BLOG KE-2 - WEDDING

Tuesday, October 13, 2009

..::Suami Orang::..


Cintaku milik suami orang....
Wahhh,kompem kena lempang sampai bersepai gigi ngn bapak Cik Cookie kalau Cik Cookie ada scandal ngan laki orang.
Korang ada x kawan yang berkawan, berkapel dan kahwin suami orang ataupun kamu sendiri yang melaluinya?
Kat sini Cik Cookie nak berkongsi cerita kepada sesiapa yang pernah melaluinya dan merasainya.Topik nih mungkin sedikit panas atau memang panas dan Cik Cookie nak sangat tau maklumbalas kamoo semua.
Ramai yang cakap jauhi suami orang kelak kamu menangis sendirian.Tapi kenapa yea kalau jalan iteww yang kamu pilih.Kamu tahu akibatnya.
Ketika Cik Cookie study dulu ada juga kawan yang kawan ngan suami orang tapi atas dasar nak take advantage.Yang penting bukan sebab cinta nan suci.Yang sorang kawan Cik Cookie berkapel yang suami orang sebab laki tuh arkitek dan kawan Cik Cookie under course building.Jadi bila couple ngn laki org, laki nih blh spedo dia untuk bayar kos printing, turun site and blh bagi contoh plan untuk rujukan.Itu belum masuk maintance hal2 lain macam g shopping, bayar yuran blajo dan beli buku2.Tapi balasannya kena gadailaa apa yang ada.Kamu semua paham maksud Cik Cookie.Bila weekend kena spend masa yang laki nih.Bila semester break kena spend ngn laki nih, bila xda kelas kena spend ur time with this guy.
Sangat laa letih tgk kawan Cik Cookie nih.Seolah2 dah berlaki gayanya.Dan yang paling teruk jangan berani main ngan laki lain,silap haribulan balik kolej ngn muka lebam dan bengkak2.Alahaiii..kesian.Makbapak pun xnah sentuh.Jentik apatah lagi.
Bila Cik Cookie kerja lak, kawan ada scandal ngn laki orang.Yang nih lagi teruk dia plak kena spedo laki tuh.Apa ke bodoh kamu.Duit gaji abih kat laki tuh.Segala bil nak ko yang bayar.
Cik Cookie sendiri pun sempat kenal dengan beberapa some1 husband.Ayat diorang memang tangkap leleh.Smooth tanpa cacat cela.Bikin lentuk dan berangan nyanyi Hindustan dalam hujan laa kalau layan.Rata mereka dalam bidang profesional dan gred yang sah2 tinggi nan di awan.Hohoho...Sangat laa gatal.Normally Cik Cookie hanya layan di tempat kerja sahaja sebagai bos walau hakikatnya boleh menggatal lepas kerja.Taknak laa Cik Cookie di simbah ngn cuka getah.Sia2 pakai skin food yang mahal2.Mereka nih pandai susun ayat.Mula2 akan cakap paperwork cam xkemas kena bincang sampai semua ok.Kalau xok kena sambung lepas keja dengan alasan dateline dah nak dekat.Muka lak cam sial je wat cam serious and marah.Pastu minta no telefon kita agar senang dihubungi bila ada problem kendian hari.Yang slalu minta no tel nih normally client yang memang desprate sgt nak kuar ngn perempuan muda walau hakikatnya perempuan muda tuh xda rupa sangat janji muda(Cik Cookie ada rupa k).
Dah laa kamu tua bangka yang stok kubur cakap mari rumah kata pergi.Ayat yang selalu Cik Cookie dengar time discussion "suka discuss ngan u sbb u tau apa yg kitorg nak.Mungkin kita blh kuar time free.G makan2 and minum2".Dan matanya mmg sah galak pandang atas bawah macam Cik Cookie xpakai baju.Alahaiii...
Tapi ada gak yang suami orang betul2 nak kawan ngan kita and amik kita jadi bini no 2.Awal2 kenal dah bagitau ada bini dan anak 4.Ingin menambahkan 1 lagi sebab berkemampuan.Tiada masalah ngn isteri pertama malah isteri pertama xkisah jika nak kawin lain.Tipulaa..Dalam hati perempuan ada terselit juga rasa sedih bila si suami nak tambah yang baru.

Korang rasa macamana?Patut atau tidak kita berkawan, berkapel dan berkahwin dengan suami orang?


