BLOG KE-2 - WEDDING

Sunday, September 27, 2009

..::Alahaiii...Boyfriendku::..

Salam uoll.Apa khbar semua?Perut korang dah membuncit melampau ke akibat kemasukan biskut raya, ketupat and lemang?Cik Cookie maintain lagi stakat nih.Ketupat and lemang ditolak tepi kecuali tart nenas mmg xtahan laa tgk.
Semalam Cik Cookie dah selamat samapi dari kelantan setelah menempuh perjalanan 8jam dari Kelantan.Drive sesorang nih mmg mencabarlaa.Nak2 kudrat kita yang ppuan nih.Cik Cookie bawak keta tanpa henti dari Kota Bharu ke Kuala Lumpur.Nak berenti kat R&R kena pikr 10x.Penuh ngn ummat manusia.Dah laa panas.Jadi Cik Cookie teruskan gak bawak keta sampai KL.Sampai lebih kurang 730pm kat KL.Betul2 azan kat masjid.
Korang mesti tertanya2 apa motip Cik Cookie dok menayang pintu keta kecik Cik Cookie kan??
Jika hari tuh motor Luffy dah kena rembat, sekarang keta Cik Cookie lak kena umpil malam tadi.Pintu kiri kanan kena umpil.Ini gara2 tertinggal beg lama dalam keta.Isinya xseberapa.Baju t-shirt sehelai, pen drive and hdfree adik laki Cik Cookie.Dia yang temankan Cik Cookie semalam.Bangun2 pagi nih nak g hantar dia kat Putra keta dah kena kopek.Aduyaii..dah laa penat bawak keta xhilang lagi, alih2 keta lak kena umpil.Sakitnya hati.Nasib baik xbawak lari keta.


Nih belah driver.Umpil dia xeteruk sangat mcama belah Passenger.


Langkah drastic Cik Cookie ambil,cepat2 g kedai accersory pasang alarm keta.Terbang rm500 termasuk tukar lock baru semua pintu and starter.Mula2 tuh siap nak pasang imobiliser lagi.Kawan2 ckap xyah laa klu alarm dah ada.Lagipun duit nak pakai banyak nih.Lepas raya nih mmg dah surut sangat laa duit.

Hasil kreatif pengumpil keta.Ditobeknya lock keta Cik Cookie sampai rabak.Cik Cookie sendiri xnah sentuh sejak beli keta nih.

Kawan2 suh report police tapi Cik Cookie macam dah sentap sangat.Xtau nak buat apa.Xterpikir un sebtlnya nak report police.Korang rasa wajar ke Cik Cookie report police?
Sekarang boyfriend Cik Cookie sepenuhnya hilang teruna.Kalau dulu main cium2 je ngan motor2 sekarang dah barai.Alahaiiii......


13 comments:

hani@debumelukut said...

ikut hati rasa nak sumpah seranah je org tu..nak je doa musibah, tapi sabar saja lah..adalah tu hikmat nya tu.

jemarisepi said...

alamak nok,biar betik..??????
adoiiiii..takutnya...ko parking mana keta ko nok...sentap akak ni..
sib baik x hilang..napa tinggal beg dlm keta nok..kan dah ader pengalaman depan mata masa kita p KFC wangsa maju..
adoiii...terpk keta ferari ku kat HKL tu,apa lah kabarannya...lama gak tinggal dia...biarlah ferari lama janji keta ku..
nok,esok keja tolong intai ferari merah ku di wad ko nok...
akak dah bimbang ni..tu jer lah harta akak nok..tolong ek...
ko sabo k..hope x apa2 nanti kita jumpa ek..

cookie devine said...

tulaa kak tapi masa tuh xpikir apa2.rasa biasa je tapi time ngantor kat kedai rasa nak meraung je.

Shifu67 said...

wooo... tart nanas aku pun dah habis ni

Uruchimaru @ kf said...

emm cik cookie xyah reportlah..mende nk jadikan..!!!
well slmt hari raye ea =p

Syarinie Amran said...

alahai puncuri
xde keje len lah
takot gak ni
adoi
kat area mana y kena??

green said...

ciannye..
sbr2..
ade hikmah tu..

mamai said...

dah buat report ker..alahai rm500 alarm yer brand apa tu...

dari pasang immobliser baik pasang hyperfrequancy.

Cicada2nd said...

safety 1st cik cookie. wherever u r whatever u do.

et said...

owh2..bsimpati..g la wat report..tp, de bukti x? sekurg2nyer, polis ley la amek langkah bjage2..ketatkn kawalan ke..arap2 x jadik lg lps nih kat diri sdr n org len..^^

UcU mAnjA said...

salam CC.
Siannya. Tak pe pengalaman ok.
Jangan lupa after this.
Alhamdulilah Ucu selama beli kete ataupun pinjam kete sesapa tak pernah lagi kejadiaan seperti ni berlaku. Kalau terjadi mau melalak!

Kalau Ucu tak payah report la. Polis bukan amek pape tindakan pung! Kalau umah kena pecah masuk pung. Polis buat tak tau je. Bukan bole dapat pung pencuri melainkan ada bukti ataupun CCTV. Mudah.

Tak pe. Janji tak hilang pape kan. Sudah madai. Tabah ok

Senyum :)
Sumpah Chumel.

Cik_daya said...

cian BF akak...
harap tak der laa yang nak nodai dia lagi.. sabar yer

pakcik kordi said...

nasib bek....tkpe la abih duitsikit..dr kete yang abih.tk gitu cik cookie?jom lyn kerenah pakcik kordi dan entry pakcik kordi yg terlatest!