi sampai awal around 1020pm. Keji ok nak dok lama-lama kat situ semata-mata nak tunggu wayang on. Jadi bff Cik Cookie iaitu Nik Zati (dia adalah lecturer math.Mengajar budak matrik Sains Asasi kat UiTM Shah Alam) nih ajak g lepak kat KLCC Park. Xde apa kat situ just manusia pelik-pelik yang dok situ. Dan sambil makan pretzel Auntie Anne. Lama xmakan. Terasa lagi parmessan cheese kat mulut nih. Actually nak Cudbury tapi perempuan nih cam blur je time order. Jadi yang di ordernya , cheese, cinnamon dan almond.

Dok situ xsampai 15minit dah bosan.Jadi kitaorg nak tawaf KLCC.Tapi sesat larat sampai ke mana-mana Jalan Penang mana entah. Gila kentang sebab berjalan kaki.Terasa sedikit budus di situ dan terpaksa patah balik. Tiba teringat cita Hazel and Gretel yang sesat kat hutan and letak roti sebagai tanda laluan. Takkan Cik Cookie nak letak pretzel pulak kan??

Bila patah balik ada 5minit lagi nak masuk. Jadi Cik Cookie sempat beli popcorn. Hoyeahhh....Boleh makan popcorn.Jadi episode berjimba-jimba dan seisi geli-geli malam tuh sangat berbaloi walaupun sesat di KLCC.Tu je nak menunjuk.
XOXO

--->>xlama lagi TGV kat Wangsa Walk lak kita terjah.Bulan depan buka

25 comments:

Fiq said...

wow... "busyness" tol CC skrg... hehe=)

imanshah said...

wah very the pinky selipar itew

Wanita Itu said...

rajinnyer diaaaaa :)

Wanie-san said...

wa..nanti da kaya jgn lupe kita ye!!hihihi

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

alhamdulillah...
murah rezeki...

sI tEDI said...

sibuknye cik cookie.. banyaknya hantaran yg nak di siapkan..
:)

NUNU EERA said...

nk pinjm sandal pink 2..sweet..;)

el said...

verythe la kasut tu..cun hiksss..
semakin mantop la bizz cc kan

JMR said...

murah rezki CC..hehe..

oranglidi said...

waahhhh!!

daniadanis said...

cik cookie..thanks byk tips kat blog..wahh bisnes ek skang..bagus2..and that was a happy weekend!

miss izan said...

cc! cute gila sandal pink tu! ;)

Nakamura Kazuki said...

selamat berjimba-jimba sampai bertimba-timba...hehehehe..

abu muaz said...

Anak abah niii.... bila lagi?

Eyriqazz said...

cantik selipar..kalau isteri tgk mseti berkenan

hans said...

rajin betui sis
hehehhee


maaflah kalau lari topik tapi nak minta tolong kamu vote entry saya yang bernombor 19 di blog www.denaihati.com

lebih mudah nak faham sila click entry ini dan harap sudilah vote entry no 19 saya tu..

terima kasih yer n promotelah dkt member2 sama suruh vote entry saya

mamai said...

oh ada gubahan yer cc punya bila pulak hehehehe

[s][u][e][h][a][n][n] said...

huh mmg bz la cc ni :) tapi sempat gi berjimba2 :p

cik selamah kundang said...

laptop xbley blah kt tepi.sah dok berblogging sambil deco.hehehe

Lifesaver said...

cantik sgt kasut..sampai nak pakai pon tak mau..hehe

mamawana said...

bestnyer kepak2...jln2...cantiknyer...seliper pink tuuu

~AmyLiana8886~ said...

bewstnyer lepak2...amy xpenah pakai slipar pink..rase mcm terlalu ladies..malu..hehe

yohteh said...

Cik Cookie ada ramai blog...!!!

myfuzzyworld said...

Jangan lepaskan peluang utk memenangi 4Gb Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

Sila layari:
http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

Amieynna Amin said...

cc..
wah..nanti leh tempah kat cc la bile nak kawen nanti..
sendal pink very the!