BLOG KE-2 - WEDDING

Tuesday, November 17, 2009

..::Baran::..

Sekarang ngah tengok Tari Tirana---->Cik Cookie tau Abg Kordi sedang tgk.
Tadi tengok scene Chika tampar Neo.
Tiba terpikir....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Kalau perempuan panas baran, hot temper dan ikut perasaan, masalah negara nih--->sipi2 kn ngn Cik Cookie.Tapi depend ngn situasi gak ni.
Kalau perempuan queen control, laki macam lembu je ikut--->bukan Gabrielle hokay..
Sanggup letakkan maruah ke tapak kaki perempuan.
Segala-galanya dituruti
Dari A sampai Z.Paling xsuka time couple.Semua perempuan suruh dibuatnya.
Sayang katanya.Walaweiii...sayang xbertempat tuh.
Yang paling teruk kena maki depan orang ramai-Diam je laki.
----->Ada yang ckp laki tu diam sebab xnak gaduh panjang2-Mungkin juga kan?
Very kesian kan?Bila dah kawin lak kena lelakirumah separuh masa.

Kalau laki panas baran and suka control awek plak macamana?
Cian ngn awek dia kan?kena sumpah maki xhingat dunia.
Awek diam terkedip-kedip mata.Sayang katakan.
Gila apa sayang sampai kena wat mcm tuh pun xleh pikir.
Mak bapa kita pun xjentik and sumpah kita, awak sebagai boyfriend lebih plak.
memang betul laa cinta itu buta.
Sampai tak nampak yang mana buruk mana baik.
Cik Cookie pun pernah alami tapi rasanya mampu lagi laa nak tolak tepi rasa sayang sebab bersama orang macamni lama2 boleh bikin gila.
Silap haribulan tangan pun naik kat badan kita.Itu belum lagi berlaki.
Kalau berlaki mau makan 1 set kaki tangan regular saiz.

54 comments:

imHepPie said...

x suka tgk kalo pakwe pegang henbeg awek..kalo hasben xpela..

mamai said...

pakcik tak tengok citer tu so tak tahu apa-apa suka tengok AFC kat 703

mamai said...
This comment has been removed by a blog administrator.
abu muaz said...

apahal pula ni anak abah mengomel ?

Paan said...

Takde awek. Malas nak komen.

leadleedeea said...

adat...time couple..mmg tak nmpak ape dah..buta ngn cinta, lemas ngan cinta..

n lead penah tgk pompuan marah lelaki (pakwe makwe) dpn public kat dpn sogo~!! sadiss..siap tampar2 muka, tgn n tampar kat perut...lelaki tu diam jek..huhu~!!

Wanie-san said...

bile mak ayah marah bleh plak melawan balik..tp bile bf maki2..diam mebisu seribu bahasa..xpaham dgn dunia skrg..

nur 'adli azhari said...

kne seimbang! huhu

Nur Hazlin said...

huhu payah2 . takbest gak kalo tengok lelaki kena control .
jatuh maruah :|

violetless said...

tul kak tul!!

totally agre..laki n pompuan panas baran ni shud control their action...jgn pakai nak marah suma tau..bt malu je..diorg tak malu..kita yang tgk ni rasa malu kan kak kan?

anwaruddin said...

cinta itu buta pekak dan bisu! hahaha! yang betulnye biar lah setimpal, si laki tak control, pmpuan pun same, biar masing masing ade ruang sendiri, yang kaki dan tangan naik tu, mmg tak patut, belum kawen pun lagi, hahaha! bajet doc love plak aku ni, :D

Nakamura Kazaki said...

hahaha..paling pentingggggg kerjasama!!!! baru bleh jadi pasangan couple yang ideal..jom menyelamatkan CC yang tengah baran..hehehehe

JMR said...

dok comey pre tino bekeng2 weih..

pakcik kordi said...

hahahaa...oo cik cookie....!!!mention nama aii dgn gabrielle eks kt cni!nk kena nih!kah kah kah!!!tk tgk sgt cte tu...tk minat....err..cik cookie,jom tgk wyg?cte senario beach boys.mesti mcm haram nt!kah kah kahhh!!!!!