27 comments:

leadleedeea said...

miss cookie dear...kawan boleh but don't cross the line..awas~!!member lead pon ader terjebak ngan suami org n lelaki tuh mmg buat dia cam hamba..pinjam duit tak bayar, janji mcm2 tapi hampeh..yang peliknye, member lead nih cam da kena pukau..sayang sgt kat jantan tuh...dan yg pelik lagi, jantan tuh tak ensem pon..n mmg tak kaya laaa...ntah..ayat dia power kot..huh~! scary jek bile pikir topik neh..huhu~!!

arabella grace said...

hmm...sbnrnya cik cokie,sy tkut nk bkata TIDAK! dan tkut gak nak kata TAK MUNGKIN! sbb selalunya yang kita tak nak n tak suka ney yg kita akn dpt...hmm cuma,apa yg blh di ktakan, rasional kan blik diri, pk pjg3 ngtf dn postf pd dri dn psktrn jga..jgn trtkan nfsu dn kta hti shj...cuma jgnlah hina orang yang kawen ngn laki orang neyy..sbb kita tdk duduk d tmpt dia,kalau kita brada di tmpt dia slp3 bkn laki orang atuk org pon kita kebas :)apa3 pon,sblum wat sesuatu ber pk!

arabella grace said...

hmm...sbnrnya cik cokie,sy tkut nk bkata TIDAK! dan tkut gak nak kata TAK MUNGKIN! sbb selalunya yang kita tak nak n tak suka ney yg kita akn dpt...hmm cuma,apa yg blh di ktakan, rasional kan blik diri, pk pjg3 ngtf dn postf pd dri dn psktrn jga..jgn trtkan nfsu dn kta hti shj...cuma jgnlah hina orang yang kawen ngn laki orang neyy..sbb kita tdk duduk d tmpt dia,kalau kita brada di tmpt dia slp3 bkn laki orang atuk org pon kita kebas :)apa3 pon,sblum wat sesuatu ber pk!

miss izan said...

saya bangkang 100 %!

et said...

err..kalu bleh elak kn..elak kn laa..tp, jodoh, bukan kt tau kn..yg et tau..selagi terdaya, termampu, ter..ter..xmo la suami org..cri la yg sekufu..kan lg elok? ^^

pigeon said...

huhuhu. . me xsetuju untuk diri sendiri. tapi untuk org lain, tepuk dada tanya hati. sebab soal jodoh bukan ditangan kite. kdg kite xnak. tapi klo dah jdh, nak xnak tetap kena terima. apa pun, pilihan ditgn sendiri. chayokkk!!

Boneka tak sakit said...

asal yg komen blog ko kebanyakan awek je!! aku rasa mcm one of the gurls lak hahaha

owh! dasyat lah kesah yg di kupas leh cik cc nie! rasa berdiri bulu roma baca!

atas dasar apa berkawan, bercinta dam berkahwen dgn laki org!

kalau dasar cinta! apa nak buat! jodoh penemuan di tangan Allah..

apa2 memang tak setuju awek2 yg nak kawn dgn suami org pasal MATA wang!! benci lak dgr!!

JMR said...

LAKI AKAN JAWAB...POTOT LE..XKISAH PON KAQMI...

POMPUAN AKAN JAWAB..MANA PATOT MA..LAKI AKU, BKN LAKI HANG..

imHepPie said...

haha mmg x elok la cmtuh...kalo buleh mntak djauhkan..

tpi kalo da mmg jodoh x dapek den nak nolong eh..

.::noriko::. said...

mmg xptut...tp kalo dah jodoh, terima jek la...but, kalo boleh, ELAKKAN la dr melukakan hati insan2 yg akn terluka...huhuhu...

SNAS said...

Minta2 jgn la....
Tp soal jodoh pertemuan hanya DIA yg Berkuasa menentukan...

cHeRyNa PiReS said...

sebagai anak dara, taknak berkata tidak sbb takut dapat. tp....kalau apa sekalipon sha masih memikirkan satu perkara, dr becinta lama2...tak kisah la laki org atau tak, baik bina masjid ade.

sbb...laki org atau tidak, keikhlasan itu perlu dan dia perlu sangat2lah utk bersedia meletakkan arah tujuan sesuatu hubungan:)

Paan said...

It depends la. Kalau betul2 ikhlas, it doesn't matter right? I'm pro-choice. Kawin la dengan sape pun kak....I tak kesah, janji pokok-pangkalnya, family, agama jangan ditolak ke tepi. Susah nak cakap. Tahu dan faham adalah dua benda berbeza. Tahu buat, tapi tak faham yang dia dah amek risiko berkapel dengan orang lain 'punya'. What the heck?

nabilah_2908 said...

hoho...memang tak patut langsung..tok sah la cakap just nk berkawan ke ape ke...kita patut menjauhinya...huhu..;)

Wanie-san said...

nak bg komen emo ke komen x emo??aish..ok la..xemo la...bg sy [wpon xkawen lg] kite sbgai yg single mingle ni xpatot kwn dgn laki org...laki org ni mulot die lbh manis dri jantan2 yg duk mencari lg kekasih hati...klu kite punye suami ape kite rase?klu bf kite kwn dgn ppuan laen pon dh rase xkeruan ni ape lg laki kite..so..klu xnk org buat taik kat kite..jgn kite buat taik kat org..
maksud kwn 2..jgn kwn rapat..smpai b'msg2 la..calling2 la..

