BLOG KE-2 - WEDDING

Wednesday, December 16, 2009

..::Ingat Makan Ingat Cik Cookie::..

Cik Cookie mula suka makan bila lepas je abih SPM.

Habih study kat salah satu SBP kat kelantan Cik Cookie macam kemaruk nak makan dan belajar memasak.

Maklumlaa dok sekolah berasrama mana mungkin Cik Cookie berpeluang nak belajar masak.

Paling hebat masak pun kangkung rebus yang menjadi feberet sampai hari nih.

Jadi bila belajar memasak automatic laa rajin pulak mencuba banyak resepi yg pelik dan bagai-bagai.Jadi tukang rasa pun adalah diri sendiri.Dan yang malang family kena habiskan even makanan tu xsedap.Ngehngehngeh...


Sarah Enaniey nih bukan berhingus tapi kena sumbat chicken soup oleh Cik Cookie seawal 4bulan.Padahnya Cik Cookie kena makan leter ibu Cik Cookie 1hari.

Jadi bila dah belajar memasak dan suka masak-masak, samapi sekarang minat memasak tuh ada.Balik keja penat2 pun kalau datang angin gila nak masak Cik Cookie masak.

Dulu masa kecik sedara mara panggil Cik Cookie LITTLE BUN kerana kuwus cekeding.

Bila Cik Cookie besar panjang gelaran bertukar Chubby J.Kejam sungguh gelaran tapi Cik Cookie pasrah.Redha nok...


beria lahee nak tongkan sos Chili nih kuar.ngah lapar xhingat nih.


Ini pic Cik Cookie masa makan KFC kat KL Sentral pertengahan tahun 2007.Asal nak makan KFC je mesti nak makan kat KL Sentral.Tak tau nape yang best.Mungkin Mat Salleh dan pakwe Cina kat situ sexy2 and ensem2.Masa montel di tahap maximum.


Pic nih masa awal tahun 2007 Cik Cookie keja ngn BIMB.Makan lai chi kang selepas mencekik giant size for nasi ayam kalau xsilap.Perut pun banyak lagi kosong.Bedal plak lai chi kang.Berat pun ala lite-lite gitewww.Jadi xheran makan banyak sebab workload mmg dasat lahee.Sesuai laa ngn isian tangki yang besar.Setakat baju saiz M tuh pandang sebelah mata je.Sekarang jangan cita laa.Kena g cari kat Scarlet Plus.Hohoho...


Pic nih akhir tahun 2006.Masa nih Cik Cookie feeling-feeling ngan budak Cina.Waktu pic nih di ambil Cik Cookie sedang gigih untuk menjadi vegeterian yg berjaya.Segala makanan adalah vegeteria even mee rebus daging feberet transform menjadi mee rebus vegeterian.Almaklumlaa kemaruk bercinta ngn Cina vege.Pic nih di ambil kat salah sebuah restaurant vegeterian kat Kelantan nama Star Cafe depam KBMall.Sape orang kelantan mesti tau.Sebaris ngn San Toe Restaurant.Bila kita vege badan pun mcm vege.Berat maintain, kulit cantik dan mata pun cantik.Tapi itu bukan Cik Cookie sebab vege Cik Cookie bertahan sampai sebulan saje.Xtahan godaan sup daging.


Sekarang punya pic rasanya macam ngeri nak tempek sini.Kalau tengok pun macam nak pengsan.Malu ngn diri sendiri jangan cita laaa.Teringin betul nak pakai baju saiz M dan L.Kena gigih usaha nih.Sekarang ngh menikmati jus peria katak + celery+timun+epal hijau+cili benggala.Rasanya???Bolehlaa tahan.


43 comments:

pakcik kordi said...

alamaks!comel beb!!!

cik cookie!mkn je apa yg ada..janji hati senang!amcam?tahan2 rugi beb!hehehe...

pakcik kordi said...

eh!1st rupenye!yiiharr!

pakcik kordi said...

1st,2nd,3rd..aii sapu bersih!

pakcik kordi said...

eh!!4th pun sama!ok2!dash!!!

enuLwanie said...

ala..saiz kita same la.
tp, sy xde pantang2 nk mkn.
ikut suka sy je.
risau gak bju dh byk x muat.
xpe, boleh beli bju baru.
yeaaahhhhh!

AcanCapik said...

makan je sementara masih sihat. nanti dah sakit2 tak boleh lagi nak makan sedap2. huhu... just control the amount u take. n exercise. simple. =)

adibah said...

errr... tak pedas ke jus tu? dengan cili benggala bagai... *terbayang sakit perut.. :-)

*cikCookie masih comel la.. :-)

faiq said...

nak kepsi

Cik Cookie said...

pakcik kordi,
Cik Cookie punya laa xcited nak bc komen nih sebab masa check ada 8.rupanya 4 tuh pakcik.xpelaa.janji pakcik suka bila enter blog CC.

