BLOG KE-2 - WEDDING

Tuesday, August 18, 2009

..::GooD GirL or NicE GirL::..

Hari tuh sembang2 ngn kwn 1 opis.Dr PG, Dr AJ and Dr M. Riuhlaa 1 pantry dok sembang2 time lunch.Patient lak kureng hari tuh.Maka seisi mengumpat n diskusi hal org tua n anak remaja. dari hal nak g shopping kat Jusco and Pavillion smpai laa hal nak makan apa mlm ni.
Then Dr PG tya Cik Cookie "u kuar malam x?".
Of Coz laa Cik Cookie jawab ngn sejujurnya "i xkuar.takut ada hantu malam2".
"Really?U are such a nice girl.Nice 1".(Kembang hidungku)

Ada beza ke between good girl and nice girl?

Korang rasa ada beza x?
Mmg ada dan bezanya sangat ketara.Perbezaan itu sangat ketara kalau nak ukur keramaian perempuan atau wanita atau remaja yang good girl and nice girl pada masa nih-topik kali nih sedikit serious k.Jadi jangan emosi sape2 yg baca sebab kita nak share and Cik Cookie nak tau any opinion from ur side.Kat sini Cik Cookie bgtau apa yg Cik Cookie tau skit2 ms kitaorg dok sembang2 hari.Cik Cookie mungkin konpius skit yg mn satu good girl and nice girl.Korang amik mn korang rs betul k.


Nice Girl - adalah jantina perempuan yang sangat sopan dan orang itu mestilah Cik Cookie (harus dipuji diri sendiri).Dia tidak balik lewat pagi kalau keluar malam melainkan korang naik bas sampai 4pg kat bus station itu di kecualikan.Balik awal kalau keluar.Normally before 12pm.


Bagi GooD Girl of coz laa she's very good.for those who love clubbing and come back before 4am normally we always call her GooD GIRL.

Itu saja perbezaan yg Cik Cookie blh lain sebab beza yg lain kitaorg xplak bersembang panjang.

Tu je yg bezanya and kita mesti ingat gelaran itu menggambarkan siapa diri kita.Terpulang kepada anda nak jadi good girl or nice girl.Yang penting anda jujur pada diri sendiri sebelum jujur dengan orang lain. Cik Cookie rasa bkn kesalahan bagi seseorg itu ke mana nak pergi atau apa dia nak buat.Masing2 ada hak dan hak itu kita tidak boleh TIDAKKAN.Tapi kita harus ingat kadangkala perbuatan itu boleh menimbulkan pandangan yg positif atau negatif seseorg itu pada kita.Jadi kamu pilih laa siapa diri kamu.Cik Cookie kompem diri Cik Cookie yg nice 1.
Itu saja perbezaan yg Cik Cookie blh lain sebab beza yg lain kitaorg xplak bersembang panjang.

p/s: kalau korang sume rs xbetul, sila nyatakan k.Kadang2 Cik Cookie pun lupa yang mn satu diri Cik Cookie.Yang pasti mmg cewek perasan

21 comments:

Paan Tanpa Adik said...

Hmm...that's from your side, right? But, I don't have any criteria for both bad and good. Susah nak cakap. Hati orang, siapa tahu?

cookie devine said...

Not from my side laa syg.Our Community...*wink*

Pais Chaos said...

ahh.. puji diri sendiri..x malu..haha

et said...

hurmm..nice girl..itu dak pompuan yg punye perangai baek2..mcm kalu die x siap keje skol pown tp sbb die rajin tlg mak die so x sempat wat keje itu, org stil kte nice girl..

klu gud girl itu..mcm kalu siap keje skol, org kte gud girl..tp, x semestinyer die perangai cam baek kn..wuuu~

yea..begitu..pemahamanku..errr~ skema btol komen ini..

missdiya84 said...

ermm nice girl ke gud girl ke...diri masing2 je tau..

yang penting sekali pandai jage diri dan maruah..huhu

messyremo said...

hehe..

saya tak kisah pun kak~~

mane2 same je bagiku..

lain org lain persepsinya~~

butterfly said...

erm...

xtaw lah plak..
xpnh dgr laa..:)

imHepPie said...

nice gurl vs go0d gurl...
bgi saya perbezaannya adala dri sgi ejaan dan sebutannya..hik3...

Wanita Itu said...

hmm..

baguih gak entri nih hee..

pado sayo la kan kak..

good girl ni mcm kiter ckp good job la..
maknanyer bagus la...

nice girl, cam nice job...
meaning, bagus gilerrrrrrrrrrrrr la...

ihiks ihiks..

leh terima ke kakak??

*_*

mamai said...

nice girl always a good girl but good girl take time to be a nice girl

anaklaut said...

salam..

setuju dengan mamai..

sharamli said...

0it..0it..mas0k bak0l angkat sendiri nmpk..hu3

Monkey D Luffy said...

aku pun tak pandai clubbing

ko ajar ler aku CIK NICE GIRL

abu muaz said...

Dua-duanya tu...... boleh paka belako. Kita ni nak hok molek belako.

keguane cikkuki comel weh?

cookie devine said...

Pais,
Sah kena puji diri sendiri.sape lg nak puji.

et,
apa pun pemahaman Cik Et, yang ptg kita jg diri.

Puan Nad,
btl3..masing2 pilih kan.

messyremo,
btk tu.kit yg pilih.

butterfly,
sekrg dah dgr kan?

imHepPie,
mmg nak kena bidak nih.

Wanita Itu,
sgt blh diterima pakai.tima kasih.

mamai,
btl tuh.baik kepada jahat mmg senang tapi jahat kpd baik mmg susah.

anaklaut,
Cik Cookie pun setuju sgt.

sharamli,
ko mcam pais ekk.pakat yea?

luffy,
Cik Cookie bkn kaki clubbing k.

abu muaz,
mmg btl dah tuh.tapi our community mcmn lak?

JMR said...

amek dua2 la...nice & good gurl...:-)

cik cookie mmg dr skolg lg baik kan?..;-)

Rozita said...

salam

hi~ 'nice girl'

rockmetaller said...

i plak nice boy...(ke man huh?)

heheh..i folo you too.. cookie...

=)

keep in touch ek...

keje hospital ke ni>?

cookie devine said...

JMR,
u know who i am.hehehe...zaman dah berubah.i dah dewasa u.

Rozita,
Anak2 adalha nyawa kita.didik dia sebaik mgkin.kita yg corak'n sape mereka.mgkin good mgkin nice.

rockmetaller.
nice man much better.
CC kj spital yg ada kat KL.

Firol said...

takkan takut hantu je...

~~~ kay ~~~ said...

Salam,
selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1430H - mohon maaf jika ade kesalahan,
(^_^)