BLOG KE-2 - WEDDING

Thursday, January 7, 2010

..::Cik Cookie Kena Reject??::..


B : Syg, perut b dah 3hari duk pedih.Nape ek?Ada cara tak? --->meh aku tumbuk
Syg : B tak makan ke?Ke b makan benda mengarut?
B : B tak makan apa pun
Syg : B ada makan soup ke?Atau makan buah-buah citrus?
B : Tak makan apepun..sbb lmbat makan hari tu kot..tapi sampai sekarang duk sakit.
Syg : Syg takut b gastric.B minum susu la.Pedih ke?Macam washing machine?
B : B dah minum susu semalam..tak ok jugak...washing machine?mana b tau...tapi rasa cam senak.
Syg : Memulas.Cam nak ke tandas...B ada rasa pening tak?Kompem b tak amik soup?
B : tak..rasa senak...macam kena tumbuk...betul b tak makan soup...rasa makan ayam lama la.
Syg : Bila?Tak kan yang syg bawak.
B : Tak...yang mak b masak hari tu...ayam tuh dah lama dalam fridge..tapi adik b makan jugak...takde apapun..
Syg : Bukan sebab ayam tuh tapi perut b masuk angin sebab lambat makan dan suka tangguh-tangguh makan.Bila angin dah lama sangat tu jadi macam tuh.Nanti sakit ulu hati.Malam nih gak syg nak b g clinic
B : Tengok laa..kalau esok tak ok jugak b gi laa.
Syg : Kalau malas g farmasi beli Buscopan(hyoscine).Boleh combine kan dengan dysflatyl.Kat farmasi luar ada.B cari ubat nih..



Tett...Tiittt...tettt...titttt....berbalas msg.Sampai 1 masa...


B : Selagi B duk sini dan tak kawin macam tulah kehidupan b...
Syg : B, kita kawin. ---->bodoh boleh terkeluar ayat nih.
B : Syg nak ke kawin ngan b?
Syg :B tu nak ke kawin ngan syg?...we can take care each other.
B : B takutlaa xleh take care syg..
Syg : Sbb?
B : B rasa laa...b ni cerewet skit
Syg : I think i know your answer.Xpelaa.Setiap orang ada penilaian masing-masing.lagipun syg kan masih 1day 1lesson session.Stakat nih syg dah 1/2 masak perangai b.rasa boleh handle lg
B : Syg tak kenal b sepenuhnya lagi...syg jangan risau..kalau ada jodoh kita kawin la..
Syg : Takpelaa.Ikut flow.Jangan pakse diri. B pun bukan kenal syg jugak kan?

Haaa..apa kes nih?Bikin malu sehhh..Tapi kena tanya gak kan?Tak kan nak pendam je.Sekarang nak terus ngorat n berkawan ke macamna?

22 comments:

panggiL guA siv. said...

eh2?
kawan dah guna b syg?
wow!

panggiL guA siv. said...

eh2?
kawan dah guna b syg?
wow!

panggiL guA siv. said...

wow.
sampai dua kali terclick.
ekekekeke

Firol said...

tanya hati

Pais Chaos said...

teruskan bersama..knal hati budi.. jumpa parents antara satu sama lain..yeahhh!! bersetujulah dengan saya. yeahh sekali lagi!

Shifu67 said...

errr... try shifu67 pulak... hehehe

imam said...

Bab cinta en imam tak nak suggest apa2..takut tak menjadi sebab imam pon tak pakar..susah2 meh kawin ngan en imam...jadi no. 2..wakakakaka

abu muaz said...

ngorat dulu... ambik masa lagi kalau boleh hingga waktu kecederaan.

jemarisepi said...

cam tulah..selit2 sikit..bagi bunga2 pada yg lombab nak faham..hahahha..but dont be gelojoh gurl...what means GELOJOH..?GELOJOH means I LOVE U...hahahahaha....

alaaa...kawan2 jer lah dulu...serasi go on jer lah....x kan nak terus tangkap cintan kot

Lifesaver said...

maybe yg B itu belum beri hati dia penuh komitment???

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kwn ke mcm tue???
mcm loving semacam je...
hehehehehe...

Vee Violet said...

Follow the flow...
=)
Kalau bercinta pun belum tentu dpt memilikinya...
waahh.... *tiba2 rasa lama tak menulis cerpen and nak tulis kisah cik cookie... =) *

leadleedeea said...

lead setuju ngan firol..tanya hati..

CC..ape2 pon keputusan CC, lead sokong..ok?

mamai said...

best best best suka macam tu

[s][u][e][h][a][n][n] said...

kalau nak jadi kawan kna tukau b ngn sayang tu...aduhai..sedih pulak rasa.. :(

cik selamah kundang said...

biar betik kwn pun b syg.herm...tetiba tingat kisah dulu2 balik.dem la.mood mencanak turun

Cik Rara said...

ikut flow lg better la dear..ad jdoh xkemane kn.. :)

Fza.ithu.Zazha said...

huhu..
mgkin die takut things jadik cm len nnt.
ikot je flow ye? :)

aRien de GreaT said...

cuba lgi..mgkin ade hrapan..eh..eh..

sharamli said...

CC..jgn lupa jembut kit0rg bila B dah setuju nnt tau

cikmemy said...

bak kate b.jgn risau.ade jodoh kawen la...
bak kate syg..ikut flow..jgn pakse..

wat cmni sudeh..hehe

el said...

ngorat la cc
kalo cc dah suke..ngorat aje lah
pas2 tya dia cm mn...kalo dia ok..ngap terus lah..kalo x ok..kwn aje lah...at least xde lah otak kita dok taggung beban yg berat...

pikir2 lah..hehehe