BLOG KE-2 - WEDDING

Friday, October 2, 2009

..::Diorg bikin aku hati sakit::..


Marahnya Cik Cookie.Sangat marah.Rasa macam nak bertukar jadi Hulk je.Minggu lepas raya banyak bnda wat Cik Cookie marah.Dari keta kena umpil sampai tragedy plastik hitam ada "pejanjian jual beli keta" kena buang.Sangat sakit hati.
Dok umah sewa ngn kawan2 nih ada macam2 rasa rau.Dari suka sampai bermuka-muka.Pernah seorang kakak cakap "dok ngan kawan xsama dok ngan adik beradik yang lain".......Geramnya Cik Cookie.Mula-mula dulu kes basuh spender boyfriend.Dah satu blog CIk Cookie maki hamun.Then yang ke 2 plak korang tau ape?
Dalam bulan pose hari tuh xsilap Cik Cookie hari Jumaat.Cik Cookie balik keja ngan hati berbunga2 riang ria nak masak untuk berbuka pose.Jadi buka laa fridge nak amik apa yg ptt nak masak.Korang tau apa Cik Cookie jumpa?
Lesung batu nok.Lesung batu wat tumbuk sambal kalau sape xkenal.Tau kat mana?Dalam yg tempat kita buat ice tuh.Korang rasa apa lesung batu tu buat dlm tu?Ngan plastik isi ice lak terkoyak?Buat ketuk ice laa.Bengong ke gila dia nih yg buat keja?Aku sumpah ko jadi kerbau kaki pendek hari tuh.Pahala puasa Cik Cookie kering sajo asyik menyumpah.geram mak uoll.Budak nih bengong ke atau buto hurop gayanya.Kalau ko jolok peti ice tuh ngn lesung atau sebarang bnda tajam jahanam laa peti ice tuh.Bocorlaa peti ice tuh.Jolok diri sendiri ada aku kisah????
Yang ke2 plak.Pasal Kerusi meja makan Cik Cookie beli xsempat nak celebrate 1tahun beli.Dah jahanam.Barai xleh duduk.Pecah uoll.Pecah...Kalau ko berat macam anak gajah tapi perasan berat cam anak tikus makmal panjat kerusi tuh mmh laa patah and pecah.Kerusi baldu uoll CIk Cookie beli kat Wangsa Maju.Rosak samapi xleh pakai.Ke ko ada wat pojek baik atas kerusi tuh time aku xda kat umah???
Yang ke 3 lak sedikit sebanyak slah Cik Cookie.Tapi korang kan semua anak2 yang bijak minum susu ibu bukan susu lembu.Xkan xleh agak plastik sampah hitam tuh ada barang kalau berat semacam.Dalam tuh ada surat bank,CD2 gambar aksi terlamapu Cik Cookie zaman kanak2 yang mengambil masa seminggu Cik Cookie scan and burn masuk CD.Se"bundle" CD tuh.Dan tempat letaknya cantik sajo atas sofa CIk Cooke beli.Cik Cookie akui salah Cik Cookie sebab letak dlm plastik sampah tapi korang yang bijak pandai kalah Einstain nih xleh nak check ke ada bnda apa dlam tuh.Kalau aku letak mayat kena cincang lumat pun korang xtau kot.Mmg bebal bebenor kamoo yea.
Tu belum masuk yang hal kecik2 lagi.Kang orang cakap Cik Cookie berkira lak.Biarlaa..Kalau Cik Cookie basuh baju 2bakul xda sape nak sidai.Harapkan Jemari sajo yang sidai.Agak2laa kan...Kol 6pagi bgn laa Jemari sidai baju.Yang lain tgk sajo.Orang dah basuh.Dia pun nak gak wat bnda lain.Kalau Jemari xsidai seminggu laa baju basah tuh dok situ.Silap haribulan kering sendiri.
Tu yang tang baju.Belum tang lain lagi.Tido atas sofa laa.Pinggang mangkuk kotor dalam singki laa.Letih Cik Cookie...
Memang xbaik cita benda canggini dalam blog.Macam cita keburukan umahtanga gak kan tapi sape yang tahan dik non.

