BLOG KE-2 - WEDDING

Wednesday, December 2, 2009


4months Sarah Iman Danisha

Salam and hello everybody in the house?.How’s life getting on?Macamana cuti raya?Cik Cookie tahun nih nak kata meriah pun xde sgt.Biasa2 je sbb xde orang amik bahagian dalam majlis korban.Yang ada amik pun sebab nak akikah anak masing-masing iaitu Mak Ngah and Cik Da untuk anak masing Mohd Hafiz Asraff usia 22 hari dan Sarah Iman Danisha 4bulan.Jadi mak dah bagi warning awal-awal yang dia tak mau ada byk kaki lembu dalam peti ais lahee..Nanti blood pressure dia naik lagi.Ngeri laa ehh…

22days Mohd Hafiz Ashraff a.k.a Si Sepet

Cik Cookie balik kampong hari Rabu jam 8pagi.Sebelum tuh kena roger-roger dulu mana2 geng yang bermastautin area Kuala Krai dan Gua Musang nak tau perkembangan banjir.Almaklum laa Aku Budak Kelantan.Hohohoho….Dan mak dan ayah Cik Cookie kelam kabutnya mengalahkan orang amik calon mengundi.Cakap kat Sungai Durian tuh air naik.Nanti Cik Cookie terkandas.Dan jawapn Cik Cookie senang sajo.Beraya laa umah orang-orang Kuala Krai.Apa susah.Tak kan orang nak halau kita beraya.Hehehehe……..Seperti dijangka mana mungkin banjir yang menyambut Cik Cookie,Surut dah weiii….Diorang cakap dah tak hujan mana mau banjir dah.Kalau nak banjir tunggu gelombang yang ke-3 bulan December nih.Cik Cookie mati-mati ahhh ingat dah stuck kat Kuala Krai.Balik hari Rabu hari tuh panas terik yang sambut Cik Cookie.Kira oklaa kan dari hujan yang xmo berenti.Bertolak lebih kurang 8pagi dan sampai umah dalam kol 330ptg ngn kelajuan 120-140km/j.Gila kentang bawak keta macam nak terbang.Lagipun keta tak banyak lagi sebab rata2 balik hari Khamis.Dan yang pasti banyak keta putih atas jalan raya.Ngeri laa ehh…Tingat iklan HATI-HATI DI JALANRAYA yg dolu2.

Hari raya pertama Cik Cookie hanya guling2 depan TV sajo.Turn nak masak lambat lagi laa ehh sebab lembu tak dipotong walaupun dah lepas smyang Jumaat.Ramai sgt yg amik part.Sampai tukang sembelih pun kena culik ke kampong sebelah.Main kasar kampong sebelah.Boleh jadi tragedy berdarah gayanya di pagi raya korban sebab menculik tukang sembelih.Jadi Aktiviti makan-makan hanya bermula after 6pm.Tu pun dah kira awal sebab Kak Ngah Cik Cookie meroyan gara-gara Gabrielle lambat disembelih.Ehhhh….apsal Gabrielle.Bukan itu lembu Abg Kordi.Lembu Kak Ngah Cik Cookie nama Johnson Manuel a.k.a John.

Sebelah petang dalam pukul 7pm Cik Cookie angkut Madam Zainun and Tuan Baron iaitu bapak Cik Cookie ke Hospital Pasir Mas sebab Pak Cik Cik Cookie admit ward gara-gara Pneumonia sehari sebelum raya.Dan ayat pertama yang takleh blah bila Cik Cookie dengar sebaik saja salam “aku nih kalau tak raya pose xpe, raya korban nih ssh skit sebab aku xdapat makan daging bakar”.Sakit2 pun ada feeling nak makan.Hohohoho…..

Hari raya ke2 adalah saat yang ditunggukan iaitu mencekik dan terus mencekik sampai nak pecah perut.Mula-mula buka mata soup.Tengahari daging bakar.Petang daging goreng.Petang skit nasi dagang.Nak malam sikit perut lembu air asam.Malam plak daging bakar balik dan singgang daging.Walaweiii naik pening dah kepala.

