BLOG KE-2 - WEDDING

Monday, November 2, 2009

..::Buat Pria::..

Nih Cik Cookie dapat dari email kawan Cik Cookie dari Indonesia...
Special buat kaum Adam sebab ramai blogger cakap entry Cik Cookie nih lebih pada kaum Hawa.Yealaakan Cik Cookie kan golongan Hawa mesti kena lebihkan kaum Cik Cookie.

Tapi tak bermaksud Cik Cookie mendiskriminasikan kaum Adam.
Semua Cik Cookie sayang
.
Let's share.

Sharing Is Caring kan.......


Pada satu titik, kita semua pasti ingin mendekati wanita cantik. Apakah dia hanya berjalan melewati kita atau duduk di meja di seberang kita di sebuah cafe. Tetapi kita malah duduk diam dan berpikir bahwa itu bukan saatnya untuk bergerak.


Kebanyakan pria takut untuk mendekati wanita karena mereka tidak tahu bagaimana melakukannya. Dan juga perlu keberanian untuk melakukan pendekatan hanya dalam waktu beberapa saat. Jadi, ini yang harus Anda ingat ketika mendekati wanita:

Buatlah dia merasa nyaman
Kebanyakan wanita akan berjaga-jaga ketika Anda pertama kali mendekatinya. Ini normal. Datang sebagai pria yang tak berdosa, bercandalah sedikit. Ini biasanya menolong.

Jangan mencoba membodohinya
Banyak pria yang tidak menghormati wanita. Wanita tahu ketika Anda berusaha untuk mendekati mereka. Bersikap langsung dan katakan pada mereka apa yang Anda inginkan.

Mendekati dengan rencana
Beberapa orang bisa berimprovisasi dengan sukses, tetapi mempunyai rencana selalu membantu kesempatan Anda untuk berkencan dengannya.

Jangan bertingkah seperti pervert
Banyak pria mensabotase kesempatan mereka dengan wanita dengan melihat belahan dadanya terus menerus. Jaga kontak mata Anda dengannya. Anda ingin dia berpikir bahwa Anda menginginkannya, bukan tubuhnya.


Semoga jika Anda mengingat semua tips yang disebutkan di atas, Anda bisa mendapatkan wanita yang diinginkan ketika bertemu dengannya di suatu tempat. Kalau tidak, mungkin Anda harus belajar dari teman wanita Anda bagaimana mendekati wanita.>


--->>Mohon maaf yea sebab pakai Bahasa Melayu Indonesia.Gue ngak bisa mengimpresikannya ke Bahasa Melayu Malaysia *wink*

42 comments:

imHepPie said...

smoga my ex baca haha

sharamli said...

imHepPie
meh sini cek p0stkan entry CC ni t0k ex kamoo baca..hee

pakcik kordi said...

pkcik ordi amat menghormati kaum hawa..jgn risau okay...=)pakcik kordi hormat semua org....

butterfly said...

berguna nie...
kalau letak kat magazine lelaki kan bagus..
kasi ilmu sikit kat dema nie..
^_^

Sharif John said...

Owh... macam tu ka... kene praktik ni hehehe

Boneka tak sakit said...

megapa indo sekali entery nya hahaha.. mcm best je! tapi org tak nak cewek org nbak awekssss!! with triple sss! haha

cik cc puya blog menarik! apa pasal perempuan pow okay biar ada konsep k!!

mamai said...

ngak bisa aku fahamin dong

Airland said...

mgkin aku perlu nuntut dari kamu bgaimana bisa mendekati wanita..huhu

Nakamura Kazuki said...

mensabotase dan kontak tu aperrr cik cookie....ni part yang kome enggak pahe....buat pria ye ingatkan buat2 sayur peria..hahaha..

