BLOG KE-2 - WEDDING

Sunday, August 9, 2009

..::Jawpan kpd why i still single::..


January lalu Cik Cookie ada pst n3 pasal "why i still single" dan last episode Cik Cookie ada tya jwpan pada blogger yg follow blog Cik Cookie.dan jwapannya ialah --->>

mmm,it is complicated when it comes to love, tapi aku pasti hari 'itu' akan tiba juga, dalam cinta ni, ultimate goalnya, of course la getting married, tapi pada aku perjalanan untuk sampai ke tahap tu adalah seolah2 satu perjalanan melintasi sebuah jambatan

Kalau panjang jambatannya
jauhlah perjalanan kita. Ada org jodohnya cepat sebab jambatannya
singkat. Usia 25 tahun rasanya belumlah terlalu lewat. Dan usia 35
tahun belum apa2 kalau sepanjang usia itu telah digunakan untuk
membina kecemerlangan.

Biar lambat jodoh asalkan mendapat Mr Right dan biar seorang diri drpd menjadi mangsa lelaki yang tidak beriman
kemudian nanti.

Memang kita mudah tersilap mentafsir kehidupan ini. Kita selalu
sangka, aku pasti bahagia kalau mendapat ini. Hakikatnya, apabila kita
benar2 mendapat apa yang kita inginkan itu, ia juga dtg bersama
masalah.


Inilah jwpan yg byk meninggalkan kesan pada Cik Cookie.

19 comments:

sharamli said...

jwpn yg bagus...
kal0 xde j0d0h jgk...cinta pad allah lgi berharga kn

abu muaz said...

Tapi terlalu lewat untuk mencari mr. right sesuatu yg tak bagus juga.Banyak panduan dah ditinggalkan oleh nabi kita untuk mencari dan memilih mr.right.

Monkey D Luffy said...

semua org terlalu terikut dengan fikiran 'mesti kawen'...

kalau tak kawen rasa x complete

jgn terlalu fikir sangatlah

bila nak rasa hepi kalau fikir itu jer

imanshah said...

Jodoh tetap di tangan tuhan..tak siapa berhak mendahului Allah...
semoga bertemu sahmura sejati!!

missdiya84 said...

yerp..ape2pun cik cookie...kalo betemu jodoh..dan berkahwin.....kite takkan dapat tahu..naseb kite selepas tu..sebab semuanya adalah perjudian hidup..dan ketentuan-NYA

skinny jeans said...

i admire with the theme and posting color..

keep up good work..

Paan Tanpa Adik said...

Cintailah saya.












Nyahahahaha!

Amieynna Amin said...

kite pernah dgr..
jodoh tu mcm bayang2..
makin kiter kejar..
makin die lari..
bile kite bhenti..
die pon bhenti..
so..
xyah kejaar...
buat penat je..hehehe..
25 thun tu muda lagi laa..
hehehe...wpun hakikatnye lebih tua dr i..

Pais Chaos said...

bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor.. hahaa

jemarisepi said...

insyallah dear...ia pasti akan datang but kena usaha juga..jgn tunggu jer...hihihi...ngorat sikit2 x kan ader istilah perigi cari timba..d KL ni semua pakai aliran paip dah..perigi dulu2..so pk kan ekk

cookie devine said...

Sharamli,
Aku berserah tapi bukan putus asa...

Abu Muaz,
Saya bkn Siti Aisyah.Jauh sekali Siti Khadijah.Saya hanya saya.Tiada apa2..

Monkey Da Luffy,
Sejak 2,3hari aku mimpi kamu.Cinta ke itu kalau mimpi??

cookie devine said...

Imanshah,
Sahmura sejati??Hrap2 kutemui nannti dia yg kucari.

Nad,
Tlg cari kat Cik Cookie blh?Kat Bukit Jalil tu byk rsnya yg ensem2.

Skinny Jeans,
God bless me.Thanks ya.

cookie devine said...

Paan without adik,
Aku pencinta setia.

Amieynna,
25than adalah pada January lalu.Sekarang August dah 26.lagi laa tua walaupun jiwa muda.

cookie devine said...

Pais Chaos,
Masalah kat Malaysia sekarang ialah kumbang xbyk.Bunga bersepah.

cookie devine said...

Jemarisepi,
kalau air paip pun tersumbat pa cita?Jenuh laa nak nunggu.Apapun thanks ya sis.U byk tlg i.

~0~ said...

btol tue cik...
biar lambat asal berjjaya...

cookie devine said...

~0~,
jgn lmbt smpi kertu dah.hukhukhuk...

butterfly said...

cik cookie...
biar lmbt jodoh..
jnji berkekalan...
kan?

cookie devine said...

butterfly,
btl tuh.harus 150% Cik Cookie sokong.