Yang tang raya ke3 xbest sebab daerah Cik Cookie dah tak terima Cik Cookie.Kena pulang ke KL mencari rezeki.Bertolak around 9am.Mengambil penumpang di Bukit Bakar, Machang.Dan yang paling haru Co-Pilot Cik Cookie ialah nenek saudara Cik Cookie yang bakal meneman Cik Cookie sepanjang perjalanan ke KL.Dan yang pasti dan disahkan oleh SIRIM mulutnya xkan berenti bercakap dan Madam Zainun telah berpesan awal-awal kepada nenek saudara SILA SERGAH CIK COOKIE JIKA KELAJUAN MELEBIHI 100KM/J. Alahaiii….dan kerana sergahan itu perjalan yang hanya mengambil masa 7jam bertukar kepada 10jam.Ditambah pulak ngan kesesakan teruk sepanjang perjalanan dan kesesakan dari Tol Lentang ke Tol Gombak.Naik cramp kaki Cik Cookie.


27 comments:

yohteh said...

ditemani co-pilot..! padan muka Cik Cookie... kena rasa gak cramp kaki sekali-sekala tak pe... jangan cramp segala...!!! na'uuzubillah...

Liyana said...

isk, perut lembu air asam>?? x pernah dengar pun.. sedap x?

missdiya84 said...

10jam..sure cramp..nad paling lame pon 7jam..aiyark..

ok pe ade yg tukang teman..kalo tak..memang sgt bosan dok dlm kete sowang2 drive..sure habis 30 lagu nyanyi dlm kete nak ilang boring

Nakamura Kazuki said...

hahaha...gilerr lagu kentang ye...hahahaha...anyways..biasala tu Cik Cookie..ambe pun fist day raya mihun sup tulang, 2nd raya mee rebus daging dan tulang, 3rd raya nasi daging, 4th raya daging masak hitam sama nasi minyak..perghhhhhhhhh minggu daging sedunia ...

JMR said...

giler jamm..seb baik aku kt kg lagi skng nih..hahah..sila jeles ye..:-p

et said...

menu daging je satu ari? x muak ke? huu..plus, perut lembu air asam tu mcmn? x pnah dgr pon..huu~

abu muaz said...

10jam memandu. Dasyat tu. tapi hebat juga anak abah ni.

Sharinginfoz said...

so cute miut.. bosan2 datang le sini ya

Sharinginfoz said...
This comment has been removed by the author.
mamai said...

pakcik dari melaka ker shah alam ambil masa 5 jam itupun celok jalan dalam....

pernah stuck dalam trafic last year dari gua musang sampai ke karak

my note said...

wah..best nyer beraya di kampong.... erm, raya kat KL x best langsung... pg raya g sembahyang raya, ptg raya duk lepak kat wayang tgk ninja....kehehheheheheheh

Cik Cookie said...

yohteh,
dok Kl nih blh kata tiap2 hari cramp.

Cik Cookie said...

Liyana.
sebetulnya perut lembu cecah air asam.hahahahahaha

Cik Cookie said...

PuanDiya,
xde Co-Pilot pendek kata merempit laa Cik Cookie

Cik Cookie said...

PuanDiya,
xde Co-Pilot pendek kata merempit laa Cik Cookie

Cik Cookie said...

K Nakamura,
Cik Cookie kompem ahh xmkn dah daging utk 2bukan nih.
ikan sajo.

Cik Cookie said...

JMR,
aku cuti panjang hujung tahun nih.hohoho..sila jeles juga yea.

Cik Cookie said...

et,
sape orang kelantan mmg tau ahhh perut lembu cecah air asam nih.

Cik Cookie said...

abu muaz,
mekasih abah.nnt Cik Cookie nak balik kot ganu lak

Cik Cookie said...

sharinginfoz,
akan berkunjung

Cik Cookie said...

mamai,
ngh google nak cr jln cilok2 nih.
xpun pasang GPS.blh ndak?

Cik Cookie said...

my note,
lama laa xtgk wayang.dah berzaman.Awal Muharram g tgk wayang ok x?
lalalala

[s][u][e][h][a][n][n] said...

sonok cik cookie balun daging erk...terliur dengan daging bakar..sedapnyerrrrrrr

sI tEDI said...

si sepet it u menjeling manja

Shifu67 said...

kalau banjir pun ko boleh jadi pelampung apa.... opsss

pakcik kordi said...

tomeynye!!!!!=)


tersedak gabrielle kt dapur waks!kah kah kah!!!!

Lifesaver said...

jammed nyaaaaa