Cik Cookie said...

enulwanie,
bahagianya dapat makan tapi azabnya bila nak sarung baju.
mcm nangka madu doeee...

Cik Cookie said...

Acancapik,
sebab masa sihat nilaa CC makan tapi masalhnya bila sakit pun lalu lagi mkn.
mcmn ekkk?

Cik Cookie said...

adibah,
mana pedas syg.
cubalaaa
Cik Cookie dah lost 1.2kg nih

Wanie-san said...

CC...melampau plak pakcik kordi 2 bolot sume!
cis!muahahaha..

wa!best ler CC pandai masak..tp mmg
agak dh CC pandai msk..
entry CC b4 ni pon CC ade ckp pasl
mask....=]

Cik Cookie said...

faiq,
nak kepsi kena dating nmgn CC

sharamli said...

ala..tempek je la...kal0 ngerfi..0rg larik laju2 CC..heeee

sharamli said...

*ngeri

Cik Cookie said...

wanie_san,
kalau kamu ada rs nak tambah berat yg xbrp berat mehh umh CC.
CC bela kamu sebulan kompem kamu mcm buntal

Cik Cookie said...

sharamli,
jangan kamu lari keluar negeri dah.
dalam negeri pun dah xbape nak kuar muka kamu.

sI tEDI said...

ekekekkekeke..

tomeinye CC nI!!

tepek lah gambo sampai tahun 2009 :)

mamai said...

cc masih lagi comel no worry...makan jika mahu cuma kesihatan mau jaga

miss izan said...

jus peria?
erk,boleh ke nak telan?
ok kak cc,adik mu ini meyokog segala usaha anda ;)

[asam]pedas said...

entri bab makan nih sukar untukku menolaknyer!

Fiq said...

nak kerus senang jer CC. igt ni: makan utk hidup, bukan hidup utk makan. haha=p

Amieynna Amin said...

cik cookie..
tgk cam maintain je..
xde la drastik sgt perubahan bdn cc..

nak jd vege gak laa..heheee

aRien de GreaT said...

cik cookie..makan je selagi trmampu..huhuh

imam said...

wahh..kita kat sini kekurangan makanan..cik cookie kat sana terlebih makan plk..

hehehe..lawak plak cik cookie nie..kalo la saya jadi bapak budak kecik tu..dah lama saya hambat cik cookie ngan penyapu..ada ke bagi budak tu makan yg bukan2..

hans said...

haha
okayla tu
rajin makan rajin masak
jgn makan jer tapi tak tahu masak kan?

ayie said...

makan..jangan tak makan...........
tp beringat sama cik cookie...
banyak makn x pa..
jangan terlebih makan..
bahaya tu..
ha..ha..

my note said...

napa pelik sgt jus 2....siap ader cili bangala lg.............

Si budak Aboi said...

emm xkisahlah cikcookie aslkn cik cookie happy ea..!

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

hehheee~
kita lebey kurang same beso la cik cookie~
comey je~
wahahaa~
t len kali ley ajo aku masak k~
aku ta pandai masak sgt
wakakakaa

Lifesaver said...

makan itu best!

nabilah_2908 said...

hehehe...suka dgn n3 ni... :)

ala,,,masa siht ni lah nk makan apa jer..if dh sakit..dh susah...makan ttp mkn tp kena mantai siht..hehehee... (^_^)

en_me said...

chubby takper, hati mau baik bebb.. ehehe

eliza said...

ala letak je gmbar..org x kisah..

Vee Violet said...

Hihihih... comel cik cookie nie...
Vee pun ada zaman2 vee chubby sangat2... sekarang pun chubby, chubby dekat muka sebab muka vee nie jenis bulat...
tgk vegetarian tu mcm best je...
cik cookie suke masak? nanti boleh masakkan untuk vee ye... =)

missdiya84 said...

takpe CC menten comel even chubby pon...kalo nak lumbe kuwuskan badan..jommm haha :P

~AmyLiana8886~ said...

amy pun dh gemuk..huhu..nk diet nie..

Sharif John said...

Esk sy pn ke cameron... with my kucing hehehe

anak laut said...

salam.


sedapnya....;))

salam maal hijrah baut CC

rizputra7 said...

salam maal hijrah.....tiba2 perut berbunyi...macam sedap jer mee rebus tue

et said...

peria katak? ade ek? haha..

leadleedeea said...

comel laaaaa CC~!! hehehee~!! nak2 time tuang sos tuuu..hehehee~!!

miss u babe~!