BLOG KE-2 - WEDDING

Thursday, September 17, 2009

..::Secretary::..

Kenapa Aku Pecat Secretary ku Dua minggu yang lalu merupakan ulang
tahunku yang ke-35 dan mood-ku tidak terlalu baik pada pagi itu. Aku
turun untuk sarapan dengan harapan isteriku akan mengucapkan dengan
penuh sukacita. "Selamat Ulang Tahun suamiku tersayang" Waktu berlalu
dan bahkan dia tidak mengucapkan selamat pagi. Aku berpikir, ya, itulah
isteri, tapi mungkin anak-anakku akan ingat kalau hari ini aku berulang
tahun. Anak-anak datang ke meja makan untuk sarapan namun mereka juga
tidak mengatakan satu patah katapun. Akhirnya aku berangkat ke bilik
tidur dengan perasaan penuh kecewa dan sedih. Di pejabat, Ketika aku
masuk ke pejabat, sekertariku, Janet, menyapaku "Selamat pagi Boss,
Selamat Ulang Tahun" Dan akhirnya aku merasa sedikit terubat mengetahui
ada seseorang yang mengingat hari ulang tahunku. Aku bekerja sampai
tengah hari dan kemudian Janet mengetuk pintu bilikku dan berkata,
Apakah tuan tidak menyadari bahawa hari ini begitu cerah di luar dan
hari ini adalah hari ulang tahun tuan, mari kita pergi lunch, hanya kita
berdua. Aku berkata "Wow!", itu adalah perkataan yang luar biasa yang
saya dengar hari ini, mari kita pergi. Kami berdua pergi lunch. Kami
tidak pergi ke tempat di mana kami biasanya lunch, tetapi kami pergi ke
tempat yang sepi. Kami memesan 2 gelas fresh orange dan menikmati
makanan tengahari kami. Dalam perjalanan pulang ke pejabat, Janet
berkata, Anda tahu ini adalah hari yang begitu indah, kita tidak perlu
kembali ke pejabat kan ? "Tidak perlu, saya pikir tidak perlu" jawabku.
Lalu dia mengajak saya untuk rehat ke apartmentnya. Setelah tiba di
apartmentnya, dia berkata.. Tuan, jika tuan tidak keberatan, saya akan
pergi ke ruang tidur dan berpakaian seksi sedikit.." "Tentu saja boleh",
sahutku dengan gembira. Dia pergi ke kamar tidur dan kira-kira enam
minit kemudian dia keluar membawa kek ulang tahun yang besar diiringi
oleh isteri, anak-anakku dan sejumlah rakan kerja kami sambil
menyanyikan lagu Selamat Ulang Tahun. Aku hanya duduk terpaku di sana,
Di sebuah sofa panjang, telanjang tanpa sehelai benang.


13 comments:

Silverleaf said...

hahahahahahahahaha....memg lucu giler....

Wanita Itu said...

malu dong ahhh :P

cik cookie, jemput amik kad raya eh :)

selamat hari raya maaf zahir batin :)

oranglidi said...

slamat hari raye. ehehe..

Pais Chaos said...

asyik cerita lucah je..hahaha

Kentut said...

gelojoh betul. lelaki semuanya sama.

eh! aku lelaki jugak.

el said...

kamooo kalo2 terjd secretary jgn buat cam tu taw...hehehehe

mamai said...

next time jangan gelojoh hehehehehe

selamat hari raya cik cookie

miji said...

selamat hari raya sis cookie maaf zahir & batin

triple x malaya said...

salam aidilfitri n maaf zahir batin

abu muaz said...

kuat demo reko cerito.....selamat hari raya weh...

et said...

ahaha..sengal tol org itu..

mesti malu x hengat dunia..wuwuwuwuuu~

Shifu67 said...

Selamat Hari Raya.... jom makan tart nanas...

pehhh... sadisnya citer... mujur dah habis puasa... akalu tak 'kurussss' puasa aku

ayie said...

slmt hari raya aidilfitri
maaf zahir dan batin