BLOG KE-2 - WEDDING

Sunday, December 13, 2009

..::Perigi ke Timba??::..


Fuhhhh....Lega.Cik Cookie dah lastik hampir semua Nuff yang ada kat blog korang.

Rata-rata Nuff tido--->betul ke kita pggil tido?

Xkisahlaa..Yang penting Cik Cookie dah lastik Friso Milk, Ice Cream by Nestle, ERL tuhhh

Then yang jarang Cik Cookie tgk ialah The Pink Stilettos --->susah ehhh nak eja tang hujung tuh.
Ditemui diblog Puan Chapa. The Pink Stilettos nih salah satu hot blogger gak kat Malaysia.
Then tgk Redmummy dan Ceera bersemangat sakan dalam Ewah-Ewah kat TV3.

OK kita lupa jap episode lastik-lastik n Ewah-ewah nih.

Terima kasih pada Si Dia yang mengirim bulan....

Cik Cookie nak tanya skit ngn korang especially blogger perempuan.

Kalau korang suka seseorang macamna korang nak luahkan?

Contohnya korang kenal this guy almost 1year.

Selalu chat ngn dia through YM, webcam bagai laa--->yg senonoh ok, calling-calling

dan yang 24jam on ialah sms laa. 1sen 1msg kan?
Tu belum lagi mms dan 3G bagai

Yang pasti korang belum lagi declare nih.

Dan yang paling xleh blah ada gelaran yg sweet mweet cam syg and b contohnya.

Macamana korang nak luahkan rasa suka korang atau

lebih tepat korang yang polin in lop ngn dia.

Adakah wajar kita sebagai perempuan mulakan dulu?

Kalau mulakan xrasa malu ke down ke bila dikatakan "ingin berkawan sahaja?".


Dan blogger XX plak, kalau korang masih single dan ada perempuan sukakan korang apa korang buat? Kalau dia yang mulakan dulu untuk approach korang semua.

Apa pandangan korang bila perempuan yang mulakan dulu?

Tak rasa pelik ke? Bukan perigi cari timba ke?
Tapi sekarang cakap mana ada dah perigi cari timba, semua kena cepat sekarang.

Sape cepat dia dapat gitewwww....

Sape boleh share ngn Cik Cookie nih...

Jawapan sangat dinantikan.Nanti blh laa apply kalau Cik Cookie nak ngorat PakCik Kordi nanti.
Xpun ngorat Razman..
Ngehngehngehngeh..........


34 comments:

sharamli said...

xtau nak ckp ap..

laki tu p0n kal0 nak kawan je ckp la awal2..ni x..tgk dari cara..macam nak kapel...
cis..benciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Boneka tak sakit said...

wow hahaha :P
dasyat lah kesah

aku kan.. jujur gila org yer kdng2 kata2 aku buat org sakit hati je.. haha..

aku pown ada jug kelnalan mcm ci cc kdng2 kita confuse
kita lelaki pown nak dimanjai

bukan niat tu nak menipo tapi admired punya feeling tu mesti ada bila rapat camtu

tapi nak kata ia 100% yakin cinta tu susah

biarlah kan ia


jgn cik cc dah 100% kasi! 40% je krang kecewa je.. sebab dia pown tgh confused tyu

lelaki mcm aku kalau dah yakin baru luahkan! tak takut pown di reject

perempuan. hurm takyah lah kan.! sabar lah tu kut perana perempuan

paham ke tak paham sudah!!! huhuh..

Cik Cookie said...

sharamli,
mekasih sis.
memang layan jiwang ahhh sape yg kena.Hohoho....
Mungkin habit dia jkot layan pempuan cam gitu.

sI tEDI said...

CC :
dalam kes ni kiranya belum jumpa lagi lah yek..

better jumpa then baru boleh fikirkan apa yg akan di putuskan..

Cik Cookie said...

Boneka Tak Sakit,
kena tunggu lama laa gamaknya yea.
kalau nak luah gak kena ada keberanian laa.
kn gigih usaha..

Cik Cookie said...

sItedi,
Rasanya diorg dah jumpa.
Cik Cookie pun xpasti.

Cik Cookie said...

sItedi,
Rasanya diorg dah jumpa.
Cik Cookie pun xpasti.

et said...

x salah kalu pompuan yg mulekan..tp, cre mau kne btol la kan..mcm..tgh borak2, tanye la die, dlm style gurau2 ke, ade ape2 feel x kat diri..mcm tu la..

mmm..tp kan..rapat smpi da pggl swit2 gtu,but stil kwn yg baek saje..pelik pon ade..huhuhuuu~

pernah jumpe x? mmg serius kenal maya je ke? ape kate jumpe dlu..tgk dpn2..bru kasik kate putus..^^

adibah said...

CC,
kena kenal dulu secara 'realiti'.. sebab kadang2 apa yang nampak dalam 'virtual' ni tak sama dengan yang realiti..

rasa2nya pernah tulis pasal 'virtual relationship' dalam entry dulu2.. tapi tak ingat dah ler.. hehe

insan... said...

ermmm.... bagi saya.. lau dia betul2 suka kamu.. sah2.. dia kan luahkan pada dirimu.. cik cookies sayang... tapi, tak salah juga utk dirimu bertanya padanya..utk kapastian...
tapi,PERINGATAN... jgan cik cookies mudah percaya dengan dinis alam maya ok.... kita tak kenal hati budinya... kekadang manusia nie...
depan kita PUNYA LA BERLAGAK baik... tapi,... upanya... adew niat buruk terhadap kita..... inget sekarang bukan zaman dulu kala.. anak dara mudah dilepaskan.. dan tiada apa yang berlaku.. tETAPI... kini.. asel slap langkah... hilng kedarAANMU.... kerna,.... hanyut dengan dunie.....PERCINTAAN alam maya.... Kenal betul terdahulu ok... bukan saya nak bising.. tapi,... saya sayang cik cookies.. ok... hati2lah.... luv u....

