BLOG KE-2 - WEDDING

Wednesday, December 23, 2009

..::Cameroon Highland Day 2::..

Gambar-gambar yang Cik Cookie tempek kat sini hari terakhir kat Cameroon Highland.Cuaca elok je bila dah nak blah dari CH.Namun jalan tetap jam teruk.Nak ke kiri xleh ke kanan xleh.Akhirnya tersangkut kat tengah.Ikut hati memang nak redah je g tapi xsanggup nak dera kaki.Manual ok.

Kalau korang tengok pic nih pun korang tau laa macamana.Cik Cookie rasa lagi teruk dari KL. Harus Cik Cookie tersengih tepi jalan kan. Masa nih on the way nak g habiskan duit kat pasar malam.

Time borong sayur best xhingat. Sampai xde tangan nak pegang. Next trip nak bawak trolley bagai. Senang nak usung.

Syorganya dapat borong semua nih. Harus gigih jadi vege nih..

Rahsea-rahsea kenapa kereta kecik Cik Cookie berat xhingat. Nih baru kat depan belum lagi kat belakang.

Nih plak kat belakang. Abaikan minyak hitam tuh.

Policeman nih tiba-tiba ada. Kurang pasti kenapa. Rasanya Cik Cookie pantang kot tengok makhluk Tuhan nama lelaki.Wahhhh....gila desprate. Sebetulnya nak amik pic makcik tuh dok marah anak dia kot ke hapa.

Di mana ada Cik Cookie di situ ada MooMoo. Bolehkan dia nak ikut bila dating geli-geli nanti. Nak tinggal xboleh nok..Mak xsampai hati.


Xtau apa nama bunga nih tapi bapa Cik Cookie cakap bunga nih tahan lama..

Masa nih transit jap kat umh Leen. Quaters police Brinchang. Terima kasih tuan rumah bagi makan 1st day sampai. Dengan muka xmalu Cik Cookie datang lagi..

Ingat ayam bapak tapi Cina rambut merah rupanya. apsal kat sini orang suka rambut merah ekkk??

Xpasti juga apa tujuan gambar nasi bagai nih di snap. Adakah menunjuk kegelojahan Cik Cookie xjumpa masi sejak semalam??Kurang pasti.

Ini Si Noy. Antara yg ikut sekali. Sebetulnya kami ingin berdua kerana itu lebih baik tapi cam syok lak jadi bawak adik sorang lagi Zafirah.



Ini gambar gila berangan..Abaikan......


Gigih memilih celery yang terbaik untuk di blender.


Time bayar, duit sedikit susah nak dikeluarkan. Petanda awal "udah-udahlaa habihkan duit".

Bila nak balik kompem kena singgah Bharat Tea nih. Cik Cookie amik jalan balik ikut Tapah k sebab jalan nih paling best boleh main hon. Sebetulnya Cik Cookie dok KL xnah hon orang.
I pemandu yang berhemah ok...
Kesimpulan dari lawatan cuci mata dan habiskan duit, xde yang best sebab hujan dan jam. Hampir semua tempat xleh g. Korang cakap laa rose valley, tahi ayam valley, cactus valley, stberi valley. Semua tuh xg.
Episode balas dendam akan menyusul dalam masa terdekat.
Sila percaya..




36 comments:

Hazzy Ishak said...

dah lama tak jejak kaki kat situ..huhu

juk said...

sampai sekarang sy blom berkesempatan ke CH. Apalah darat tul saya ni. Tapi ke Padang, Indonesia sy dah gi. Time tu x de gempa bumi...

Fiq said...

best kan CH? sejuk.. nyaman... try langkawi plak=p

Lifesaver said...

borong sakan nampak

mamai said...

next time pie pakcik nak ikut la

nabilah_2908 said...

seronoknyer jalan2...huhuhu... :)

comel jer sis ni kan....suke tgk...hehehe... ;)

el said...

den pun x nah g CH lg
harap2 cuti bersama ngan cik abg
leh terjah...cc sejuk x kat sn
sbb member g sn ckp x sejuk
siap pki shortpant lg
hahahaha

aRien de GreaT said...

suka gmbar no.2..hehehe

[s][u][e][h][a][n][n] said...

seronoknya...jeles betul..byk tol cc borong erk???? sib ingat nak balik kl..ingatkan lupa nak balik dah syok2 kat sana.. heeeeeeeeee

Sharif John said...

