BLOG KE-2 - WEDDING

Thursday, August 27, 2009

..::Lelaki oh Lelaki::..


"Aku xtau mcmn dia boleh pasang 3,Cookie?" kata teman 1 opis Cik Cookie.
"Ni baru bercinta.Dia pasang 2 pun aku dah sakit hati tapi cam blh sabar lg, sekarang dah main kasar pasang 3"ujar teman Cik Cookie.Terdiam Cik Cookie.
Itu baru bercinta dah pasang ber2 ber3 kalau kawin ber4?Matilaa.
Alkisahnya kawan Cik Cookie nih baru menjada malam tadi.Putus cinta.Cik Cookie suka guna "menjanda" pada kwn2 yg br break ngan pakwe masing-masing.Bagi ada sedikit kelakar disitu supaya dia xdalaa sedih sangat.Tapi mungkin sedikit keterlaluan kpd sapa yg susah nak terima.
Berbalik pada cerita kawan Cik Cookie nih, dia kapel2 ngn bdk sorg nih.Keja kat Johor.Kapel dah 4thn and mmg rancang nak bertunang and kawin dlm masa terdekat nih.Alih2 mamat nih pasang awek lagi 1.Yang bestnya kawan Cik Cookie xmarah dapat tau n diorg jd kawan baik lak.Siap g shopping and tgk wayang.
Tapi minggu lepas laki nih kantoi ngn awek no 2.Kantoi ada awek no 3.Gilos btl jantan nih.Bujang2 pun dah berangan nak pasang bini 2,3,4.Kira cam practice giteww.Since dah kantoi ngn 2nd GF tadi, automatic kantoi ngn awek no 1 yg merangkap kwn Cik Cookie tadi.Diorg kat baik, madu bermadu.Menurut ckp kwn Cik Cookie, cara kantoi pakwe diorg nih mmg slalu jd kat kapel lain iaitu ter"sent" pic xpakai baju kat awek no2 dgn msg berbunyi "good nite darlink".xke haru weh?sedangkan bahasakan diri utk awek no 2 ialah "sayang".Maka bermula tragedy forward meng"forward" anatara awek no 1 ngn awek no 2.Apa lagi kawan Cik Cookie merangkap awek no 1 bengang laa ngn mms mcm tuh.Korang pikir mcmn klu pic tuh xpakai baju n lidah terjelir?Cik Cookie mmg pikir yg ngarut2 dah.
Bila sampai satu tahap bengang laa kawan Cik Cookie.Dah laa banyak bersabar sejak pakwe pasang no 2, ni plak nak pasang 3.Mau sawan kalau jadi kat Cik Cookie.Dia amik keputusan clash je lagi baik.
Jadi Cik Cookie nak tanya bloggers kita yg ada XX nih.Kenapa korang suka pasang awek ramai2 walaupun bukan semua laa yg buat mcm tuh kan?Kepada yg ada niat,kenapa jadi mcm tuh?Tu baru kapel2 je dah pasang 2 3 4.Kalau betl2 kwin mcmn?Mmg si Pakwe tadi nak ada ckp nak kwin ngn ke 2,2 awek tadi.Bagi Cik Cookie tu semua ayat pemanis mulut tuh.Jangan nak caya sgt Cik Cookie pesan kat teman Cik Cookie.
Korang rasa nak wat mcmn ngn kawan Cik Cookie nih?Nak teruskan r'ship tu ke sbb dia masih sygkan laki tuh atau undur terus dari kancah cinta berpenjuru nih?letih tau nak cover sana sini wahai lelaki kalau korang dah kantoi.Nak2 pasang 2,3 4.Semua hati nak jaga.Lelaki oh lelaki...




20 comments:

messyremo said...

undur diri jelah...

laki cmtu tak leh pkai..

giler nfsu nk pasang byk..

sharamli said...

ala..nak laki yg cm tu...

nak..nak..

heee..xm0 la.

Naz said...

teringat lagu klasik nyanyian semula oleh Ahmad Dhani... lalalalala....

Paan said...

Ntah. Kawan saya (pompuan) rilek je time kapel dah bermadu. Tapi besday dapat hadiah kereta woo...siot betul balak dia. Nasib baik ngam ngan saya.

JMR said...

ala..leks rr..dunia skang..ada gk pe pompuan psg byk..lg truk kan..al teast laki tu kira ok la takat psg4..kira nyer xsalah lg kot.coz laki kan leh psg 4..

Cik Skaf said...

huhu banyak2 bersabar je lah kalau tau diri dimadu brgitu rupa... Lelaki itu sedang dlm proses mbuat pilihan... belum btul2 konpem nak pilih mana.. tgh mncari yg plg sempurna utk dijadikan bini..huhu *betul2 rasa cam nak nanges, bila mbayangkan diri dibuat cmtu .. huhu. x pe ar, x de bf pun tak pe.. x de husband smpai tua pun takpe, tak leh tahan podehnya hati...* :P

Silverleaf said...

mak oiii sabq sungguh kawan cik cookie tu...siap bleh berkawan ngan si no.2......

Lionel Azry said...

macam2

Firol said...

yak semua laki macam tu...

undur terusssssssssssss.....buat apa kejar

nabilah_2908 said...

hrumm...jln terbaik adalah dgn mengundurkan diri...even hati masih syg...walaupun sakit...tpi life must go on..masih ada lagi lelaki yg baik sedang menanti...

"orang lelaki ni...masa bujang..dia kan cari kawan...gf ramai2...bila nk kawin..baru la mereka2 ni cari yg betul2..berkawan biar 1000.."

kata2 ni...dtg sendiri dari mulut seorg lelaki...

imHepPie said...

uikk mcm sama je ngn my story...

n laki tuh from johor gak ngeh3...

luckily da break huu..

suh membe cik cookie putus je..xguna ngn jntan cenggitu...

missdiya84 said...

hurmm..skang banyak yang camtu..

kawan nad pon ramai gak jadik camtuh..kapel bagai nak rak ni..last2 clash..pastuh tunang ngan awek no.2..suke2 je..kite sebagai kawan lak jadi sakit ati

triple x malaya said...

laki tak sedar diri..cari la cam aku huhuhu...

mamai said...

tu namanya membuat pilihan bila terlalu banyak penawaran ahaks

anaklaut said...

salam..

undur diri sajalah..lelaki kan ramai lagi yang solo ni..:))

Miss Xyanne said...

huuu..
me da kne once.
sekarang jd baik dgn dat gurl yg bermadu dgn i.
lelaki tu?
dia tingglkn kami berdua sebab dia nk cari awek lain pulak.
hampeh.

Amieynna Amin said...

lelaki ni kene virus h1w4 kot..
husband 1 wife 4..
hehe

minta djauhi..

oranglidi said...

hati2 memilih.. huhu..

kim salam kat kawan lu tu..

cakap je. ramai lagi pencinta setia di dunia ni..

khadijah said...

susah eh nak setia dekat sorang je?
tu belum ready nak ade commitment lagi lah tu.
heh

jemarisepi said...

Salam Cik Cookies..
erm...susah nak kata lah knp lelaki wat cam tu..tp bagi jemari lelaki cam tu belum bersedia nak menyayangi & menyintai..dia hanya ingin kan keseronokan sj..biasalah tuh...bukan senang seorg lelaki nak lepas kan status bujang...
Pasang awek banyak2 ni pun kadang2 nak test power jer...bukan apa pun..plak2 yg sangap berasa ensem kan...
Tp seyes..jemari dulu x pernah kena..SDCP & SDK dulu x ader wat cam tu pun..alhamdulillahhhh