BLOG KE-2 - WEDDING

Thursday, December 17, 2009

..::Cik Cookie dan Cherry Berry::..

Cik Cookie makan buah cherry and berry ke?Mana mungkin sebab esok pagi baru nak gerak g Cameroon Highland nak cari segala bagai buah n sayur---->harap-harap dapat jumpa John kucingnya.Ngeee..Dan nak jumpa Cik Daya.Sudah message dia masa lunch tadi.First time nih nak jumpa.Anggaplaa ungkapan ini luahan hati cemburu ngn blogger2 yang happy-happy kat Secret Resepi and Pasar Seni hari tu.HoHohoho...Sila ambil perhatian yea
Cik Cumey, Pak Cik Mamai,Razman dan mereka yg join itu hari.
Jadi apa kaitan cherry berry ngn Cik Cookie?Citanya bermula ngan malam semalam 16 Disember lepas balik keja.Lapar yang amat sebab tangki kosong dari tengah hari.Jadi harus diisi untuk mengelak perut di masuki angin kus-kus.Tapi nak berenti pun xlarat.Tunggu malam laa dulu , balik makan cookies yg ada.11 malam baru kuar cari makan dan seperti biasa JemariSepi turut order nasi daging merah.Cik Cookie ngan soup ayam.Nak dijadikan cerita tiba teringin nak makan soup ayam bagai. Beria laa order dan makan sampai nak licin walau pedas xhingat---->nape lately suka makan pedas.Padahal orang lain yg pregnant tapi Cik Cookie yg beria.Petanda ke Cik Cookie pun nak dapat Mr Right dalam masa terdekat nih???Wahhh...suka.Ok abaikan.

Dan detik yang ditunggu telah tiba.Around 1230ishh, sakit pewot.Pewot macam mesin basuh ngah spin baju weiii.Dan ke tandas untuk menyelesaikan apa yg perlu.Ingat habis kat situ, rupanya start spin lagi around 2am, dan terus melarat sampai 530am iaitu pusingan ke 4.Lembik nok...Muntut pun macam ada ulcer.Panas...Lembik Cik Cookei nok.Cik cookie kena cherry berry kerana soup ayam sedap pedas xhingat tuh.
Ingat nak mc je pagi semalam tapi bila pikir kerja berat sungguh hatiku.Nak2 Cik Cookie pekerja cemerlang, gemilang dan terbilang.Hohohoho....

Gigih SN Fadhilah cari vein Cik Cookie yang tenggelam dek tangan gemukku
Masa nih airmata ngh tahan2 xbg kuar.

Jadi alang-alang dah g kerja Cik Cookie wat blood test.nak2 lately selalu chest pain sebab cough and sore throat. Batuk menggila bila sejuk.dan yang pasti quit worry about TiBi and hansen's.Masa nak cucuk amik darah memang xtahan.Harap badan je macam panda tapi penakut ngn jarum.Hohohoho...Ngeri tengok jarum.Maknanya bulan nih Cik Cookie akan kena cucuk 2kali laa.1 lagi untuk vaksin H1N1.Waaaaa........Yang nih xmo ahh cucuk kat bahu sebab sakitnya azab.Baik cucuk muntot.

Kompem pempuan nih dari Cullen's family.Sesedap je dia sedut darah Cik Cookie

Bila result darah dapat badan Cik Cookie kurang air, terlebih potassium dan platlet tinggi.Oklaa.tak critical tuh.Dan yg penting tiada kuman bagai berjimba-jimba dalam badan Cik Cookie.Hoyeahhh.....Dan yang pasti cholestrol Cik Cookie normal.Ngeeee......


Kiranya cherry berry nih tidak memberi kesan apa pada Cik Cookie kecuali mengantuk yang amat sampai bilik system bertukar menjadi Hilton Hotel.Nih sebab berjaga takut kentut buih.Yewww.....

