BLOG KE-2 - WEDDING

Thursday, November 5, 2009

..::Warkah Cinta Seorang Rockers::..


Salam,

Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je.. Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke?

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain. Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo!

Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!

Akhirkata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!

Yang Benar,



Razak Ghani (Bukan nama sebenar)

---->>Amacam rockers luar sana?Korang ada surat cinta lagi hebat x?

29 comments:

el said...

syok bc..nak lg..ada x CC

sharamli said...

xm0 la ad gewe gini...ganah...hik3

mamai said...

pakcik juga rocker tapi juga raja cinta hahahahaha

JMR said...

ni surat sapa?..ko mmg surt utk cik cookie????:-p

kontroversi nih...

Sharif John said...

Yo sharamli... mu klate ke? hahahaha


Best surat ni.... baru rock kapak

Solehah said...

ewwah..cak pong..cak pong..

Sharif John said...

Tga layan Dragon Force ni....

pakcik kordi said...

wah...rocker mcm pakcik kordi dan abang besi pun tk mcm ni..ahak ahak ahak.....cik cookie plk cmno?hehehe....

abu muaz said...

ganas mu cikcookie.... macam demo doh awek mamat tu... ha,ha,haaaaaaaaaa

~amy liana8886~ said...

best surat nie..hahhaha..mmg betul2 rocker sjati ti jiwang gak ek..ksian mamat tu..frust nonggeng..

Cik Cookie said...

el,
mungkin menyusul surat guam plak.

Cik Cookie said...

sharamli,
ganas diluar je.
dalam hati ada taman.

Cik Cookie said...

mamai,
buktikan doee..
tingin nak bc surat raja cinta

Cik Cookie said...

JMR,
ko rase macamna,dude?
biarlah rahsea.

Cik Cookie said...

Sharif John,
sha orang kedah.hohohoho...

Nanti kita ushar surat cinta abg polis india itu.

Cik Cookie said...

solehah,
ewahhh...

cHeRyNa PiReS said...

kalau bf sha dok menggua2 nieh...sha anta dia masuk gua:P

best gak kadang2 baca mende cenggini..

Cik Cookie said...

Sharif John,
layan jgn xlayan

Cik Cookie said...

PakCik Kordi,
tgk pada bf mcmn.
klau dalam ht ada tamn Cik Cookie jd minah jiwang.
kalu mcmni kena gua n lu gak laa.

Cik Cookie said...

abu muaz,
Bukan ke Cik Cookie nih menantu abah?

Cik Cookie said...

amyliana,
tuh laa.cian dia tapi Cik Cookie dapat rs dia jumpa awek rocker laa 1hr nnt.

Cik Cookie said...

sha,
Kalau Cik cookie gf dia laa..rsnya....rsnya...Cik Cookie hntr dia g sekolah pondok.kasi basuh skit.

CINTAMANISZ Lite said...

apa ek perasaan cc kalo cc ada pakwe rocker nganto surat cenggini??

aRien de GreaT said...

hahaha...xtahan..adeke bg bju metallica time birthday...waaa..boleh ngis cmni gua...hahaha

lgi stu..lu smyg jumaat jeker lu xtggal???adeh...ape daaaa

hahahahahha!!!

raxm raxis said...

haha...

adibah said...

rasanya masa tulis surat ni.. hormon dia tak stabil..!! haha

safiza said...

kak wan, sp balak rocker kak wan tu? die jual tiket funfair mane???

Cik_daya said...

bila laa nak dapat surat macam nie...
rock tul

Cik_daya said...

bila laa nak dapat surat macam nie...
rock tul