Mmg kami dh jangka kt Cameron mmg akn jam teruk... so kami mmg berjalan je di sana... hari pertama kami, kami sampai pastu singgah pasar mlm berinchang... duk usha jgk la CC... tp mmg terlalu ramai org... malam kami tido di kem sg pauh... sejuk2 ni mmg romantik... hehe
Hari kedua kami, kami panjat 2 gunung dalam hujan... best!!! hahaha....

miss izan said...

last pergi sana masa form 4 kot ;P
gila dah lama la...
hahahaha

Paan said...

Banyak sangat gambar sampai xtau nak komen yg mana satu...

Nazz said...

Salam.. lama tul aku tak pg CH tuh.. nampak cam best jer..

wakparpu said...

salam..
wak pun ingat nk turun CH tapi tak sempat daa...
tapi bila tengok gamba 'cik koki' yang kiut dan montel posing tepi gunung...wah..hilang rindu wak pd CH, terasa mcm duk kt sana la plak...

Si budak Aboi said...

owh so sweetlah..tapi poket mesti sweetlah kan hee..=)

my note said...

CC.. nk ikut second trip .... bleh x??

JMR said...

tu la..len kali pergi time org kije...hahaha

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

wahaaaa
rindu kat ko

CINTAMANISZ Lite said...

gambo kat CH ni lawo2 ler. Guna dslr kan..gambo dia saiz pjg2 mcm lcd wideskrin tu..mesti dslr.
Gambo pun terang dan soft abes..hehe..
nampak wajah CC suci betul...hehe..

Firol said...

yang tak syoknya turun je..sayur dah tak cantik

pakcik kordi said...

ewah2!seronoknya beliau berjimba2!!!

byk nye beli!!!kaya tul!!!

vege eks!???!!!

utk pkcik kordi nye mana?tkkn tkde pape koit?=p

cayalah beb!!!!

Nabil Fizri said...

Smbut Xmas bagai

Cik Rara said...

org kte cameron dh xsjuk sgt dh..sbb byk pkok dh kne tbang kn.. :)

rizwan's sweetheart said...

perghhh... ni baru btol2 shopping sakan ni... lancar kitaran ekonomi domestik cameron... :))

abu muaz said...

beli,beli habis jangan tinggal satu pun sayur CH.... abah ada juga kenangan manis di CH ni. tengok gambar lama ada gambar dgn awek form 4 ..... ha,ha,...

Pais Chaos said...

nak buat kenduri ke beli barang bnyak sangat!!

cikmemy said...

amboi,,,cuti sakan soping sakan cik cookie eh...mane ole2 tuk blogger~huhu

cikmemy said...

amboi,,,cuti sakan soping sakan cik cookie eh...mane ole2 tuk blogger~huhu

Uruchimaru @ kf said...

hye cikcookie ! ops nk sekeh kpla saye? emm yelah =)

[S]itie [B]Um [B]Um said...

segar bugar sayurnye..

cik selamah kundang said...

herm...hanimun best ni..memang menarik bukan sbb buah2..hahaha..cameron yg sunyi..

Naz said...

wah.. banyaknya memborong cik cookies. sungguh best dpt jln2 kat cameron highland tu. :)

NUNU EERA said...

cik cookie pun g cameron ye..seronoknye..;)

hans said...

shopping sakan cik cookie

Shifu67 said...

naper tak cakap dtg CH... boleh abang tunggu.... (ewahhh... hehehe)

mamawana said...

best nyer dpt gi CH. Mama baru sekali gi sana tidoq 3 hari 2 malam. 4 tahun lopeh. Best gilo no.....