Cik_daya said...

tak der pakwe lagi cam gitu

♥chentaMAYA™ said...

oh!
sy harap sy tidak panas baran!
hee~

nabilah_2908 said...

hrumm....pokok pangkalnye besederhana..tp biasanya..time couple..tak nampak sikap sebenar...bila dah kawin...ha...baru tau...nasib badan la if dapat suami panas baran..maka si isteri kena la cool jer..if dua2 panas...mau rentung rumah tangga..hehehe... :)

el said...

dlm perkahwinan kalo laki hot tempered...bini kena cool...bini hot tempered...laki lak kena cool...
hehehehe baru tenteram umahtagga

[s][u][e][h][a][n][n] said...

hohoho asam garam bercinta mmg cam tu ker???grrrr menakutkan la..tapi kalau de fikiran yang waras sume akan jadi ok..

~AmyLiana8886~ said...

smalam g giant la cookie..xsempat tgk tari tirana..ruginyer..tp mmg chika tu menyampah..neo macho sgt..huhu

green said...

yerp btul..
seram je yg baran2 nii..

Cik Cookie said...

imHeppie,
yg tuh pun sama.
yang paling xmenahan stok cium tangan.
lalalalalala...

Cik Cookie said...

mamai,
CC 1 mata kat lappy,
1 mata lg kat TV.
can u imagine?

Cik Cookie said...

mamai,
CC 1 mata kat lappy,
1 mata lg kat TV.
can u imagine?

Cik Cookie said...

abu muaz,
bukan mengomel tapi becerita abah.
sharing is caring.

Cik Cookie said...

Paan,
ko jd je anak ikan CC.

Cik Cookie said...

leedleedea,
hari tu Cik Cookie tgk kat LRT KLCC.
gila ramai org.Pppuan tuh meroyan ke apa.

Cik Cookie said...

wanie-san,
generasi baru mn takut makayah.

Cik Cookie said...

wanie-san,
generasi baru mn takut makayah.

Cik Cookie said...

wanie-san,
generasi baru mn takut makayah.

Cik Cookie said...

nur'adli,
kena pakai penimbang.

Cik Cookie said...

violetless,
tuh laa jd kat CC ms tgk org gaduh kat KLCC tuh.
macam kita lak kn marah.

Cik Cookie said...

anwarudin,
mehh..laa kita amik course counselling CHENTA.

Cik Cookie said...

K.nakamura,
wonderpet datang membantu.

Cik Cookie said...

JMR,
i lemah lembut sopan santun.

LotsOfLove-Pearls said...

Salam..
kalau dapat bf kaki pukul, sorry ar..
hi..
hi..
Bye..
Bye.

Ivy Metaga said...

apa jadi kalo dua2 panas baran, hari2 bergusti yer hahaha

Cik Cookie said...

pakcik kordi,
Cik cookie nak tgk baywatch.

Cik Cookie said...

cik daya,
hampir nak ter"couple" ngn org gitu.

Cik Cookie said...

♥chentaMAYA™ ,
saya harap sy pun tidak panas baran.(saya laa kan)

Cik Cookie said...

nabilah,
kalau rumah kena jilat api,
panggil bomba,
bomba datang beberamai-ramai..
*wink*

Cik Cookie said...

el,
btl tuh el.
kena ada take and give.aman r/tangga.u kan dah kwin.ngehngehngeh...

Cik Cookie said...

[s][u][e][h][a][n][n] ,
bukan setakat asam garam je tuh.
rempah ratus yg lain skali.

Cik Cookie said...

amyliana,
Giant mana kamu g?
batu caves?
setiawangsa?
ada sale ke?

Cik Cookie said...

green,
bukan setakat seram tapi nak terkencing skali.

Cik Cookie said...

LOLP,
selamat jalan romeo.

Cik Cookie said...

Ivy,
pastu kita blh wat slot gusti WWF versi malaysia.
lalalalala....

adibah said...

kalo tengah asyik masyuk berchenta pun dah pandai naik tangan.. lupakan jer lah.. sila cari BF atau GF lain..

Firol said...

macam2 ada pattern manusia

Cik Cookie said...

adibah,
mmg.CC pun akan cepat2 cari yg lain

Cik Cookie said...

Firol,
yea saudara.
manusia mmg dijadikan pelbagai pattern and trademark.

eza2odette said...

muemue..sy nengok scene nih. gulp! tetina jer chi leyh cool, tetiba leyh hangin adoi..tetiba nak pukol neo plak. nak pukol neo ker tirana?nntikan episod minggu depan (^^0wink2

takot la berhdapan ngan owang pns baran. yang penting antra kita kena la kadang2 jdik api, kadang2 jadik air. baru boleh hingga ke akhir hayat~gitew (^^)

ali said...

haha hidup ni saling melengkapi...tak cukup satu tgn naik dua tgn...huhuhuhuhu

Lifesaver said...

mintak dijauhkan....jgn la ada mcm tu