BLOG KE-2 - WEDDING

Wednesday, August 26, 2009

..::Kena Tag Lagi::..

Agaknya Bulan Ramadhan adalah musim kena tag kot.Banyak tol kena tag ngn follower cuma Cik Cookie terlepas pandang nak buat.Ampunkan Cik Cookie.Bulan baik nih xbaik marah2 nanti kurus pose.Mula sekali nak cakap many thanks toMiss Butterfly sebab sangat berani tag Cik Cookie.Siap kamoo nanti.
Dan kat sini juga Cik Cookie nak menayang award yang di baginya.Thanks 4 da award.

Let's enjoy---

Nama penuh :

Cookie Devine Butter Cup
Tarikh lahir :

August 6, 1983
Tempat lahir :

Kelantan
Tempat anda dibesarkan :

Mana lagi klau bkn umah kecilku di Kelantan

1.Siapakah nama kawan rapat anda sewaktu kecil?
Banyak.kitowang 1 geng budak jahat - zaa, zati keris, chik, Mc G,Wiah,Ila, Abang Chik, Lan, Eddy(kawin 2 budak nih), Nasir dan Hisham.Ramaikan??Sampai sekarang kawan baik lagik

2. Apakah permainan masa kecil yang anda ingat?
hurmm...apa yea?yang pastui bukan masak2.bukan girly k.Cik Cookie rasa ting ting ngn anak jiran sebelah and main askar tembak2.

3.Kalau anda bergaduh dengan kawan anda..apakah kata kata yang anda nyatakan pada mereka?
ayorkkk...lupa mehh.dah lama sangat.Mungkin mnecarut tahap dewa.Mustahil.Cik Cookie budak baik.

4.Di kawasan manakah yang menjadi tempat faveret anda bermain?
Rumah Pak Su Ghani yang ada laman yg sempit tapi mencabar dek tanah yg licin and rumah Pak Su Lah yang berpasir main askar ngn anak jantan dia yg ensem.

5.Apakah cita cita anda masa kecil?
jadi askar macam arwah atok.tu yg main askat tembak2 ngn anak jiran tuh.preparation mehhh...

6.Apakah kartun atau rancangan tv yang anda gemari dan masih ingat sampai sekarang?
Doraemon laa.apalagi.Sanggup dok umah Pak Su Lah kol 7mlm sbb nak tgk Doraemon.Kalu balik awl xleh gk,kena ngaji.

7.Makanan ringan apakah yang akan anda borong di kedai?
Cik Cookie xdibenarkan makan makanan ringan.Ayah cakap otak lembap.Sampai sekarang xmakan.

8.Nyatakan seorang rakan zaman kanak kanak anda yang anda teringin sangat nak jumpa sekarang..
hero yang main askar tembak2.Dengar cita dia ada kat Perak tapi dah kwin.hukhukhuk...

9.Apakah gelaran anda masa kecik?
Duk...

10.nyatakan seberapa banyak rakan bloger anda yg anda ingin tau zaman kanak kanaknya..

Semua follwer blh x?kang xadil plak.Diorg mesti ada kisah yg cam best giteww nak share.


1. Berapa umur anda?
26 tahun.I'm still young.kita enjoy....

2. Anda berasal?
Kelantan.Negeri Tok guru tuh.

3. Berapa adik beradik anda? Anak yang ke? Brp lelaki n perempuan?
Mak ayah nak anak ramai.Jadi Adik Badik Cik Cookie 8org.

2lekaki

6perempuan(ada adik kembar perempuan dan 2,2 dah kawin)

4. Sekolah terakhir anda?
Sekolah Menengah Sains Tengku......

5. Bila terakhir anda memotong rambut?
Minggu lepas 1st Ramadhan lagi.Buat Marilyn Monroe sytle.Follow angah potong rambut habis pantang.Anak buah Si Sarah Enaniey pun potong gak.

6. Shampoo apa yang anda gunakan sekarang?
Clean & Clear...Wangi and lega bila dah shampooo sebab ada cam angin2 gitewww...

7. Anda gemar menjahit? Kalau tidak nyatakan sebab
Sangat suka menjahit tapi sejak dok KL nih tiada masa and alatan.Kalau kat kg,mesin jahit mak akan kulenjang.

8. Jika duduk di rumah, adakah anda suka menghias diri
tidak sama sekali.Cik Cookie seorg pemalas.

9. Apakah kerja rumah yang paling malas anda hendak lakukan?
Lipat kain dan sapu lantai.Malas sangat dan mmg xsuka.

10. Soalan terakhir...bagi 5 kenangan MANIS yang tak dapat anda lupakan sampai bila bila
Alamak..terlampau banyak nak share tapi Cik Cookie bg yang terbaru jelaa

>>Masa bersama family and masak2 bersama.

>> Masa mengorat Abang Polis India iteww

>> Msa bincang saiz tayar basikal ngn abng n Jemarisepi kat KFC Wangsa Maju 2bln lepas.Cik Cookie terbagi saiz bra.dan hasilnya gelak macam mak lampir kat KFC ngn JemariSEpi sampai meleleh airmata and nak terkencing.

>> Kena tipu ngn JemariSepi masa jalan2 g Gombak.(ada dalam entry bulan June xsilap).

>>Masa keja ngn JLKN.banyak tempat blh outstation n jumpa menteri2.best gilos.


Tag ini dipanjangkan kepada:

JemariSepi khasnya

dan semua follower blog Cik Cookie.


10 comments:

green said...

jawab jgn tak jawab..

sharamli said...

jwb x jgn jwb

TerubukMasin said...

perghh!!smpi dua ekk..kihkih..

cookie devine said...

Green,
letih mak...

Sharamli,
xnak jwb ke?

TM,
kira byr hutang sakli jln

anaklaut said...

salam...

tq singgah memberi komen di anaklaut..:)))

Cik Skaf said...

salam. wah baguslah ada tag2 nie... banyak tau dah ttg cik cookie... ;D

nabilah_2908 said...

rajin kakak sorang ni buat homework...hehe...hrumm...tambah lagi 1 homework sy... :)

thanks sis...akan diselesaikan nanti...(^_^)

mamai said...

aduh tag aku ada 2 utang tag tak collect lagi

missdiya84 said...

wahh cam bes ini tag..jap gi saye mau layankan la..hehe

Wanita Itu said...

cookie sayang..

yang mana satu kakak nak amik nih tehehehehe...

*takleh panggil kakak dah sebab te lagi tua rupe2nyer hahahahaha...