BLOG KE-2 - WEDDING

Tuesday, December 22, 2009

..::Cameroon Highland Day 1::..


Siapa nak jadi madu???
Aloha.I'm back...Macamana cuti korang?Cik Cookie seperti yang dirancang sampai jua ke Cameroon Highland(CH).Bertolak dari KL jam 8.30pagi sampai Brinchang jam 1tghr.Waktu Cik Cookie nak sampai tuh jalan kat CH dah start nak jam...Kena drive slow sebab hujan ala-ala snowflake gitewww.Nak memotong pun kena pikir sejuta kali.

Cik Cookie ke CH melalui jalan Simpang Pulai.Jalan xsyok sebab biasa-biasa saje.Gila riak.Tapi yang bestnya tang gabus mabus laa.Harus feeling kat Norway bagaikan.Dan yang paling ngeri ada keta dah terjun gaung.Wahhhh....Mungkin terlebih excited kot.

Sebaik je sampai dan check in bilik, tempat pertama diserbu adalah gerai tea di Pasar Malam Brinchang.Gerai nih kawan kepada kawan punya.Dapat murah wehhh...Since nak dapat lagi murah tiba-tiba Cik cookie dapat idea "mari-mari teh segar dari ladang.ori punya-murah-murah"..Dan hasilnya xsampai seminit Cik Cookie dok laung macam sakai ramai plak berkerumun.Wahhhh...suka.Nak-nak pak cik pakai spec tuh sekali borong banyak.MakCik tudung purple pun siap bersoal jawab lak teh nih dari mana, bape lama tahan, sedap tak.Dan senang je jawapan Cik Cookie "Saya bukan tokey tapi abang ensem yg dok dalam lori tuh tokey.Saya PA dia".Ngeeee..... ---->perhatikan anak ikan baju merah yg kiut itu?Chumell kan?


Lubang hidungku dikenang jua...Tangan Cik Cookie lagi gemuk dari camera nih.Ngeri tgk pic sendiri camgini.



Stoberi syrup ke apa ntah nih.Rasa syok je nak snap, jalan je bila berposing bagai.Keji kan?

cukup ahhh beli green tea, stoberi tea, lemon tea dan original tea.Cik Cookie xjeles yea Cikgu.

Malam pertama kat CH tempat kita orang blackout.Kitaorg stay kat de Couluer Inn.harus berlilin .Dah laa hujan ala-ala segan nak turun.Gerimis dan kejap-kejap sedikit sebanyak terencat laa gak nak berjalan.Syoknya dapat tido...



Ini jagung kebenda ntah namanya.Kaler warna-warni.Nak makan pun rasa cam xsampai hati.Chumell......



Nih ngah mencekik Brokoli goreng kat pasar malam Brinchang.

RM3 satu.boleh laa sebab brokoli pun besar.



Kalau g CH xbeli atau makan buah Datuk K--->>semacam je bunyi laheee.Cik Cookie xcakap tapi kawan yg ckp macam xsah laa kan.Orang lain beli RM15 Cik Cookie dapat RM10.Entah-ntah boleh dapat RM7.Cik Cookie xberia laa nak makan buah stoberi nih.Beli pun 2kotak sebab takut housemate tanya.



Ini Cik Cookie panggil lobak putih sebab nama betulnya Cik Cookie xtau.

Terasa sedikit lucah bila pegang benda alah ni.Hohoho...Yang pasti apek tuh senyum bila aku snap pic nih.Cissss.....
Sedikit geli nak jalan time hujan kat pasar malam nih.Lecak.Hujan kejap2 turun.



Sedikit jakung walau hakikatnya ros biru nih bersepah kat Chow Kitt.Niat nak cari Harum Sundal Malam tapi nan ado.Lili pun 1 kedai je ada.Sape cepat dia dapat dan yang pasti Cik Cookie xkan beli sebab saiz bunga tuh menyakitkan hati.Kecik xhingat.



Lama laheee xdapat rose...Ada sape-sape nak bagi tak wehh kat Cik Cookie??

Ngah pilih matacedera kat opismate.kang deme kata cik Cookie berjimba-jimba lupa deme.



Scrambler ke kita panggil motor nih??Nih macam trademark plak kat CH.Satu lagi trak macam bukan trak tuh.



Owhhh...ini masa otw nak ke CH.Susunan pic xikut apa yg berlaku k..

Ngah ciku chak ngn photographer.6pcs for rm5.oklaaa.buy 12 free 1.Cehhh...lebih kurang saje.



Comelkan?Nak-nak ulat bulu tuh...



Dinner malam tuh ngn KFC.kalau orang lain sibuk ngn steamboat kim salam laheee.Sebab steamboat paling sedap kat Tanah Rata dan kami xmampu nak g sebab yang pertama hujan.Yang ke2 malam takut gabus mabus.Yang ke 3,kitorg semua pempuan.Takut sehhhh....

Ingat nak makan masa nak balik....yang pasti hari pertama Cik Cookie jenguk-jenguk JMR ngn John n kucingnya tapi xde.Mungkin umat manusia terlampau ramai.mana mungkin mata chantekku nak tgk semua orang.Lalalalalala.....

18 comments:

missdiya84 said...

huhuhu..cenderamata untuk nad takde ke?

imHepPie said...

stroberi cekelat x mkn ke cc

pakcik kordi said...

halamak!best beb!sikit lg gmbr ni!!nk byk2!!!plis plis plis!!!!nakal la cik cookie ni!!!

mamai said...

cc bolikan pokcik apa kat CH tu terasa nak pie sana bercuti

sharamli said...

memang macam xsampai ati p0n nk mkn jagung tu...c0mel2...

JMR said...

lor susah tol nak jumpa kwn aku nih..CH takde la besar mana.tp tak jumpa gak. puas aku dok ngintai ko weh..aku stay kt t.rata..nak nek g brinchang sejam lebih dok bratur dlm kete..tiap2 mlm aku dinner homemade steamboat, nak jemput korg, tp takde no hp lak..iskh2..amacam CH? best x?..komen aku, umat manusia lagi banyak dr stoberi kat pokok..tol x??

eskep said...

jagung yang berderet digantung tu nampak meriah. muhibah. ;)

miss izan said...

kak cc,takde ole2 ke??? ;P

Wanie-san said...

CC!!bestnye..mau skit..huhu
lame dah xg cameron..huhuhu

seroja jingga said...

amboi jalan sakan! ni yang rasa cam nak pergi ni.tak tahan tengok strawberry tuh..yum yum

imam said...

wahh..seronok nya..seumur hudup saya lom lg sampai cameron higland..hehehehe..

jagung tue boleh makan ke cik cookie atau untuk hiasan jer?

yohteh said...

rasa nok gi gak CH... nok beli benih jagung tu jer... tapi kalu jagung tu jagung plastik, siaappp kau Cik Cookie..!!!

ayie said...

ha...cik cookie...becuti sakan nampak...
ha..ha..
nak strowberry sket

Nakamura Kazuki said...

CC..la napa tak cakap ambe pun gi cameron highlands gak 19 dan 20...hahahaha...borong sakan nampak..tapi ambe memang tension akan ke-jam-an strawberry kat sana memang tension gilerrr

Lifesaver said...

bestnya bercuti!

el said...

awat lah cc x naik scrambler tu
mmg teruja giler tgk scrambler tu la
ada keychain tuk eden ???

Si budak Aboi said...

owh stawberryx3..pasti sdp..!

Vee Violet said...

vee nak strawberry boleh?
cik cookiee... bestnye... vee tak pernah pergi cameron highland...