BLOG KE-2 - WEDDING

Thursday, October 8, 2009

..::Sayang Kamoo::..

Bila kita bincang isu2 yg serious banyak feedback kita dapat.
Semalam Cik Cookie publish isu XBF ngn XGF.
Hampir 30 gak laa feedback dari blogger.
Let's share..(Sharing is caring maring.Bukan mereng k)

Ini cHeRyNa PiReS (sorry girl, Cik Cookie xtau mana 1 blog kamoo pakai)

sha dan ex masih berkawan sehingga sekarang sbb permusuhan itu not worth dengan kasih sayang yang pernah dicipta.

tp terpulang, ex sha waktu kolej dulu tak dpt jadi kawan sha. awek barunye jeles bangat:P

-->> betul cakap Cik Cheryna kita nih.Memang xberbaloi memusuhi org yang pernah kita sayang.Banyak masa kita telah habis untuk bersama dia.Memang xberbaloi.

Yang nih datang dari Sarah

sy pon berkawan je ngan exbf

yg dah lepas usah dikenang,

berkawan biar beribu-ribu..


Miji pun lebih kurang Sarah gak.

berkawan ok kot, takde masalah pun, boleh mengeratkan silaturrahim cheewwaaahhh..

-->> simple tapi padat kan comment diorg.Cik Cookie slalu cakap kat member2 "hilang bf boleh cari,hilang kawan susah nak cari".

Jezz
ntah la... kalau jezz rasanya x yah la kot... ye la.. org dah ludah kiter dulu kan.. x kan nk jilat balik.. hahahahaha.. x koser i nk kwn ngan xbf.. ishk..~

Puan EL (serious cam geli nak paggil puan.Kamu macam always 17 :p)pun Cik Cookie rase mcm Jezz gak..

ishhh xmolah nak kwn2 ngan ex balik
jap lg terkonang lak memori
tp kalo putus cara baik...ermm akan dipertimbangkan tuk berkawan...
kalo DAM YOU...sori nek lori..kahhhhhhhh

-->>Apa yang Jezz cakap pun betul.Sebab Cik Cookie agak pendendam.Bila jadi mcm nih mmg say hai-hai baye-bye laa.Hati kan masih sakit.

Ini dari Cik Fiza kita.(blog kamoo pun CC konpius mn 1 kamoo active)

pendapat cik cookie ada btulnya..

mcm pd sy, im still be friend with my ex.. ktorang sbnrnya berkawan dari kecik2.. berbunga2 masa kat u.. sy kat uia dia kat utm tapi jodoh tak de.. skrg sy n my tunang pun sbnrny kwn dari kecik2.. so ktorang bertiga memang kenal dari dulu..

TAPI.. sy n my ex pun berbunga2 dulu tak de dating2..serius langsung tak.. dan sekarang ktorang masih boleh berkawan.. masa my tunang day pun my ex ok boleh datang ngn kwn2 lain..

senang citer.. nak berkawan balik ngn our ex pun kene tengok keadaan jugak..

-->> Kawan masa kecik mmg nostalgia uoll.Nak2 Yangslalu main masak2 n tembak2.Alahaiiii..Terkenang hero Cik Cookie time kecik.Walaupun dia dah kawin kami masih blh senyum2 bila jumpa.No hard feeling laa sbb cinta budak tecit kan.

Ini dari Puan Jemarisepi kita yang keluarkan isu nih

Betulbetulbetul...
itu pandangan ko nok..akak dokong 70% jer lah...ok kan..30% mendermender lain lah...x baik tamak..hihii

yang pasti org lain,lain ceritera nya..ko lain mereka lain...jgn sm kan ngn life kita dgn life org lain yg kita x tahu ceriteranya...yer kita ader hak menilai tp kita x ader hak menyamakan..

bab dosa pahala ni ermmm,selagi kita tahu arca yg kita buat kita akan elak kan apa yg boleh elak..
tapi dosa pada sesuatu yg kita tahu kita WAJIB buat tapi kita x buat..sapa nak jawap tuh...

-->>Jemarisepi cakap pun betul.Sape kita nak nilai dosa pahala orang sebab tu kena ada saling tegur menegur kan.

Ini dari Miss Izan yang chumell

boleh je kot kalau nak berkawan ngan ex kite dulu,tapi rasenye kene take time dulu la. takan baru seminggu clash da ley jadik kawan kot...
myb lam masa setahun ke 2 tahun ke 3 tahun ke 4 tahun ke...
then baru ley jadik kwn,tak pon pas masing2 da jumpe partner laen ;)
so mase tu dah tade pape perasaan kan???

-->> Memang susah kan nak kawan.XBF Cik Cookie cam ok saje cuma Cik Cookie yg emo skit.Bila dia call tanya khbr, Cik Cookie meraung dik oii..

