BLOG KE-2 - WEDDING

Wednesday, December 9, 2009

..::Orang Gilakkk::..

Malam tadi rasanya episode hidup yang Cik Cookie tak kan lupa.
Selepas kuar berjimba-jimba ngn Izadi kat Jalan TAR nak cari barang kawin dia
Cik Cookie terus balik,Around 830pm.
Badan sangat letih sebab tawaf Jalan TAR semua kedai tutup 8pm.
sakitnya hati sebab Cik Cookie xtau.
selalu g siang, xnah g malam.
Ingat nak g SOGO, sekali SOGO tutup.Ada annual dinner katanya.
Terus Cik Cookie balik.Nak makan xlalu walaupn Izadi beria ajak.
Ketahuilaa kakakmu ini sangat mengantuk dan mau berhibernasi.
Jadi Cik Cookie terus balik.Korang tau apa jadi bila sampai kat umah??
Ada sorang mamat nih dok tendang2 keta Wira.
Cik Cookie ingat dia marah kat owner tuh sebab amik parking dia ke apa.
Habis kemek laaheee keta tuh.Jadi Cik Cookie ignore jelaa.
Bila lalu tepi dia, dia mcam tendang keta Cik Cookie
Inga habis situ.Jadi Cik Cookie cari parking dan dapat yg hujung je.
Then rilex2 dalam keta sambil dgr lagi Mariah Kari nak hilang cuak.
Nak turun keta takut....
Suddenly, Cik Cookie dgr bunyi cam tin yg kena pijak.
Wahhhh...gila laaheeee..Mamat tuh naik atas semua keta yang di parking sambil melompat-lompat atas bumbung n tendang2 cermin keta macam ada
Masa tuh memang Cik Cookie terkejut gila.
Dia plak berlari atas keta menuju arah Cik Cookie.
Masa tuh rasa macam darah berenti mengalir dalam tubuh,
Sejuk tangan..
Sampai nak start keta pun xboleh.
Xtau mana kunci padahal keta enjin xmati lagi.
Gila gelabah.
Masa tuh Cik Cookie keluar cepat2 dr parking tanpa pasang lampu keta.
Nasib baik xlanggar Saga yg kat depan.
Lari ke bawah bukit n park kat situ.
Tarik nafas dalam-dalam....
Nak call 999 tapi dah xtau no apa.
Bila dapat call, diorg terus sambung ke Balai Ampang padahal sebelah umah Cik Cookie adalah Balai Ulu Kelang.Macam2..Tapi part yang xleh lupa dia tanya nama Cik Cookie dan yang pasti Cik Cookie xingat nama sendiri.Memang gelebah gila.Sejuk sesejuknya rasa mlm tadi.
Tak boleh pikir apa...
Cik Cookie call tepat 9pm and police datang around 930 somthing...Masa tuh Cik Cookie dah lari ke 7Eleven Setiawangsa.Police lak dok call tanya mana laki gila tuh.
Cik Cookie mana laa tau sebab masa tuh Cik Cookie pun ngh nak rescue diri sendiri.
Aduyaiiii...Jadi Cik Cookie patah balik ngn lampu keta xterpasang.
Bila sampai lak, elok2 mamat tuh diorang dah usung gi.
Nape tak tunggu Cik Cookie??
Nak je aku tampar laju-laju.Spoil my mood nak berhibernasi awal malam tadi.
Padahal Tuhan je tau cuaknya Cik Cookie sampai nak terkencing.Hohohoho....
Bila g parking balik keta baru laa blh tgk banyak keta yang kemek.
Dalan 20biji.Kesian diorang.Cik Cookie calar skit je.
Dan yang pasti malam tadi memang xleh tido.Terjaga-jaga and terpaksa bangun amik Pirriton nak bagi tido.Tuhh pun xjalan.Kang aku telan semua mati muda jawabnya overdose.
Gila orang gila tuhhh...Kerana kau, Cik Cookie ngantuk hari nih.