25 comments:

green said...

uit, sbr cik cookie..

cool2~

imam said...

heheh..sabar cik cookie..normal live hidup kat rumah sewa..

btw: duduk serumah ngan jemari ker?

nabilah_2908 said...

hrumm...nape la teruk sngt perangai nih...haih...
bukn harta sendiri...sebab tu la dia buat sesuka hati...cuba harta dia...sure jaga elok jer...

pigeon said...

uhh!! sian ccokie.. apa pun, sabar ye ccookie..

Wanie-san said...

emm...lg truk dri my housemate dak ni...housemate wanie plak g cabut plug peti sejuk time sume org balik beraya seminggu.ape lg..abis b'kulat barang dlm peti sejuk 2..bile bukak peti..sume org nak pengsan..sampai jiran boleh bau..pas2 yg basuh petinye org laen!nak ckp xde otk ambik kos chemistry..ayoyo...

violetless said...

eee truknya pangai dak tuh...akak lempangje laju2...geram plak dengo...

el said...

woi
teruk gilakk hsemate kau
harap cd warning deme baik2...

sharamli said...

0rg yg bekenaan baca x bl0g ni?

sbr erk....
da besar xkn xleh fikir lgik kn...

triple x malaya said...

cool n cool...x leh cool gak pg serang je orang tu...hehehe..

ape2 pun sis kene sabar k..

missdiya84 said...

adehh..yang buat tu pompuan ke cik cookie..asal perangai tak serupe pompuan...kot malasnye tahap cam cipan beranak lapan..

oranglidi said...

tenang2.. syampu rambut, bilas. insyallah reda. hehe.

aRien de GreaT said...

uish cik cookie..ini mmg ptt marh ni..adusss....rmai giler ke housemate cik ccokie nih??

CINTAMANISZ Lite said...

Tu dia, punya besaq nganga Cik cookie, hahah..

Sabar..sabar..jangan lagi wat nganga besaq2 cenggitu. Tak lawo, nanti dagu Cik cookie patah pulak, hihi..

imHepPie said...

jolok diri sendiri??
pojek baek atas kusi??


adusss...sgt sensitif haha

mamai said...

oleh itu untuk mengelakkan perkara macam ni berlaku aku lebih senang dok rumah sorang-sorang masa bujang dulu

Shifu67 said...

kawan cam gitu... cucuk buat sate buat sate je... hehehe

NaDiA yUsOf said...

kesian nye cik cookie..
sabar ek..
sy pun pnah alami mcm2 masalah mase blaja dulu..
student dok umah sewa..
lg mcm2 jd tau

jemarisepi said...

Bismillahirahmanirahim...

rasarasa cam nama ku di sebutsebut..yiaaahhhh,tepat sekali..
halamakkkk....ko nok sabo lah..
aku nya mesin basuh diguna untuk yg berkenaan aku x meroyan lebih pun...hihihi

Nok releks lah,esokesok bila ko dah tua(ko pun mmg dah makin tua),ko dah x dok ngan yg berkenaan time tu ko rindu..akan jadi kenangan tu..hahhahahha..
terutama ko akan rindu akak bila time subuh,pasal time tu akak sidai baju..kakkakkaka...

x apa lah nok,sabo tu nikmat tau...
akak leh releks,x kan lah ko x leh...

tp satu jer nok...tolong lah jgn nak mecokmecok(bahser org kelantan)..tgk ko pagi tadi akak rasa cam nak tendang ko ke bawah tau...bising..!!!hahahhahahhah

jemarisepi said...

lupa...wat en imam,yer jemari satu umah ngan cik cookies..
x caya..?nak wat cam ner

messyremo said...

err..jgn jadi hulk kak CD,nnt baju rayer koyak,takleh g open house nnt..hehe

sila SOUND sikit,kalau aku pun tak tahan cmtu kak

ayie said...

sabo..sabo..
carik jer orang gaji..ha..ha...
(gurau jer..)
slow talk la dengan diaorang.....
skrg org tengah kempen 1 malaysia..
apa kata cik cookie kempen 1 RUMAH lak...

Nabil Fizri said...

lek2 sudey

et said...

huuu..nk sepuk da beso..
aiyoo..xtau camne nk tlg cik cookie..ley kte, sabo ek cik cookie..die kurg matang tu..huu~

abu muaz said...

guane geng rumah sewa jadi gitu.... sabor-sabor. Gi kedai beli coklat ... cadburyke, makan coklat koko boleh redakan ketegangan.

Uruchimaru @ kf said...

stay umah sewa mmg mcm tue ler..!!!

sabar2 ea cik cookie !!!