Puan Nad(thanks mummy)

ermm saye sokong pe yang cik cookie tulis...semuanya benar belake heheh...hati kita tak boleh tipu diri kita

dari D

D sgt setuju dgn cikcookie. sbb D pun pnah lalui bende yg same. kite pun xnak pasangan kite buat bende tu, so elokla kite elakkan jugak. :)

Dari kawan sekolah Cik Cookie -En.JMR
berkawan je takkan xbley kot..tp act bhy gk kot..nak2 ms berkawan tu kuar berdua jer, coz yg ke3 tu ada syaitan..:-p

Dari Bubu..Comel nama kamoo

bg bubu laa..
xslah xgf n xbf berkwn....
tp ekot keadaan laa..
klo si die mseyh sygkn kte/cntekn kte agk ssh ble berkwn..
sbb perasaaan tue mseyh ader...
kwn laa..
if not what to do kn...


Itulaa antara beberapa pandangan dari blogger-blogger kita.Semua ada pro dan kontra.Jadi diri kita yang menilai baik buruknya.Hakikatnya hati itu susah untuk ditipu.Menidakkan suatu yang hakikat kita kena terima memang payah.Bukan semua yang memahami.


20 comments:

miji said...

hehehe kuar gak komen aku kat situ hehehehe

CINTAMANISZ Lite said...

cayalah..menghargai komen2 yg bernas. Leh wat majalah dunia wanita ni, ngeh2..

Hmm..bg akak..akak tak penah ada xbf..jadi nak kasi pendapat pun mcm tak best pasal bukan dari pengalaman sendiri pun.

el said...

ha 17!!!!!!!!!i like u very muchi3x taw
sayang kamo 300x ganda kahhhh
sng2 puji lah lg
den x kesah...den open
kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

terima kasih..ssh2 jek..:)

et said...

owh..smlm x on9..tlepas isu bez..huk3..

tp, suke part yg komen2 exbf-exgf ley kwn..kalu breakup cre baek laa..^^

sggh baek mereka2 itu..wah3~

Uruchimaru @ kf said...

hehehe.....kwn biar berjuta oke =p

♥ayudeadwish♥ said...

woit! aku takde komen ea time tuh? sory~~ pape pon yg sudah tu sudah la~~ putuskan silaturrahim tu berdosa beb... kitakan org islam

jemarisepi said...

THANKS CIK COOKIES..
SAYANG KAMU SGTSGT...

Boneka tak sakit said...

alamak aku tak sempat menghulurkan pandangan aku secara kritis huhuhu.. apa2 pown!

exgf susah nak kwan baik mcm dulu! tp kawan tu boleh rapat mcm dulu susah! tu je pandangan akU

bubuh dlm blog ko pandangan aku wei! haha..

imHepPie said...

susah la nak bekawan lepas putus cik cookie..sama ada akan ada prasaan suka balik or nnti ada pihak yg mkn ati...

Wanita Itu said...

nak menyampuk la kat sini...

kiter tak kawan ngn xbf kiter, n kiter taknak kawan ngn xbf kiter tuh..

setuju ngn jezz..

kalu dah ludah kiter, X KOSER nak jilat balik..
WEK WEK hehehehehehehhee..


yeay..dapat gak bagi pandangan lalalalalala...

sharamli said...

diri kita yg menilai...

Nabil Fizri said...

tgk cermin nmpk
diri lu
bkn org lain

Paan said...

I kalau pasal kapel2 ni, allergic sket...kikiki...

hilman.teddy said...

=D

hilman.teddy said...

=D

hilman.teddy said...

=D

Cicada2nd said...

pasti masa berkawan kembali akan teringat kesah lama. kalau betul2 rapat.. kesah lama blh jadi bahan cerita utk merapatkan lagi hubungan kedua kawan malah mungking dgn pasangan baru jg.

abang besi said...

tk guna tipu hati.lg baik klu kita sngkn hati kita.lg bgs..kn cik cookie...=)

cHeRyNa PiReS said...

it's okay cik cookie...blog sha ialah htpp://cheryna.blogspot.com

sha akan linkkan blog cik cookie supaya sha sendiri senang nak visit cik cookie nanti.

pada sha, ramai org tak suka berkwan dengan ex. tp kadang2 hubungan yang hancur tuh mungkin boleh mengukuhkan hubungan kita yang baru.

sbb kita pastinya takkan nak ulang perkara yang sama kan?

mamai said...

so memang tak salah kalau xbf and xgf berkawan lepas clash aper aku juga begitu sehingga kini...

kalau bermush buat sakit hati baik berkawan boleh lapangkan hati