BLOG KE-2 - WEDDING

Sunday, December 27, 2009

..::YES with Girlfriends::..

Ogenkidesuka???....Cik Cookie masih xsihat tapi gagahkan diri gak untuk kelihatan lebih sihat sebab girlfriends Cik Cookie datang ke rumah bagi episode berjimba-jimba sempena YEAR END SALES.Hoyeahhhh.....Jadi demam dan batuk ditolak tepi sebab Cik Cookie secara rasminya dilantik menjadi SUPIR kepada mereka ini yang datang dari Kelantan semata-mata nak habiskan duit kat KL hokeyyy..Gajinya adalah belanja makan 3hari selama mereka di sini.Suka..suka...
Malam diorang sampai kami ke Bukit Bintang.Saje nak cuci mata tengok diorang yang celebrate X'mas kat club cam Aloha bagai.Jalan punya sesak ngn umat manusia nak geli-geli kat tempat camgitu.Kalau tau gini xhingin Cik Cookie nak datang semata-mata nak cuci mata.

1st day shopping tempat yang dituju ialah Jalan TAR sebab diorang nak cari tudung untuk rakyat jelata yang kat Kelantan nun.Tapi xjumpa kedai tudung kami beralih arah buat inai kat tangan nih.Nih kawan Cik Cookie "Honey" dari Pejabat Tanah Gua Muse.Actually perempuan gila nih datang KL antara salah satu sebabnya nak hilang rasa sedih sebab telah ditukar tempat keja iaitu ke Kota Bharu----->serious Cik Cookie sentap sebab dia dah dapat balik kampung.Menci.Nak tau kenapa Cik Cookie cakap dia gila?Sebab kalau orang lain ditukar tempat lebih dekat ngn rumah mesti riuh sekampung tapi dia xmo lepaskan Gua Musang.Bengongkan?Masa nih ngah berteka-teki dia ke mana tempat dia bakal di"posting"kan.Jabatan Pengaliran & Saliran mungkin?Atau ke SUK Negeri Kelantan?Jawapannya hanya diketahui hari Ahad nanti.

Ini hasil inai Honey untuk majlis berinai hari tuh.Masa nih turn Cik Cookie.Actually Cik Cookie rasa geli masa nih sebab inai tuh cam sejuk-sejuk je bila cecah tangan.

Ngah gigih menahan geli.Abang yang buat inai nih steady je.Memang lembut ahhh sentuhan tangan dia.Hohohoho......

Cik Cookie buat satu tangan je.5hinggit 1 tangan.Oklaa kan.Kalau kat Kelantan 30hinggit deme ambil.

Cantik kan?Tiba berangan Malam Berinai yang betul.Wahhhhh......Feeling lebey ok.Lepas jalan-jalan cuci mata kami masuk plak kedai jual kain.Nak cari kedai tudung sampai sudah xjumpa.Sebab xmo buang masa yang ada g cari kain baju kurung dulu.

Hasilnya Cik Cookie sempat beli 3pasang baju kurung yang belum siap jahit.Pink, chiffon 3colour dan pink +hijau.Dan kain nih plak jenis boleh wat perah santan.I like.Sexy u......
Honey sempat beli sepasang chiffon 3colour gak iaitu oren.Colour xsemenggah perempuan nih pilih tapi bila tilik betul2 chantek..Baju biru tuh Cik Cookie nak pakai untuk majlis kawin-kawin kawan Cik Cookie iaiti Cik Siti Zaleha----->>So classic nama dia heee.Gambar perempuan tuh susah betul nak snap.Malu katanya..

Bila malam plak g Jusco AU2 sebab Honey nak shopping kat LazoDiamond.Nak beli cincin laa, bracelet laaa, apalaaaaa....Kitorg memang dah xlarat sebab petang tadi berjalan xhingat kat Jalan TAR, keluar masuk SOGO.Cik Cookie lak masih demam.So kitorang just park muntut kat kusi yang ada area kedai tuh.

Akhirnya anak perempuan Sheikh Ibrahim nih dapat gak di snap sebab Cik Cookie ayat lebih skit.Konon camera Cik Cookie cam salah setting and nak test bagai.Seri pengantin dah terserlah.Cik Leha kita nih bakal kawin bulan 3 nih.Hukhukhukhuk....makin susut laaa jumlah kawan Cik Cookie yang single.

Next day kitorang g lagi Jalan TAR sebab gigih nak cari tudung An-Nur tuh.Since dah aprking kat SOGO singgah SOGO dulu berjimba-jimba.Honey sempat beli handbag.Cik Cookie mood dah shopping dah xde sebab nilai matawang kian menyusut.Hohoho.....

Sebelum ke kedai tudung tuh singgah dulu pasar malam kat situ.Makan laksa.Pedas dan panas.
Lepas makan terus g cari kedai tudung tuh.Rupanya kedai tudung tuh kat depan Bata sebelah KFC jalan TAR.Hampehhh....

Bila sampai je, perempuan nih terus sambar semua kaler tudung yang di"list".Gila....Dan Episode paling malang ialah Cik Cookie dipaksa untuk menyusung 20helai kain tudung .Jadi alang-alang dah usung terus cuba sekali ahhh...Chantekk laa plak.Tingat suami Doctor Adawiyah cakap tudung nih tudung German.Hukhukhuk.....
Meriah tengok belon Dora nih.Mickey ada, Hello Kitty ada.Cakap je nak apa.Sape nak bagi 1 kat Cik Cookie???