sya_am said...

msty r laki yg ckp dulu..haha!!

klo pompuan ckp pon x kesah gak...
tp kena terima lah jwpan ape pon dri laki yg dia suka tuh..hehe

biasanya laki mmg suka manja2 walopon cuma kwn biasa.. so x leh nak slhkan spe2..huhu~

tuh je kot..tp klo bg nana r..
biar laki ckp dulu..hahaha~~

abu muaz said...

guano cikcookie weh? perigi,timba, timba , perigi ni!!!

butterfly said...

zmn skrg ni CC..xde dah istilah mcm tuh..
klu kite ske..kite ckp je..
klu malu live..
gune lah msg ke..email ke..
tp sblm tuh..
confirmkan dlu lah die pun pol in lop with us..
gud luck CC!

Nakamura Kazuki said...

sebab ambe lelaki...no komen..hihihihi..nanti rahsia terbongkar plak!!!!

mamai said...

pakcik rasa tak usah terburu-buru, apa kata jumpa dulu rasa dah benar-benar kenal then baru la cakap tak kisah la saper dulu...

cikmemy said...

cakap gini

WEYH..RAMAI DA YG MASUK LINE KAT AKU NI..AKU PON SINGLE LAGI..DORG SUME BAIK2...OK LAH LAU NAK DI BUAT LAKI...

TAPI AKU TAKNAK LA DORG..SEBAB AKU RASE KO LA LELAKI TERBAIK ANTARA DORG.N AK RASE AK LEBH BAHAGIA LAU IDUP DGN KO...

amacam?
xdelah jatuh saham sangat gitu..
p/s : cre ni fadzillah kamsah yg ajar..

ijoks2009 said...

Cik Cookies sudah di lamun cintan ker,
ehem-ehem..
Nasihat saya siasat betul-betul,dah puas hati baru kawan betul-betul.
Bila dah sampai masanya baru kawin betul-betul.

hans said...

hahahah
sis lastik nuff pakai batu ke apa?
haha
thanks tau

safiza said...

ai sis...
4 me x slh kalo perempuan yg mulakan dulu...
mcm saidatina siti khadijah, meminang rasulullah... =)

Wanita Itu said...

CC,

dalam kes te...mmg te ngaku la perigi cari timba lalalalala...

cuba te tak direct...bagi hint ajer...

wat ala2 zaman dedulu...

bagi makanan lalalala..
pergi mana2 beli barang untuk dia lalalaala..

nasib baik la mamat ni paham hahahaha..

kalu tak malu la den hee..

dah jadi suami pun mamat tuh heeee..

JMR said...

tak salah pon kl gurl nak start luh..dulu2 ye la kot istilah perigi cari timba..skang dh pakai paip..main pusing je kuar la air...

Si budak Aboi said...

lain pdg lain belalang cik cookie,itulah dunia maya ni penuh 1001 perkara weird owh!
btw klu dah suke tak salah approached kan,pilihn ditgn cik cookie..emm ape lagi cik cookie..

"jgn tunggu lamex2 nanti di ambil org "

hee..ok tq ea lastik nuff si budak aboi..^-^

ps;-naklastik nuff cik cookie tapi isk x bgn2 pun..=(

LotsOfLove-Pearls said...

Hi..
Dah lastik itu nuff..
thnks lastik nuff ku juga..
hehe..

*ku mungkin pendam rasa jek.
hehe..
segan lak nak berterus terang..
xnak layan perasaan.. kot2 laki tu anggap kita kawan jek.
hehehe..

nabilah_2908 said...

hye sis...
thnks 4 the support... (^_^)

erm...4 me...tk slh if perempuan mulakan dulu...tapi....sebelum meluahkan perasaan tu...kene bersedia hadapi penolakkan...if tak ready..or tak kuat..beter hold dulu.. :)

Lifesaver said...

tak kisah kan zaman skrg perigi cari timba...

[s][u][e][h][a][n][n] said...

xde orang kisah dah kalau perigi cari timba zaman skarang nih...walaupun nmpak cam malu jer.. hik hik hik

ber_uwang said...

dalam setahun tu..
anda dapat rasakan dia memberi perhatian pada anda?
adakah dia jujur dalam hubungan itu
ada rasa rindu ke?
ada ke dia ingat hari hari yg istimewa anda?
kalau ada apa salah nya tanya dia sejujurnya..tak salah tanya.. dan bersedia menerima dua kemungkinan..
bila dah tahu jawapan nya senang nak buat pilihan .. cari lain calun atau teruskan hubungan itu..


nota: cinta itu ibarat api.
kecik ok la tak terbakar.. kalau dah besar bersedia lah untuk terbakar

Shifu67 said...

aku tunggu kat YM... hehehe

miss izan said...

terus je ajak kawen. setle! hahaha

Firol said...

ok je...dia ada hak...

pakcik kordi said...

clik nuff pakcik kordi tk?ke beliau tido?

cmni,awk try tye.beliau tu menganggap hubungan waks ngn beliau tu cmne...tye tu dl ek..

pastu ape2 pun jwnpnnya br mulakn lgkh yg strusnye...=)

jane said...

jgn percaya cc..
sbb kte tak blum saling mngenali...

jika dia iklas...dia akn luahkan dulu..
if tak..dia hny mnduga sejauh mana kita jaga hati kita sbg pompuan..

seyes aku ckp..
kwn2 au yg wanita..jgn mudah kasi perasaan tuh kat laki...

unless he shows his sincereity 1st

ahmad said...

tak kesah tu.....d galakkan...hehehe

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