BLOG KE-2 - WEDDING

Friday, October 16, 2009

..::I wISH::..

Masa pose berat turun 7kg.
Jadi sangat laa teruja dapat pakai baju opis yang lama bersaiz L.
Selepas seminggu raya berat naik ke asal.
Sangat laa sedih sebab kena simpan balik baju opis lama.
Say goodbye to Applemint, Nicole, SEED and PDI.
Sekarang kena welcome back to Scarlet PLus.

SEbelum pose..

Macamana nak buat nih?
Xkan nak pose lagi.
Ishhh..nampak sgt pose sebab nak kuwus.
Kawan cakap mn blh.
Tak berkat.



Bila depan cermin selalu berangan nak jadi macamni..

Semua cermin kat department rasa macam nak baling kasut je bagi pecah.
Nape laa diorg suka suka wat pintu alah2 cermin nampak kita time jalan.
Xda ke cermin yang xde pantul memantul?
Ke pakai pintu kayu ke.
Kan senang..
Bilalaa nak masuk paper kuar pengakuan sebelum and selepas.Yang Pasti bukan JUSMATE 5

Lari keliling Tasik Titiwangsa pun dah wat.
Sampai bergegar tasik tuh.Macam nak tsunami dah gayanya.
Ikan dalam sungai pun cam malu tgk Cik Cookie lari.

Nanti blh laa sexy mcm nih.Lalalalalala..

Bukan laa.
Itu berangan semasa pakai baju nak g opis.
Jadi korang rasa macamna nak buat?
Semalam masa open house ngn Aizat, dia cakap dia crash diet.
Pastu lari2 keliling rumah.
Pastu makan nasi seciput je.
Mana boleh, kita typical kampung girl yang melantak nasi siang malam.
Pastu dia cakap minum air banyak2.
Itu pun xleh.
Nanti kita gemuk air.
Macamana yea?

19 comments:

el said...

ish...tak thn tgk pic last tu
gersang wooooo..teruja pun ade
syok kalo dpt body gitu...

miSs siv said...

cik cookie..
erm kawan kite dulu pena buat crash diet gak ah..
die tak makan nasi dekat 6 bulan..
minum air suam je..
n skrg, bdn die mmg mantap lah..
solid!
hehehe

kamu try la kurgkan makan nasi..
bykkan makan buah..
minum air masak suam saje..
jgn air sejuk okeh?

n lagi..
ade sorg kawan sy nie..
doktor ckp badan die susah nak naik sbb die byk minum air masak..
mmg die kurus..

cik cookie try la..
=)

ehh panjang nye komen aku!
=D

Paan said...

MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

mamai said...

cara senang cik cookie...makan bila lapar berhenti sebelum kenyang

pakcik kordi said...

kah kah kah!!!cmni la cik cookie.mkn je apa ada..hati sng...apa ssh nk kurus la...diet la...kah kah kah!!!!tp mungkin bg perempuan mde2 ni pnting kn...so...janji cik cookie senang dan bahagia...=)

missdiya84 said...

jangan makan malam..nak2 nasi..lunch time kurangkan nasi..lauk lebih takpe...

kalo lapa sangat time malam,,makan buah n susu ataupon oat..insyaallah boleh turun berat badan..punye

go..go..cik cookie..caiyok!

UcU mAnjA said...

Ala CC.
Sabau lah.
Chumel apa.
Janji tak ada penyakit sudah lah.

Its ok lah,
Janji bahagia sudah.
Tapi kalau ada sebab mesti kena buat kan :)

God luck!

Ledeysecret said...

slm..dun tink so much..
wat sekadar yg termampu cik cookie.
janji sihat n enjoy your life..

Sharif John said...

Diet n bersenam.... kombinasi yg hebat sekali

zaiMi said...

nk kurus? guna la sendayu tinggi.. kecantikan adalah hak milik setiap insan.. hahah

cHeRyNa PiReS said...

aduishh...kena gi gym kot cikcookie? kalo tak mmg susah la nak kurus. sha takleh cakap org sbb sha pon same gak:p

Pais Chaos said...

body i macam gambar last tu..hasil tak??

nurul@cokolat said...

kita serupaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

messyremo said...

hehe..

kak CD,aku dah malas nk diet2..
dah bosan..huhu

Shifu67 said...

alaaa... tak payah pikir2.... beli je penimbang baru... larizzzz

miss izan said...

alaaaa...
makan je ;)

nak diet gak kene kentalkan minda!

daffodil D said...

kenapa bukan jusmate? x bagus ek? D ad terbace blog sape tah.. herbalife.. try la. :)

abu muaz said...

gemuk pun menawan juga.Kurus melidi pun tak elok . Citarasa manusia tak sama.

Wanie-san said...

kalau diet tp sakit xgune gak..xpasal dpt penyskit laen..klu badan sihat xde sakit ape2 ok ler 2 cc...=]