BLOG KE-2 - WEDDING

Wednesday, November 25, 2009

..::Hantu Laa Plak::..

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu.

"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih.."

"Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi

22 comments:

butterfly said...

hahahaha...
berjumpe jugak mereka akhirnye kan..
tajuk cite ni patutnye..
jejak kasih selepas mati..
=p

sI tEDI said...

he he he.. itulah yg di cari2.. ha ha ha

sharamli said...

bleh tahan jgk bini dy ni kan..kejam..ha3

sharamli said...

bleh tahan jgk bini dy ni kan..kejam..ha3

Hisham said...

byk tul hantu ni...siap ade huruf...

YobSumo said...

hahahah hantu B penyebab segala galanya!

messyremo said...

haha~~

baik punye lawak...
hampeh punye hantu...hehe
bini die jugak untung...

Shifu67 said...

bini dia lagi hantu drp hantu2 tu

hans said...

hahaha
pernah baca
lawak tul
haha

et said...

senget..ngeh3..sepandai2 tupai melompat akhirnye jatuh ke tanah jua..*apekah?* haha~

Si budak Aboi said...

hahahah hantu B tu rupanya !badigol betul !

abu muaz said...

tukang cerita niii.... hantu juga ke?

cHeRyNa PiReS said...

hantu pon ada jodoh pertemuan...hehehe...

selamat hari raya aidiladha to CC:)

Boneka tak sakit said...

yg betol2 hantu bini dia hahaha..

nabilah_2908 said...

hahahaha...tumpang gelak jp... :)

pape pun...just nk wish...

Selamat HAri Raya sis... :)

mamai said...

hahahahaha elok la tu dua dua jadi hantu...cc selalu menceriakan hari pakcik

kawie2020 said...

habis tu hantu tu x gigit hantu yg mati sejuk tu? hahahahahahaha....

jane said...

wakaakakakakakkk
hantu yg bongok dua2 nih...haha CC

mana ko dpt cter ni..hauahuhuhu

slmt raya syg;)

miji said...

cekik jer hantu tuh bagi mati balik hehehehe...

pakcik kordi said...

2 2 k.o nyudahnye..kehkehkehhh.....

Yezzaaa19 said...

Bukan ker cite ni dah ada kat dlm forum cari?

cite lama kan?

Lifesaver said...

bini dia best..dpt kawin lain