31 comments:

et said...

alhamdulillah..xde pape..ngeh3..potassium terlebey? uhuk..padan la ngantuk..neuron x jalan..kurg aktif..action potential sekejap sgt..haha..pandai2 je..keh3..

Liyana said...

OMG! cik cookie masih boleh tengok tangan kena cucuk..

btw, ingat kan cherry berry tu blogger sebab ada blogger nama cherry berry, mana tau ada gath ke kan

ber_uwang said...

bagi pak cik sikit darah

sharamli said...

kal0 0rg, mesti da tepis2 tgn xm0 kasi cucuk...tak0tttttttttt

heee..tu la sp s0h mkn pedas2 sgt..

sI tEDI said...

huH!
ALhamdulillah semuanya okey dan tidak terlalu memudaratkan..\
ingatkan darah manis tadi

Si budak Aboi said...

slmt berangkat ea..!

violetless said...

sapa yang peknen kak?sapakah??

Sharif John said...

Esk bertolak pagi n bermalam kan? kami bertolak kul 3.30 n sampai dlm kul 6 kot. kat sana kami nk jalan2 kt Pasar malam berinchang... then bermlam kt kem sg pauh kot

JMR said...

aku pon ke sana esok..heheheh

Wanie-san said...

Uh!berani nye CC!klu wani la...sure dah pengsan..tkt gile ngan jarum!klu bleh suh bg ubt tido dlu b4 cucuk..huhu

pakcik kordi said...

uish..pakcik kordi tk pnh pun menderma darah.....huhu...

aRien de GreaT said...

arin klu nk kena cucuk..arin xtengok lgsung jarum..hahaha...tgok tmpat lain pura2 xtau bila nk kenacucuk

anak laut said...

salam...


sakit tak?

imam said...

laa.darah pekat ker? minum air banyak2..hahahaha..
makan tak ingat..amik ubat..

jane said...

eeh..tgn CC mmg gemuk la..
muahhahahah

larixxxxxxxxxx

cikmemy said...

nasib baik sume ok kan...

missdiya84 said...

uisyoo..CC leh lak die tengok jarum cucuk2 tangan..haishh..kalo nad agaknye tatau la camne..coz setiap kali amek drh mesti takkan tengok jarum tuh..tgok tmpat lain

el said...

daku pun seram sejuk tengkuk
kalo bab cucuk2 ni
hehehe

nabilah_2908 said...

salam maal hijrah sis...

syukurlah...sis ok jer...tp..kira berani gak kn tgk nurse tu cucuk jarum kt tgn sis tu..hrumm.....if sy..mau paling tmpt lain...huhuhu.. :)

erm...cabaran master kami blogger dah masuk level 4..level terakhir...so...if tak keberatan...sudi lh singgh n drop 1 cmnt kt n3 'OR IRFAN KHAIRI' really need ur support...thnks.. :)

mamai said...

takut sungguh tengok darah nie...tapiadahati nak donate darah

[asam]pedas said...

sakitnyer amik darah:..
tengok nurse tu pon da sam drakula:..
wakaka

~AmyLiana8886~ said...

syukur la xde papekan..amy pun takut jarum...hehe

hans said...

nasib xder sakit serius2

♥chentaMAYA™ said...

gud~
jgn cherry berry lagi~
hee~

[s][u][e][h][a][n][n] said...

aduh...cherry berry mmg seksa..kalau kita masa kna cucuk tu x mo tgk..takut.. hohoho

rizwan's sweetheart said...

kena cucuk... takotnyer!!!

leadleedeea said...

aaaaahhhhhh tak suke kena cucuk~!!! CC bleh plak tahan n siap tgk lagi jarum tuuu..

*pengsan*

Kaito said...

besar gak jarum tu..tak sakit ker?

seroja jingga said...

seriusly..
kamu memang berani..kalo akak dah paling dah muka

messyremo said...

fulamak...
berani kak CD tgk nes tu cucuk amik darah..

mamai said...

cik cookie tak balik lagi dari cameron ker