54 comments:

~AmyLiana8886~ said...

bahaya nyer cc..kalu amy xtau nk buat pe..tergaman..blh lak naik atah bumbung lompat2 cmtu..tp nk wat cmne kan dia giler..huhu..

cHeRyNa PiReS said...

takutnyaaa!!! biar betik? nasib baik tak ada apa2. Alhamdulillah. take care, CC...cool okay...

org giler nieh bunuh org pon tak masuk penjara...

Nakamura Kazuki said...

serammmmmmmmmmmmmmm CC..nasib bek cik cookie bertindak pantas...tu arrr orang gila ni tak bleh main2..silap2 kita pun join jadi gila juga kalau layan diorang..anyways syukurla CC tak de apa2....so teladannya..pasang kereta lampu sebelum bergerak...hehehe

el said...

perghhhh seram bc cite cc ni
kalo eden la mmg kecut my abdoment u know..tpi cc dasat..leh lupa nama ha..sib bek x ckp my name is cik cookie..hehehehe..
papepun syabas cc sbb buat tindakan yg pantas...hai hai kapten...

cam mn la aku dlm keadaan cm tu...auzubillah lahhh dijauhkan

CINTAMANISZ Lite said...

eh...kisah benar ke ni?? nak gak harap citer ni cuma mimpi CC aje, hehe. Tp kalo betul2 terjadi...siannya CC. Sampai lupa nama sendiri tu...kira panik abes ler tu..
Cepat2 ler berteman...leh ler menemanimu CC, hehe

Shifu67 said...

macam2...

Wanie-san said...

eee....tkt gile..xleh byng mcm mane klu wani lalui sume 2..ble t'kencing dlm seluar kot!huhu

tiniey said...

aish..mnakotkan la berdepan ngn psychiatrc ptient ni..adess!sem dpn kna facing diorg...duhhh!!

my note said...

Oh..GOSH, bahaya 2 CC, kena cari parking tempat selamat cikit...mmg la org ckp biar kete rosak jgn jd pe2 kat diri sendiri, tp bila barang ynng kita beli ngan duit sendiri....nk nangis sbb bukan ite yng uat benda 2 rosak tp org lain.....

imHepPie said...

huhh gila ahh..bahaya toll..seb bek x kaco org kaco keta je

imanshah said...

eh penakut gak ya..ingat berani, ada darah cik siti wan kembang

miSs s!v said...

psyco ke ape mamat tuh?
huuuu

AcanCapik said...

mungkin kereta dia kena tarik, tak dapat menerima hakikat tesebut lalu mengemekkan kreta orang lain pula..

YobSumo said...

pergh.

seram gila bunyinya.

[s][u][e][h][a][n][n] said...

sib cc x apa2..menakutkan jerr.

mamai said...

cc naper tak nak kami kat sogo petang semalam best wooo

Lifesaver said...

perghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!ingatkan mimpi..rupa2 betul!

cheqna said...

macam2 skang ni..

berhati2 erk lain kali...

nasib baik cc tak pape...

JMR said...

uikss..bhy tol org gila tu..seb baik xjadi pape kt public..pape pon kita doakan dia cpt sembuh..ghegheghe..

LOL-Pearls said...

uish..
ni kes teruk nie..

kalau CC bunyikan hon laki tu rasa2nya takut tak..?
giler nyer laki..

cis..

*bab xtahan tu lupa nama sendiri..
hehe..

Hajah Nafisah bt. Haji Md. Noor said...

menarik cerita ini. blh tahan jg adik ni. salam ziarah.

Cik Cookie said...

~AmyLiana8886~ ,
bila igt balik dia melompat2 cam monyet plak.

Cik Cookie said...

cHeRyNa PiReS
cik Cookie sendiri lak rasa nak bunuh dia.
padahal cuak gila.

Cik Cookie said...

Nakamura Kazuki
Cik Cookie sendiri rasa mcm nak gila.
seriously mmg takut sgt.Tu yg lupa pasang lampu.

Cik Cookie said...

el,
kalau CC sebut nama Cookie tentu abg polis xleh kj.ngehngehngeh

Cik Cookie said...