Pais Chaos said...

ahh kene belajar lagi!!

arabella grace said...

hahahaha..bgus3 biar ada kesedaran cikittt...

miji said...

alemakkk.... sis nk jadi penolong kaum lelaki mengorat ker hehehehe... tapi miji takleh ngorat dah... nanti ade yg marah hahahaha

aRien de GreaT said...

bg arin senang je cik cookie..

kaum lelaki jgan pernah menipu!!!!
huhuhu....

tpi tu la...arin pnh baca artikel lelaki sndiri mengaku yg mereka mmg dilahirkan UNTUK MENIPU...
oh my goshhh!!!!

cik selamah kundang said...

siap nk cc tu sharamli.ahaha.lucu2.agree kot.nk mengorat perlu ada skill gk skrang.apa skill,itu aku xtau

Cik Cookie said...

imHeppie,
ok.Nnt Sha akan uruskan.

Cik Cookie said...

sharamli,
jalankan tugas anda.terima kasih krn berkhidmat dengan cik cookie

Cik Cookie said...

sharamli,
jalankan tugas anda.terima kasih krn berkhidmat dengan cik cookie

Cik Cookie said...

pakcik kordi,
mekasih sebab hormat kami.
muachh

Cik Cookie said...

butterfly,
sedang ushar nak publish ke majalah Maskulin

Cik Cookie said...

sharif john,
kena pratic btl2.

Cik Cookie said...

Boneka tak sakit,
ko demand tinggi xhingat.

Cik Cookie said...

mamai,
ngak fahami?
ok nnt akan kupost pki bhs jawa.

Cik Cookie said...

Airland,
datanglaa padaku.
akan ku perturunkan segala ilmu saktiku.

Cik Cookie said...

Airland,
datanglaa padaku.
akan ku perturunkan segala ilmu saktiku.

Cik Cookie said...

Nakamura Kazuki,
waduhh..Cik Cookie pun ngak faham.

Cik Cookie said...

Pais,
biar khatam dik.
baru boleh ngorat

Cik Cookie said...

arabella,
diorg bkn paham pun yang oii.
berbuih mulut cita pun blm tentu samapi dlm hati.huhuhu.

Cik Cookie said...

miji,
lelaki kan blh 4?

Cik Cookie said...

arien,
itulaa lelaki.kesian kan?

Cik Cookie said...

Cik Selamah,
Cik Cookie igt nak cr skill tuh and adapt dlm kontek mengorat lelaki.hohohoho

cHeRyNa PiReS said...

Jangan bertingkah seperti pervert
Banyak pria mensabotase kesempatan mereka dengan wanita dengan melihat belahan dadanya terus menerus. Jaga kontak mata Anda dengannya. Anda ingin dia berpikir bahwa Anda menginginkannya, bukan tubuhnya.


---> sha takleh imagine yang ini...hehehhe...blushing la cikcookie!:)

CINTAMANISZ Lite said...

Uii..rasanya akak penah baca ler artikel sebijik cenggini dlm BM kat akhbar KOSMO kalo tak silap ler...hehe..

abu muaz said...

kalau kirim salam tuuu... cara mendekati pria ya!

Cik Cookie said...

sha,
itu sha baca.
Cik Cookie plak time edit, alahaii...gelak sorg2.

Cik Cookie said...

CINTAMANIZ,
Cik Cookie pun ada bc malay version tapi indonesia nih mmg xtahan laa

Cik Cookie said...

Abu Muaz,
ayah marah ke Cik Cookie ngorat anak sulung ayah? *wink*

abu muaz said...

ha ha haaaaaaaaaa.................ada ke nada marah.!!!!

Firol said...

mmm...aku tak tau nak komen apa bile baca entri kali ni

Liyana said...

hm..kebanyakan kenyataan tu berlawanan dengan sikap sy kt bf. selalu wat dia sakit hati..

Cik Cookie said...

abu muaz,
wah mxm dapat restu je.

Cik Cookie said...

Firol,
hehehe..xpe.komen dlm next entry

Cik Cookie said...

liyana,
biasa laa.kn ada pro and kontra.xgitu?