BLOG KE-2 - WEDDING

Sunday, December 6, 2009

..::Copy & Paste::..


Salam semua.sihat-sihat kah minda anda dihujung minggu?

Cik Cookie weekend nih penuh kejutan n dugaan.

Jadi balancing untuk otak agak kurang berfungsi dengan baik.

Harus buat aligment nih.Mau kalut esok nak masuk keja.

Baju banyak xiron lagi, baju dah basuh n selamat bersidai sebab cuaca kat KL sangat laa cerah.
Xde dah hujan-hujan.Jadi kesempatan yang Tuhan berikan Cik Cookie sidai baju.
apapun gunalaa Dynamo untuk wangian yang berkekalan.
Say thanks to FPG Oleochemical Sdn Bhd kerana menghasilkan product yg terbaik di pasaran.
Cik Cookie siap promote lagi nih.Harus ada royalty seperti filem2 yg ditayangkan kat TV.

Semalam Cik Cookie ada knuri kat Taman Tuanku Jaafar, Seremban tapi xleh attend sebab gf-gf xde.Ramai laa plak kuar dating ngn kumbang masing2.Tinggal Cik Cookie tersadai kat umh.Jadi masa yg ada digunakan sebaik mungkin untuk berhibernasi, check account dan g opis tgk fail yg berminggu tak siap.Harap-harap minggu depan bos xminta lagi statistic yg WIP tuh.

Kalau xmasak laheee kena kutbah sampai 2jam.

Pagi nih bangun pun agak terlewat.TERLEWAT yea wahai blogger semua.
So no more breakfast.Just cup of Nescafe Gold.Hari-hari nescafe mau reputlaa tulang Cik Cookie. Harus extra Annlene nanti.

Jadi Cik Cookie amik peluang masak San Remo Penne Fried.

Harus ada daging n telur.

Daging adalah bekalan raya korban yang mak Cik Cookie bagi.

Jangan terliur ok.

Sangat sedap--->>haruslaa angkat bakul sendiri.

Pagi semalam nak makan ubi kayu rebus n kopi Kapal Api pun dah terlaksana.

Seawal pagi Cik Cookie gigih bgn g Pasar Tani Setiawangsa cari ubi kayu.

Balik terus masak.Dan pada masa yang sama Cik Cookie siap wat nasi sup lg.

Suka suka sebab tuh antara feberet Cik Cookie.
Sekarang kita lupa pasal makan-makan dan apa Cik Cookie buat k sebab itu semua sangat membosankan.
Nih nak tanya sikit dan harap kamu semua dapat jawab ngn jujur.

Apa yg Cik Cookie post pasal entry2 yg ada tuh memboringkan x?

Pasal KETAKSAMAAN GENDER laa.Bukan KETAKSAMAAN LINEAR ok.Entry geli-geli. entry stupid joke laaa even sudut agama.

Sebab ada gak blogger komen yang Cik Cookie bukan create my own idea tapi byk copy n paste.

memang laa betul Cik Cookie copy and paste.

Itu semua adalah dari email-email yg gf-gf dan bf-bf yang forward pada Cik Cookie.

Dari Cik Cookie delete lepas baca rasanya elok Cik Cookie share ngan korang-korang yang Cik Cookie sayang.Betul tak?

Nama pun konsep SHARING IS CARING.Kalau Cik Cookie publish entry pasal Cik Cookie je nanti jadi lak blog SYOK SENDIRI a.ka SS.Lagi harukan?Nih pun rasa macam Cik Cookie dah ada post yg SS.Xmolaa gitu.Kang xpasal2 kena flag.
Lagi haru.Mau meroyan laheee...

Rasanya baik Cik Cookie jadi macam biasa-biasa sebelum nih.Masih post entry yg di copy and paste dan cerita bosan tentang Cik Cookie.Ke korang rasa macamn?


36 comments:

AcanCapik said...

bila membaca tentang makan diwaktu lapar sebegini, semestinya air liur kecur meleleh-leleh... huuuu...

Cik Cookie said...

AcanCapik,
meh laa singgah rumah Cik Cookie.

AcanCapik said...

di mana tu? kalau dekat laju je, janji ada makan sedap2... huhu...

Boneka tak sakit said...

huhuhu cik cc pandai masak lah!! berjaya tu!

ahhh sy tak pernah kesqah pown entry cik cc copy paste ke apa ke!!!

kdng2 ketwa tak ingat okay!
kalau tulis hal sendiri mcm mcm ss! tapi jenis2 camnie banya yg tak reti nak kontrol emosi huhuh mcm sy la~ weeeee~
:))

sya_am said...

huhu~ ok jew entry cik cookies..

menarik n enjoy bila baca..hehe~

et said...

owh..enak sungguh..da mkn, tp lapo blk neh..huu~

oke je cik cookie wat entry mcm uh..syok ape..saye x dpt plak emel2 gtu..jadik, ley bc kat entry cik cookie..^^ sekale sekale, buat hibur hati..oke pe..

adibah said...

cikCookie,

aku pun gi Pasar Tani Setiawangsa tu setiap sabtu pagi :-)

we should meet for breakfast session la one day,kan?

mamai said...

ubi kayu rebus dan air kopi tu yang best

Cik Cookie said...

