BLOG KE-2 - WEDDING

Monday, December 7, 2009

..::My Beg::..

Dulu pernah dapat tagg blogger tya apa dalam beg kita usung ke hulu ke hilir tiap2 hari untuk g kerja, berjimba-jimba dan travelling jauh2.

Cik Cookie dah jawab tapi xdetail dan xbergambar.

Tiba hari nih rasa nak menunjuk laa apa yang ada sebab JMR ada post apa yang xboleh dipisahkan dengannya.

Sebab dah bosan guling-guling kat rumah sambil tgk cita katun The Avatar.

Mehh selongkar apa yang ada.



Beg hitam besar tuh Cik Cookie usung bila g kerja.

Ada 2beg lagi di dalamnya iaitu beg make up dari Neutrogena dan beg duit.

Jadi beg yg Cik Cookie usung 2 in 1 atau 3 in 1 pun boleh dipanggil.

Normally ada 3 in 1 Nescafe Golg atau Aik Cheong Coffee.

Tapi sewaktu di wat kuar semua dah abih.

Yang ada pun dalam keta.Stok gula-gula pun banyak tapi time nih sudah abih.Malam nih baru g Giant.


Duit Cik Cookie xbanyak sebab Cik Cookie adalah golongan xberduit.

Memang dalam beg duit Cik Cookie akan kurang dari RM100 sebab kalau bawak banyak2 boleh mengundang malapetaka iaitu pesta manghabiskan duit.Jadi kena beringat.

Yang wajib ada ialah credit card nak buat hutang isi minyak, Petronas Card, Maybank Card untuk cucuk duit time duit habih, Padini MemberCard sebab Padini memang xleh dipisahkan ngan Cik Cookie especially Vincci dan yang wajib ada ialah lesen dan IC Cik Cookie.Kalau takda nih terasa aku terpenjara di negara sendiri.Then Redemption Sticker Collection by Guardian sebab Cik Cookie beli banyak barang kat situ.Jadi sekarang Cik Cookie ngh gigih kumpul stamp nak dapat Hippo BigHeadz.
Touch n Go, parking card and ID Card keja Cik Cookie suka campak dlm keta.

Senang.
Jusco Card and Guardian card akan menyusul tahun hadapan.Hohohoho....

Yang ke2 wajib ada ialah camera ngn charger n card reader.

Cik Cookie suka amik gambar yg bukan-bukan, jadi bnda nih wajib di usung.

Nanti rasa tersangkut je kalau tgk bnda yg menarik biji mata tapi xde pic.
Rasa macam nak guling-guling xpuashati.
Dan handphone xbawak xpe...Gila kan?

Mini lappy Cik Cookie turut serta memeriahkan barang dalam beg gemuk Cik Cookie.

Partnernya ialah BB Maxis dan USB Port tepon SE Cik Cookie.

Susah kalau xde benda nih.Rasa macam serba xkena.

Cooler lappy xbawak ekkk.Lagipun semalam baru beli kat Jusco AU2.

Dalam beg make up plak selalunya akan sendat di isi denga Cleanser, Toner, Oil Free Moisture and Hand Cream dari Neutrogena.Then kena ada perfume serta body lotion.

Dalam beg make up tuh ada lagi segala colour eye shadow, blusher, mascara, eyeliner, lipcare, 2-way foundation dan loose powder.Maaf Cik Cookie memang xpakai lipstick.Xsuka.Nanti rasa bibir cam ada bnda melekat.

Ingat nak masuk kan budak nih sekali dalam beg tapi mak dia xbagi.

Jenuh pujuk minta nak bawak tapi mak dia cakap xde budak nih takut nenek dia rindu-windu laheee......
Itulaa barang-barang yang ada dalam beg Cik Cookie yg besar tuh.Memang padat dan berat.
Dan yang best beg tuh ada 7bahagian yang boleh disumbat.

28 comments:

mamai said...

macam kat shopping complex pulak hahahaha

Hisham said...

cik cookie...nk pnjam rm10..wat bli rokok???

Shifu67 said...

apasal ko tak bawak blander sekali...

errr... bile boleh wc2wc ni... hehehe

mEiZ SHA said...

mau patah bahu ni ari2 usung cam gini punye byk..;D

daniadanis said...

haha comey tetiba ade gamba budak ni :p

cik cookie, post lah entry ape2pon..semuanye sronok dibace..seyes..

Lifesaver said...

rasa2 kalo muat..nak masukkan semua kan?

anak laut said...

salam..

dalam beg tak bayk tak pe..asalkan banyk dlm bank.

tq kak singgah aanklaut

abu muaz said...

antara beg-beg ni mana yg berat sekali? Cikcookie kalau balik kelate gi dog ke kb Mall?

Fiq said...

Mak oii... ni kalu peragut ragut pun boleh jatuh motor... Berat sangat!!!=p

Razman said...

aku tak suka bwk beg..so aku xtaw pe ada dlm beg aku kat umah..

~AmyLiana8886~ said...

blh jd promoter ni..hehe

JMR said...

heheh..pmpuan mmg suka ada mcm2 dlm beg kan..takpe2, janji mung enjoy!:-)

JMR said...

heheh..pmpuan mmg suka ada mcm2 dlm beg kan..takpe2, janji mung enjoy!:-)

sI tEDI said...

cik cookie.. duit yg terselit2 tu kuo kan lah.. sket je tunjuk!

cHeRyNa PiReS said...

lepas nieh sha nak ragut CC laaa...sha dah tau isi beg~ kurang2 pon leh amik yang lain selain duit tuh:P

hai CC...sori lama tak visit. internet area sha ada masalah...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

nk kredit card tu!! hehe

pakcik kordi said...

byknye barang!!!

padini tu beb!!!

missdiya84 said...

banyak tul barang2 lam beg cik cookie..cam poket doraemon lak

en_me said...

vanyaknyerrr kredit kad tewww.. ehehe

triple x malaya said...

macam dapur je...cume kuali je tak de...hahaha

Wanie-san said...

byk ler beb cc kne bwk kan??cukup tgn kew?

Firol said...

meriahnye barang cik cc...rasa macam tak yah beli apa-apadah..tu pun dah lengkap

miSs s!v said...

ehh nie dlm beg tangan cc mcm ade midvalley.
sume ade!

Nur Hazlin said...

huih, bahaye nih . kot2 jmpe cik cc kat mane2 dah tao ape isi dalam beg . hehehe ...

Nakamura Kazuki said...

CC memang meriah dalam handbag tu..siap2 ada stock ubi kayu rebus sekali..hahaha...first time beg di galas bersama lappy ..hahaha..anyways....memang CC seorang yang sedia sentiasa ye

hans said...

nih kalau peragut ragut pun xmenyesal lah
macam2 ada

imHepPie said...

jdi jurucakap neutrogena eh cc hehe

yohteh said...

...ada lagi tuh satu benda yang kadang-kadang Cik Cookie bawak tapi tak tunjuk... hehe..!!