BLOG KE-2 - WEDDING

Tuesday, December 29, 2009

..::Izadi's E-Day::..

Akhirnya Izadi dapat sempurna gak hajat dia nak pinang nak dara orang.Hari tuh 25 December 2009 dia secara rasmi bertunang ngan Eira.Cik Cookie telah ditugaskan---->ekceli volunteer untuk membuat hantaran untuk Izadi.Thanks to Izadi sebab caya ngan Cik Cookie.Hoyeahhh...


Roses nih beli kat Cameroon 1week before E-Day.Cik Cookie simpan dalam fridge kat spital.Ngeee..Nasib baik tahan sampai hari nak tunang.Sedikit cuak gak ahhh...Bukan apa takut bunga tuh kembang semacam.

Sedikit messy bunga sireh nih tapi Izadi cakap chantek.Nasib baik.


Ini lak bakul buah.Since Izadi punya theme adalah RED and WHITE, apple merah jadi taruhan.Sexy is it?


Ini hantaran untuk baju pengantin.Putih.Ini antara yang paling senang and simple Cik Cookie wat tapi oklaaa kan sebab Cik Cookie bukan expert tapi bila orang dah caya Cik Cookie buat yang terbaik.



Kain semayang nih Cik Cookie wat crowded gila ngan bunga tapi Izadi cakap ok je.

Ke memang budak nih xtau ape pasal reben yang bagai tuh?


Ini towel yang siap bertempah nama.Lupa nak cakap, nama manja Izadi ialah DD.Hohohoho.....


Yang last sekali bekas cincin.Part yang paling suka Cik Cookie buat.Cik Cookie cari lilin yang gemuk-gemuk, baby cradle...Then decorate apa yang patut.Hantaran Cik Cookie pakai bunga plastic je melainkan untuk bunga sireh.Masa yang diambil adalah 3hari nak buat.Cuma nak cari barang-barang je lama skit sebab xsempat nak kuar dan Cik Cookie sakit.

Then dapat sms from Izadi "Kak,majlis semua dah settle.Thanks sebab tolong buat hantaran kat orang.Memang semua puji cantik sangat-sangat, macam artis kawin.Bangga gila orang..Once again,many thanks ya".

Apapun, i'm happy for you.Congrat Izadi.


52 comments:

Fiq said...

cantik2... ni boleh upah wen i marry nanti... haha

sharamli said...

CC...nak bo0king CC time 0rg kawen nanti bleh?

hu3

sI tEDI said...

CC buat semua!!!!
serius sangat cantik dan profesional!!

bila aku nak bertunang ni!! adoyaiiI!!

JMR said...

weih...cantik siot..berbakat gk mu nih..nnt aku nak suh mung wt kt aku gok la..bereh?

leadleedeea said...

CC..cantik hantarans tu..pandai CC yek..pasni leh bukak bisnes..heheee~!!

my note said...

leh tempah ngan CC nie utk majlis kawin nie.....hehehehehe

beautiful_rose said...

wahh cantiknye...
ko mmg ambik tempahan tok wt hantaran kahwin ke?
teruje gila aku tgk bunge rose merah putih tuh.....
haiiyooo obses terhadap rose ohh.....sgt nice! =)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

very nice...

Shifu67 said...

tu orang punya... kalau yg tukang buat tu punya.... harus 7 hari 7 malam baru siap nak buat tu...

aRien de GreaT said...

cik cookie..ini pujian iklas...
klu cenggini nyer cantik..sggup arin bli fresh flower then ask u to gubahkan je...caj kira mmber2 blog r...
hehehe...

NUNU EERA said...

bkt t'pendam ni..xpe2 prctise make perfect.. nnti wat utk JMR..;)

Nazz said...

Salam...

hu hu.. chantek..! ada bakat jd 'penggubah' hantaran nih.. boleh wat bisnes..

Naz said...

penuh dgn bunga2... cantik.. :)

sHaH said...

cantek giler!!!
wat utk kiter gak k?

violetless said...

boleh tempah tak kak?

abu muaz said...

membantu mengembirakan orang lain sangat besar pahalanya. Tahniah anak abah.

imanshah said...

