BLOG KE-2 - WEDDING

Saturday, November 7, 2009

..::Entry Hari Ini::..

Pagi nih takde buat apa.
Celik biji mata rasa mcm cerah je matahari and sambung tido lagi.
Ti sajo tyernak anak lemak.
Bila mau kuwus gini gak.
Petang g service keta.
Dok melangok sana dari 2pm sampai 5pm.
Hujan kat KL selebat-lebat hujan.
kalau hujan gaya nih kat Pantai Timur kompem tenggelam laa umah Cik Cookie yang xpernah banjir. Dah laa rumah bertukar jadi nursery sekarang. Mak Cik Cookie dapat sorang lagi cucu 6pg hari Khamis hari tuh.Cucu laki iaitu anak adik kembar Cik Cookie yang kawin raya tahun lepas.2,2 kembar dah kawin.Tak menahan nak tunggu Cik Cookie kawin dulu.hukhukhuk...
Pastu mak Cik Cookie jaga anak sedara dia plak Si Adam iaitu anak Pak Su Cik Cookie.
Sekarang rumah Cik Cookie kat kampung ada 5 tentera bersekutu yang akan menyebabkan raya Haji nanti Cik Cookie mesti terpinggir lagi.
Siap korang - Sarah Enaniey, Mohd Ilham Shaqir, Sarah Iman Danisha, Adam Haikal dan Si Kecik lahir hari Khamis hari tuh, akan Cik Cookie kurung mereka dalam tempat rahsea.
Kompem mak korang xleh cari nanti.
Tulaa sape suh rampas mak Mak Long kan.Dah laa tiap tahun, budget duit raya selalu bertambah. Cik Cookie nak mengeget beli set perfume baru Nina Ricci pun susah sebab korang.Nak manja2 ngn mak sendiri pun susah sebab korang mesti menangis jeles.
Nak suh mak goreng nasi goreng kicap pun xdapat sebab ada je korang nak dari mak Mak Long kan.Rasa macam nak lari je dari umah tengok kemesraan korang bergentel ngn mak Mak Long.Ibu korang, korang xnak pulak.Kuang asam punya budak-budak.
Mulai hari nih kena cari jalan terbaik nak pisahkan korang semua dari mak Mak Long.
--->>Sedikit emo memikirkan Hari Raya Haji nnt.Adakah duit raya kena bagi lagi kat budak2 tuh.Alahaiiii....

Ok..balik dari service bf Cik Cookie singgah beli nasi kukus.
Lapar hokey sebab lama sangat dok termenung kat Perodua Service.
Hari nih habis lagi RM172.35.Kering uoll.Dah laa gaji 26 November 2009.
Matilaa makan maggi....
Tapi xsemestinya makan maggi sampai 26 November kan?
Sebab ada penyelamat.
Hohoho....
*
*
*
*
*
*
*
*


Yang nih 22 November 2009.Kawan masa study dulu kat U.Nurul Ain dan Hafiz.
Xsangka diorang jadi gak.Nak cari makan yang nih kena ke Damansara Damai.
Xpe kerana makan Cik Cookie redah.Dan sekarang ngh pikir nak bagi signal awal2 kat Ain supaya Cik Cookie boleh tapaw siap2 lauk wat balik.Bolehlaa tahan samapi bekalan 2hari...Gila kentang kata MissSiv.
Dan 2 Disember plak giliran umah Hafiz kat Ampang.
Suka-suka.2,2 Cik Cookie nak g.Makan free doee....


Yang nih plak umah Sikin and Asri pada hari yang sama ngn Si Ain.
2,2 pun 1U ngn Cik Cookie.
Kompem ahh bekalan makanan Cik Cookie boleh tahan sampai dapat gaji.
Nanti nak mintak byk2 bunga telur ngn diorang.Mintak dalam 10.Jadi blh makan 2biji 1hari.Boleh x?

--->sedihnya diorang semua nak kawin.Ruginya xngorat zaman U dulu---sebetulnya xde orang nak..


7 comments:

butterfly said...

mmg tu penyelamat nk mkn sodap3 kan CC?

Cik Cookie said...

butterfly,
btl tuh.harus g kalau org jemput.

zaiMi said...

loh ko ade kembar ke? tunjuk la gmbr nk banding sama ke x.. hehe

Boneka tak sakit said...

melampau sesak! hahah.. bunga telor pown jadi lah adesss! :P

leadleedeea said...

2 disember tu bday lead....eheheheeee~!!!

Lifesaver said...

hehehe..eh!raya haji kena bg duit raya jgk ke???aku balik kelantan jgk kak jang..hahaha

arabella grace said...

cik cokiee...menarikk toll..ayatt rugii tak mgoratt wktu stdy luuu..hehe btkan i teruja nak mngoratt lakkk hehehe stdy g neyy..