BLOG KE-2 - WEDDING

Thursday, January 28, 2010

..::LIFE::..

Gambar hanya hiasan

Macamana kalau orang yang kita kenali adalah seorang yang happy go lucky, suka bersembang nagn kita dan gelak sama-sama, tiba di diagnos cancer stage 2-4?
Apa korang nak cakap?
Adakah korang sendiri akan menangis bersama?
Diam terkedu?
Dan bagaimana pulak kalau doktor terangkan pasal penyakit tuh dia tidak faham atau sengaja buat tidak faham?
mungkin hakikatnya dia susah hendak terima kenyataan?
selalunya orang yang happy go lucky nih susah nak terima benda buruk tau.....

33 comments:

Naz said...

dasat gak gambo tu... bila dah sakit, kenalah berubat.. cuba pujuk dia baik2... Insya Allah boleh.. :)

el said...

bg dia support..gumbirakan ati dia...help ape yg ptt...temankan dia kalo dia dlm kesunyian..apa2 pun bersamanye membantu utk meringankan ape yg dia alami..thats the friend for

org yg happy go lucky
sgt tabah...kalo sakit x suka sshkan org..kalo boleh dia akan cuba sedaya upaya membantu dirinye sndiri w/pun rmi yg hulur bantuan...

amboiii komen dasatnye..kahhhhhhhh

JMR said...

kaki sapa tu..bkn CC nyer kan???

abu muaz said...

dasyat tu...tapi yang susahnya tak mahu dengar nasihat.

aRien de GreaT said...

cc...slalu org ckp org heppi go lucky ni ade hiding some sorrow..ade scebis ketaksempurnaan dlm hidup...so do i..
semua org ckp arin happy go lucky..mgkin utk smbunyikan ketaksmpurnaan tu...jdi...kita hanya perlu fahami dan brtindak jdi org yg pling memahami wlupun hakikatnye kita xfaham org tu pun...


hmm...

nabilah_2908 said...

hmm..biasa nya mmg mcm tu...dia buat2 kuat..as if nothing happend...myb..dia tak mau tagih simpati orang..

kita sebagai kawan..kena ckp elok2 dgn dia...nasihatkn dia..tunjjukkan pada dia yg kita ikhlas...

hans said...

sedih kut kalau dah rapat dgn kita pastu dapat apa2 cancer

«♪Ruff♪» said...

erk..kamu selaku kawan mesti la kena bg semngat dan jd peneman setia dia...

org yang happy go lucky neh susah nak tunjuk kan kesedihan dia...sbb dia xnk org sekeliling dia sedey....

sI tEDI said...

kelu lidah untuk berkata2.. :(

[s][u][e][h][a][n][n] said...

sedih..terkata...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sdih la...
tapi die juga kene terima hakikat...
kite kene bantu die...
sebagai org yg kite syg...
itu pendapat aku...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

kesian~
berat mata memandang
berat lae bahu yg memikul~

Fiq said...

hepi go lucky 2 kadang kala saja nak tutup kesedihan hati. macam citer kal ho na hoo...

Lifesaver said...

perlu menyokong dia sehabis mungkin

pakcik kordi said...

sape waks?

zainal mohd jais said...

CC,
My sister meninggal di pangkuan i kerana cancer paru-paru.
Sejam lebih sebelum nafasnya berakhir, tubuhnya dah langsung tak bermaya, dia bertanya, sampai bilalah kakak mampu bertahan lagi....
Dr. terkesan penyakit dan memberi tempoh mampu survive 6 bulan ke setahun, dia mampu bertahan 8 bulan.
Baik perasaan dia, atau saya...Tuhan saja yang tau...
Tapi I yakin dia redha dengan takdirnya.

cik selamah kundang said...

yup.org yg happy go lucky sgt sedih terima kenyataan

Paan said...

"selalunya orang yang happy go lucky nih susah nak terima benda buruk tau....."

Emm...ye ke?

Vee Violet said...

support die...
setiap orang, nampak kuat and tabah mcm mana sekalipun tetap perlukan sokongan dan dorongan dari seseorang...

Ahmad Muslihin said...

tgh mnum air...tgk gmba entry ni..
trus ilang selera..
:)

Wanie-san said...

CC!!!!Nape letak pic 2!!!wani mmg xleh tgk pic mcm 2!!!aduh....

wirajiwa said...

Entah, tak tau nak cakapkan apa pasal benda nih. Antara sakit dan derita yang di tanggung sendiri dengan sedih dan sebab melihat mereka yang tersayang melaluinya sangat jauhlah juga juram bezanya.

Tetapi janganlah berputus asa dengan dugaan dari Allah. Ikhtiarlah seboleh daya... memang betul kita tiada kudrat utk mengubah ketentuan yang telah Allah tentukan. Melainkan redha dengan perlaksanaanNya. tetapi fitrah nusyrah dari Allah itu datangnya dari istikomah dan mujahadah...jadi jgn lah sekali2 berputus asa. InsyaAllah kita beroleh bantuan dariNYA.

crazy_labelle said...

nangis sama... n mebi lg teruk drp kite yg kne kanser tu...

Kaseh NazLieza said...

doa n semngat buat drinya..

LiNda said...

Dia faham .. sbb dia yang merasa sakit dan menderitai penyakit itu .

Cumanya..

Kesabaran dan ketahaban . Itulah kekuatan yang ada padanya .

Wanita Itu said...

arwah abang kite gitu..
sihat walafiat..
tibe2 doktor kata cancer stage4..6 bulan ajer hayat..
genap 6 bulan..mmg dia pergi..

sharamli said...

CC..k0smate 0rg ad kanser jgk..tgk die nanges je,,xtw nak ckp ap

faiq said...

yek..jijik

yohteh said...

bukan kaki Cik Cookie kan... kan? kan.. kan..??

akaqkaypoo said...

kwn akaq pn sama...kwn seumah mula2 sakit.
ulangalik ke GH igatkn beguk rupa2nya kanser darah merah...
tp ader hikmah disebalik...
masa sakit br tau sapa kwn sapa lwn...
masa sakit jugak ader kwn laki die sanggup susah pyh jaga dia...
dia mmg xnk jumpa kwn2 xtau la malu ke ape..tp kwn2 akaq wt kesimpulan dia xnk simpati org...
last2 skrg penyakit sembuh sepenuhnye n yg penting dh kawin ngan mamat tu...

p/s: kdg2 kita xtau ader hikmah disebalik dugaan yg tuhan sediakn tuk kita...allahua'lam

LotsOfLove-Pearls said...

banyakkan beri sokongan kat dia..

*xleh nak bayangkan kalau betul2 berlaku..

izan said...

sentiasa bersamanya untuk beri sokongan dan semangat.... jgn putus asa..

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