CC jom kita bukak kedai pengantin..huahuhua

zaiMi said...

pandai jugak ko buat gubahan hantaran ye? bukak bisnes la.. konpem maju punye.. hehe

Lifesaver said...

pndainya!!!!!

el said...

ternganga2 aku nengok hantaran tu cc
mmg superBBBBB beb
mmg cantek...mcm x percaya je kamoo yg deco2 smur tu
10 thum to you cc
abis lah pak abu
kahhhhhhhhhhhhhhhhhh

Vee Violet said...

wahhh... cik cookie creative rupanya ye...
=)
nanti vee nak tunang boleh panggil cik cookie nie...
=)

cik selamah kundang said...

lawa2.memng sexy la warna merah ni.hot2.hot n spicy

Cik Rara said...

wrne merah? i like..hehe :)

[s][u][e][h][a][n][n] said...

wah2...cik cookie pandai erkk bab2 gubah ni...sukerrrrrrrrr kaler tu.. :p

cikmemy said...

yg part letak cincin 2 cun~lau pakai bunge real memang da boom la cik cookie~

Cik Cookie said...

Fiq,
nnt cik Cookie buat k.kira harga kawan2.

Cik Cookie said...

sharamli,
boleh syg.
Cik Cookie bg yg terbaik.

Cik Cookie said...

sI tEDI,
mekasih.
akan smaapi jodoh kita weiii.

Cik Cookie said...

JMR,
boleh bro.
ko cakap nak wat mcmn aku wat je.jg risau.
nak ala jawa?
bugis?
omputih?
oriental?

Cik Cookie said...

leadleedeea
doa2 laa yea lead.
CC memnag ada hajat nak wat buka kedai cam gitu

Cik Cookie said...

my note,
boleh my dear.
just buzzz me.
then we can discuss.

Cik Cookie said...

beautiful_rose
amik untuk kawan2 terdekat je.
takut nak amik ngn org xkenal.
takut Cik Cookie xdapat wat yang chantek.
xyakin..

Cik Cookie said...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫
thank you dear.

Cik Cookie said...

Shifu67
kita punya wat simple2 je.
kan dah janji hari tuh.
wahhhh...wahhhh..

Cik Cookie said...

aRien de GreaT
Thanks sis.kalau kamu rasa dah sampai seru nak berIKAT-IKAT bgtau CC ekk.
caj mmber blog mcm kamu ckp.

Cik Cookie said...

NUNU EERA,
thanks sayang.
Nnati JMR kawtim ngn Cik Cookie.
ngeeee....

Cik Cookie said...

Nazz,
doa yang baik2 untuk Cik Cookie tau untuk buka bisness.

Cik Cookie said...

Naz,
hantaran memang synonym ngn bunga.
kalau fresh flower lagi cantik.

Cik Cookie said...

sHaH,
boleh boleh....

Cik Cookie said...

violetless,
boleh my dear.
CC cuba usahakan.

Cik Cookie said...

abu muaz,
mekasih abah.harap-harap Cik Cookie dapat berkat tolong kawan.amin...

Cik Cookie said...

imanshah,
Cik Cookie serious nak open business.nak join venture boleh je.

Cik Cookie said...

zaiMi,
nanti nak kawin ngn MY GURL btgthau cik cookie ekkk...

Cik Cookie said...

Lifesaver,
kalau ibu xkawin lagi nak x tempah ngn CC.

Cik Cookie said...

el,
Cik Cookie pun xsangka wat mcm tuh.
syukurlaa ada yg suka n teruja.
wahhh...gila pasan.
apapun thnaks ekkk.

Cik Cookie said...

Vee Violet,
Cik Cookie akan buat yg terbaik kalau permintaan kamu.hoyeahhh..

Cik Cookie said...

cik selamah kundang
nasib baik Izadi xminta hitam putih.
kalau x mau Cik Cookie letak buah manggis ngn arang.

Cik Cookie said...

Cik Rara,
sexy right?

Cik Cookie said...

Cik Rara,
sexy right?

Cik Cookie said...

[s][u][e][h][a][n][n]
mula2 bila Izsadi cakap nak merah, Cik Cookie cam terdiam gak tapi dah combine ngn pink oklaa.

Cik Cookie said...

Cikmeme,
mula2 nak pakai fresh flower tapi rose lak xcukup.

GhOsToNe said...

besh2!!!