Semua kedai wat YES gamaknya.Sampai bra pun 1hinggit sehelai.

Balik dari Jalan TAR and SOGO gerak ke Jusco Wangsa Maju lak.G shopping kasut.Xde yang berkenan.Abaikan pic kasut Crocs Cik Cookie 15hinggit tuh.Tiada di Jusco tuh k.

Cik Leha kita lak gigih cari kasut untuk hantaran dia tapi xde yang berkenan.Kendian beralih ke Scarlet Plus lak cari baju.Sempat beli baju tido and maternity shirt.Kenapa maternity shirt???Actually kitorg nih tersalah sambar.Asal murah je amik.Ngah syok2 pilih datang akak pewot boyot, then datang lagi.Cam pelik je.Bila tengok tol2 baru pasan baju untuk hot mama.Ayarkkk...Malu tapi teruskan gak sebab baju tuh chantik2 dan cute dan yang penting bersesuaian ngan saiz kitorg yang XL nih.Nak kata apa.Balik umah kita kasi potong laa sama tali tuh.
Episode berjimba-jimba sempena YES nih berakhir kat Mali's Corner Taman Bunga Raya.Cik Cookie makan kuey tiow special dan diorg makan nasi lemak.Pic xdapatdisertaka sebab masing2 kebulur.Dalam xsedap tuh, Honey sapu bersih nasi lemak dia...
Hari Ahad iaitu hari nih, Cik Cookie hantar dia naik bas ke Hentian Putra.Setelah bercemolot bagai, bas jalan tepat 3petang.On the way Cik Cookie dapat sms dari Honey "Aku dapat Pejabat Tanah Tumpat".Sentap kali ke2 sebab lagi dekat ngn umah dia iaitu kat Pasir Pekan dan ngn umah Cik Cookie.Menci!!!!!!!!!!

---->>Apapun takziah pada keluarga mangsa kemalangan Bas Sani malam tadi.Dan doakan Cik Cookie gak selamat pergi dah pulang ke Kelantan hujung minggu nih ngan Bas Sani gak.Pergi balik ok.


27 comments:

aRien de GreaT said...

alamak aii...beshnyer..bra sehinggit selai...adoiiii

Cik Rara said...

cik cookie xtgoda ke dgn abg buat inai? hehe

mamai said...

cik cookie dah sihat yer....seronok dapat jumpa kawan yer

imHepPie said...

haha kalo tau ada bra singgit bley beli seploh lai murah tu wat pakai buang ahaha

hisham said...

salam..gebunya tangan cik cookie...hehe...

Shifu67 said...

mlm ni dah habiskan 500 yg tok jib bagi kat kb mall... errr.... tangga tempat keta buat stun tu dah kena tutup laa.... area hujung tu sunyi sepi je la ni

tok jibbb... tak cukup la 500 niii!

Nakamura Kazuki said...

memang YES..betul ni..shopping sakn ye CC....ingatkan azam baru nak kurangkan shopping tapi terover shopping plak ye..hahaha

Razman said...

haha..klu xbce blog ko, aku xtaw plak ada bra rm1. bley beli byk wat hadiah kat sume mber2 kelas..

cik selamah kundang said...

gila kentang shopping sama gulpren..jeles ni.lama dah xwat camni

miss izan said...

sehelai singgit? guna kulit kerang ke hape?? hahaha

p/s: lawa inai tu! ;)

NUNU EERA said...

cik cookie da pki inai nmpk..
bile lgi??hik3..

Cik Cookie said...

aRien de GreaT,
boleh beli byk2 wat stok.

Cik Cookie said...

Cik Rara
abg tuh sedikit lembut.
Cik Cookie suka yg keras mehhh.
hihihi

Cik Cookie said...

mamai
xsihat sepenuhnya tapi kalau sebut shopping sihat laa.hehehehe

Cik Cookie said...

imHepPie
tu ahh.blh pakai buang xyah basuh dah.beli 30helai br rm30

Cik Cookie said...

hisham
abg nak pegang ke?
blh ahhh kuar dating geli2.
ngeeee...

Cik Cookie said...

Shifu67
tok jib byk commitment lain lagi nak bg.

Cik Cookie said...

Nakamura Kazuki
cik cookie tunggu azam baru calender omputih.hehehehehe

Cik Cookie said...

Razman
Itewww cik Cookie sempat amik yg tang bra je.G-S RM2.

Cik Cookie said...

cik selamah kundang
sedang pikir nak shopping kat BM and QB lak.hehehehehe

Cik Cookie said...

miss izan
pakai tempurung kelapa.
hehehehe

Cik Cookie said...

NUNU EERA
Cik Cookie tunggu lepas kamu dulu.
hehehhehe

Lifesaver said...

demam pon sempat lagi shopping?

marinahunny said...

best nye shopping tudung bnyk2..jeles!

Vee Violet said...

ala ciannye cik cookie tak sihat.
jgn lupa mamam ubat tau cik cookie...
cantik inai cik cookie tue... =)

pakcik kordi said...

lawa tgn!

sopimg ek!!!jom jimba2!!!hahahahaaa...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

melukis inai...
hehehehehe...