pakcik kordi said...

kawan boleh,kawin pon boleh...klu adil tkpe.klu nak sgt tkpe.jnji halal.amcam?mintk izin bini 1st dl!

mamai said...

kawan tak apa tapi jangan sampai terlalai nanti kelak jiwa yang merana

miss jane said...

mana boleh!!!!!!!
muhaaahhahhahahahah

hanaya wanita yg mengenal wanita!
if kalo tk nk kene blsn yg sama, jgn wat gitu kat suami org lain...nnt jadik balik mnde yg sama kat ko..

tak caya tunggulah.....

muhahhhhhhhhhhahahhaaha..tbe2 aku emo...
huahuahauhaua

Cik_daya said...

DAYA KALAU BOLEH cube elak kawan ngan suami orang...
daya selalu ingatkan kat diri sendiri laa kan...
kalau daya kacau suami orang..menggatal ngan suami orang... nanti sok2x.. perempuan lain pulak kacau suami daya...

Anonymous said...

Apa2 pun n3 cik cookie sejak akhir2ni agak panas ekk??? kenapa ek??? ada kawan2 cik cookie yang berkawen ngan laki org ker?? hmmm... apa2 pun sy brsetuju ngn pndpt cik arabella grace... apa yang slalu kita xnk ni slalunya kita dpt kn.tul x???? Adakalanya hidup kita x seindah kehidupan kawan2 kita namun kita x sepatutnya HINA kpd kwn2 kita walhal kita xtau apa pun masalahnya.cuba kita telek skit diri kita klu kwn kita 2 cr blik xbf @xgf ni sbb knape ek?? cuba la pk klu kita yg cr exbf @exgf @ kita sndiri yg kawen ngan laki org ni apa kes??? bayangkn klu dlu kita bcinta dgn org yang stakat kerjanya biase2 je lps2 blah je tanpa berita tapi tup2 kita cr dia blik sbb xley lupakn dia itu pun setelah 3-4 thn yg lepas.patot x klu dia tinggalkan kita slps apa yg kita wat pd dia tu pn slps kita cr dia blik???? apa2 pn renung2 lh diri kita sblm kita brcerita tntg org bkn ke ianya mengaibkan maruah org???!!!! renung2 la & slamat bramal!!!!!!!!!1

mizz saifa said...

kalau bley jangan la layan laki orang yang nak menggatal.. sian kat si isteri..

missdiya84 said...

pokok pangkal tanya hati..kalo boleh elak2 kan lah...sebab tak bahagia pon bercinta dengan laki org ni..takde penghujungnye pon..

tak taulah kalo sanggup nak tengok kaum sendiri merana kan..tp kalo dah jodoh..nak wat camne.tapi elak2kanlah dr semua tu berputik dan terus berbunge2

ayinn said...

oh nooooooooooo!!!!!
saye xnak,..
ya Allah,.. jauhkan lah aku dari laki orang, dan orang2 yang statusnya telah dimiliki oleh jantina sejenisku,.. aminnnn,...

Shifu67 said...

Tapi ada gak yang suami orang betu2 nak kawan ngan kita ......

errrr..... saya dah kawen... anak 5... hehehe

el said...

bg den lah kan
kalo kita ni dah berkawin...bek dijauhkan berkawan ngan suami org...

tp kalo lom kawen..ape salahnyer kahhhhh
lg2 berduit..kahhh
mata duitan sggh..silap hb..dpt beg guess..kasut gucci, hbag LV..perghhhh...hehehe ish jgn melopas mn nak cari...skrg kan semua duit..hehehehe
tp pndi2lah jaga diri..silap hari tergadai diri..sndiri mau igt lah...

sesuai x komen daku ni..

mamamin said...

hurmmm...

ada perempuan, x peduli laki orang atau tidak, janji hidup mewah, banglo sebuah, skyline sebiji, credit card berederet...laki balik sebulan sekali pun xpe, janji masyuk..

ada perempuan sanggup jadi no.2 sbb dah jatuh cinta..huru hara rumah tangga pikir kemudian

ada perempuan hidup bergantung sepenuhnya pada lelaki..tak boleh hidup tanpa lelaki..sanggup buat ape saja asal dpt kasih sayang lelaki..

ada perempuan posessive.. so laki orang tolak tepi..tak sanggup sharing2

ada perempuan tersangat berdikari.. ada lelaki pun ok, tak de pun ok...

qada dan qadar kita ketentuan Ilahi...

onenoxee said...

yeke ko xde skandal ngan laki org? aku pecah rahsia ko karang,abih 1 dunia tau...