CINTAMANISZ Lite ,
semuanya benar kakak kusayang.
btl laa.Cc kn cari cepat2 teman nih.
tolong blh?

Cik Cookie said...

Shifu67
mmg macam2.tapi sebab rs semacam laa CC xleh tido

Cik Cookie said...

Wanie-san
Cc rs mungkin blh kentut buih

Cik Cookie said...

tiniey
bagi je diorg tela Helloperidol byk2.
sekali jalan

Cik Cookie said...

my note
poor my baby, dear.
caalr skit2.tapi hati lagi sakit ngn org gilak tuh

Cik Cookie said...

imHepPie
kalau kacau CC memang sia-sia ahh dia makan tapak kaki saiz 8

Cik Cookie said...

imanshah
memang takut laa cikgu.
lelaki yang ramai2 kat situ pun xleh buat apa.
aggresive sgt dia tuh

Cik Cookie said...

miSs s!v
memang pysco dear.nak je hempuk ngn bata

Cik Cookie said...

AcanCapik
dia naik motor.
xde keta.

Cik Cookie said...

YobSumo
meremang segala bulu yg ada

Cik Cookie said...

[s][u][e][h][a][n][n]
minta jauhlaa benda mcam nih,.
nih yg menyebabkan Cc nak cepat2 balik kelantan

Cik Cookie said...

mamai
Cik Cookie lambat tau laa opakcik
semalam pun xsihat

adibah said...

Gila scary!!! Yang penting jangan panic kan? Nasib baik CC cepat bertindak.. Congrats! :-)

Cik Cookie said...

Lifesaver
Cik Cookie harap mimpi tapi bila check tlepon ada dial 999.
kompem laa xmimpi

Cik Cookie said...

cheqna
bhaya kat mana-mana tapi this 1 the worst part laa

Cik Cookie said...

JMR
memang aku doakan yg baik-baik tapi heran gak nape family dia diam je.sedangkan budak tuh dah seminggu sakit

Cik Cookie said...

LOL-Pearls
xtry lak bunyi hon sebab Cik Cookie cuak sgt.
bila igt lupa nama tuhhh mmg malu sendiri lak rsnya

Cik Cookie said...

Hajah Nafisah bt. Haji Md. Noor
ini kisah benar hajah.xde tmbh ajinomoto

Cik Cookie said...

adibah
masa tuh jenuh pikir nak igt no 999 sebab tertukar 911.hohohoho

Daffodil D said...

haish..kesian giler..ape kehal nye la sampai gila meroyan nak rosakkan kereta orang..sabo jelaa...

yohteh said...

chehh.. Cik Cookie, penakot hampeh..!! bagi laa kung-fu ko, tae-kwong-ndo-ndo ko, spélék cabé4 ko... kato duk kl buko basaa boksing siéé..!! alooohhlaaa...

Cik Cookie said...

Daffodil D
Ikut hati nak tendang je tapi dah takut sgt smapi xleh pikir

Cik Cookie said...

yohteh
xingat buah laa nak buka segala seni sial ke apa.
lalalala

LiNda said...

wahhh...memaang mengerriiikan.

Hati-hati yea cc..

cik EPAL said...

jngan cik cookie yang gila sudah la..hehe :)

hans said...

kak cookie
serius gua gelak baca entry ekau nih
tapi kalau den dkt tmpt ekau..den pun sama cuak macam ekau
orang gila tu dah memang gila..
pastu dia tunjuk lagi gila dia...
memang bahaya tul

missdiya84 said...

perghhh gile..betul org gile tu..kalo nad pon menggelabah gak..leh lak wat parking kete cam padang mainan haishh...abes rosak2 ket org..sure besoknye ramai yang menggile kat tempat parking..tengok kete abis kemek2..penyek2..aduhhaiii

pakcik kordi said...

2o biji kete?gila la org gila tu!kah kah kah!!!nasib bek kete cik cookie tkde ape....=)lega pakcik kordi///...elelelele....

BUJANG SUSAH said...

Gila sbb x dpt kawin kot...