Boneka Tak Sakit,
Nasib kita serupalaa.sebab Bila Cik Cookie singgah blog kamu mesti feeling mcm2.

Cik Cookie said...

sya_am,
syg laa sama kamu...

Cik Cookie said...

et,
mekasih sebab berpandangan jauh.
syg xtra sama kamu..

Cik Cookie said...

adibah,
btl ke selalu ke sana?
wahhhh..kena lepak nih b'fast sama2.

Cik Cookie said...

mamai,
pak cik terliur ke?
nnt kita wat gathering ada menu ubi kayu rebus n kopi.

Shifu67 said...

meh kita Sharing... lepas tu kita Caring mengCaring

yehaaaa.... ehh... stok telur dah habis kalau tak, boleh masak Sang Rimau Pening Fried

Wanie-san said...

CC ni pandai masak la..Kagum..
Btl 2..drpada delete baek share2 dgn org mcm wani ni..langsung xbukak email..mls..so haru ler nak bace email2 mcm 2...=]

Cik Cookie said...

shifu67,
rasa nak ajar singular n plural laa

Cik Cookie said...

wanie,
kalau suka makan kn bljr masak.
hohoho....

Fiq said...

Lapaq bila dengaq Cik Cookie cerita pasal makan. Apasal tak makan biskutg?=D

Sharing is caring ok=)

Nakamura Kazuki said...

CC takpe...wateber CC postkan..ambe sedia singgah, baca dan confimr coment..hahaha..ubi kayu rebus..wahhh sedap..rasanya sudah lama tak makan ni..hmmmmmmmmm mungkin last tahun 1999 kut...perghhhhhh 10 tahun dah....cam tak caya...lagi satu ambe pagi nescafe pracampur super power...tengah hari nescafe ipoh white coffee..malam nescafe pracamput tongkat ali tak pun power roof....perhhhhhhh lagi la reput tulang..scaryyyyyyyy..hahaha

Amieynna Amin said...

sedapnye makanan tu cc..

nape cc?
ader org kutuk2 ke?
ape2 pon..
xkesah la copy paste ke ape..
yg penting niat..
niat nak bkongsi ilmu,pengetahuan n emosi..

teruskan ye cc..

miSs s!v said...

nie kan blog cc.
abaikan je ape makhluk2 ghaib tu kate.


eh pandai masak.
lain kali anta kat kite tau.
;p

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

yummie2~~!!!!
cedap nyer

lili11 said...

San Remo tu memang buat I terliur.
Eh ehhh ... dah buat wishlist ke? Jom tengok WishList

[s][u][e][h][a][n][n] said...

cc masak???? wah2 bukan main lagi erk...nak ckit :p

jujur nak bagi tau x kisahlah copy n paste ke tapi kita sonok baca n3 cc..

kan ilmu tu elok dikongsi2.. bukan cc mengarut2 pon.. :p

LiNda said...

wahhhh.... ada masak-masak and makan-makan.... sampai ke sini bau dia . hahaha

mEiZ SHA said...

enaknyer masakan tuh..;)
sket....;D

Cik Cookie said...

Fiq,
Lapar mailaa umh.
makana-makan.
Cik Cookie ngn cookies mmg xleh pisah.
Yg tuh org kata ada pun xpe, xde pun xpe.

Cik Cookie said...

K Nakamura,
Hi5 laa pasal addicted to nescafe.
Memang ssh laa nak kj kalau xde.
Nak2 nescafe gold.

Ubi kayu dah pupus ke area rumah senpai?

Cik Cookie said...

Amieynna,
Xdelaa org kutuk.
tapi bila ada yg bertanya kita kn laa jawab kan.
hohoho...

Cik Cookie said...

miss siv,
mmg Cik Coookie abaikan tapi sedikit terkilan laa.
apapun hapyy2 jelaa..

Cik Cookie said...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ ,
nak ke?
mailaa sini...

Cik Cookie said...

lili11,
malam nih igt nak wat spegetti laa palk.

Cik Cookie said...

[s][u][e][h][a][n][n] ,
mekasih sebab selalu singgha blog CC n drop komen.
jadi CC nak teruskan mcm biasa.

Cik Cookie said...

Linda,
br bljr kak.
kalau blh nak g berguru ngn mak akak.hehehehhe

Cik Cookie said...

meiz sha,
nmpk enak rsnya alahaii..

Lifesaver said...

aiman tak kisah CC