BLOG KE-2 - WEDDING

Tuesday, November 24, 2009

..::KIsah Pengantin & TNB::..

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan.

Pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, "Ayang, period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita kena gi check kat doktor."

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga ianya benar-benar pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana terdapat tunggakan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka.

Pegawai TNB tu pun berkata: "Ini rumah En. Ahmad ker?" "Ya, saya ni isterinya. Ada apa encik?"

Pegawai TNB tu pun berkata, "Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak boleh tunggu ni, nanti boss saya marah."

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu.

"Apa? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat?!"

Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab:
"Ala puan, ni kan zaman IT, semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online"

Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut. "Apa!!! Saya lewat sebulan punawak semua boleh tahuuu!"

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan
"Relek puan, puan ni baru lewat sebulan, ada yang lagi teruk, lewat 5-6 bulan"

Si isteri yang terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata, nanti saya bincang dengan suami saya. Lalu pegawai TNB tu pun beredar dari situ.

Keesokan harinya, selepas si Ahmad ini di beritahu oleh isterinya. Dia pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yang berdekatan.

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yang ramai di situ, dia pun memekik seraya berkata,

"Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh-hebohkan ke dalam Internet.
Awak ni semua yang berkeluarga tak pernah lewat sebulan kerrrr?!! Bisness apa korang buat niii? Nak kena saman kerr?

Lalu pegawai yang datang kerumah si Ahmad ni berdiri dan mententeramkan keadaan.
"Sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu
membuatkan si Ahmad lagi naik berang.

"Apa? nak bayar korang? belahhhh lahh...."

Lalu pegawai TNB tu pun cakap "Kalau macam tu, Kita terpaksa 'potong' encik punya...."

Si Ahmad mencelah "apa? potong?! Abih tu isteri saya di rumah nak pakai apa?"

Pegawai TNB tu pun cakap " nampak gayanya isteri encik kena pakai LILIN ajer laaaa...."

24 comments:

Shifu67 said...

errr.... ni lebih kurang macam citer budak cina nawawee yg buat movie kuran ajar pasal TNB tu ni

sudah potong ke belum..... potong je lahhhh

Nakamura Kazuki said...

hahaha...sungguh panas membahang ni CC bila ada orang sebut nama namewee tu..ambe ni staff TNB...hahaha...apapun terpaksa potong..tu ayat fobia time hujung tahun...sebab dulu2 masa kecik2 pun ambe fobia juga...hahaha..

hans said...

panas jer baca komen mula2 sebab ada nama namwee lahanat tu
hahah
owh,dah banyak kali dah baca crita nih

ayie said...

har..har..har......
aku gelak jer ar........

Liyana said...

haha..masing2 missunderstand

pakcik kordi said...

gila la /...har ahr harr....

aRien de GreaT said...

adoyai..lilin pun lilin lah..
hahahahahahaha..
gelak besar nih

et said...

ngeh3..serius, senget gle..adoi la..mcmn la ley salah faham tahap mcm tu..adoi~

Wanie-san said...

potong!!!potong potong potong!!potong la potong!!potong potong....potong!potong!potong!
sekian...hihi

nur 'adli azhari said...

smart!!!!!!!!!!!!!

♥chentaMAYA™ said...

ahah~
isteri dy bute ke baju tnb owg 2 xpakai ke?

kui3~

Rowena Chasez said...

hahahaa..
tergelak bace cite nie..
;)

Lifesaver said...

kuang3x...


macam mana pakai lilin agaknya tu..hehe

Si budak Aboi said...

hahaha miss comunicated lah !

[s][u][e][h][a][n][n] said...

adehhh adehhh penat gelak..kih kih kih

control ayu2.. :p

JMR said...

haha..mana la ko dpt citer gini..lawak syihott...

nabilah_2908 said...

laki bini sengal..huhuhu...otak tu fikir bnda lain...ha..ha.. ;)

CINTAMANISZ Lite said...

hmm...siannya ler si Ahmad tu dpt mini mereng...

miji said...

hehehehe lawok sungguh....

aiSyah said...

haha
d0uble meaning ni..hik2

Pais Chaos said...

guna lilin..aduh!!!

triple x malaya said...

huhuhu...sakit perut gua bace entry ni...hahaha..lawak giler ar...

Hisham said...

hehe lawak2 hahahaha

nice2...\
salam aidil adha..

Yezzaaa19 said...

The title should be Pengantin & Potong3...

cian dpt bini yg bengap!..huhuhu