BLOG KE-2 - WEDDING

Monday, October 19, 2009

..::Cara-Cara Hilangkan StressTraffic Jam::..

Bila jam korang buat apa?
Kat sini Cik Cookie akan berkongsi cara nak hilangkan stress time jam.
Kompem ahh boleh hilang dan telah disahkan oleh Lembaga Lebuhraya Malaysia serta Persatuan Kesihatan Mental.

1.Bila jam yang bergerak perlahan korang digalakkan buka tingkap luas2 dan nyanyi laa kuat2.Pada gadis2 atau waniter2 digalakkan menyanyi lagu yang yang kena ada perasaan feeling diva dan sexy cam Beyonce and Mariah Kari.Lagu Hello ke, Sweet Dream ke, Obesesse ke sambil buat aksi2 yang korang sendiri rs sesuai ngan lagu tuh.Ini sedikit sebanyak meluahkan rasa stress dan menghiburkan rider2 lain.Lagu2 kerohanian juga digalakkan.

2.Kalau ada Drive Thru cam Mc Donald atau One Stop Center Celcom masuk situ.Borak ngn budak kaunter.Kalau Yang laki boleh ayat awek2 kaunter yg chumelll manakala gurl2 boleh ngorat jejaka jejaki kat situ.Borak lama2 sampai jam kembali reda di Bulatan Pahang atau Jalan Semarak.

3.Follow rapat kenderaan VVIP yang ada eskot.Buka tingkap dan melambai2 ke arah pemandu lain seperti Putera Puteri Jawa. Digalakkan membaling segala stok gula2 yang ada dalam keta sebagai tanda restu anda melintas.

3.Berenti sebelah abg polis trafik-ini khas bg kaun Hawa.
Tanya bila dia abis kerja atau puji2an yang menggoda abg polis tuh seperti "U look hot today".
Silap haribulan kamoo dapat surat cinta.Kan best.

4.Kalau pepagi traffic jam korang digalakkan bertukar breakfast ngn keta sebelah.Ini sedikit sebanyak mengeratkan hubungan silaturrahim.Kan kita sedang jalankan 1 Malaysia.

5.Kalau jam waktu balik kerja digalakkan tea break sambil bersembang ngan orang sebelah.Tanyalaa apa yang patut cam kerja mcamna hr nih atau gossip2 panas di opis atau pasal bola.

6.Mengira jumlah kereta juga digalakkan agar kita dapat update jumlah kereta di dalam Malaysia.Ini adalah pengetahuan semasa yg byk memberi manfaat pada kita sebagai rakyat Malaysia selain membaca amalan mulia.

7.Bagi yang suka melombong anda digalakkan menyediakkan bekas khas agar setiap hujung bulan anda boleh menimbang hasil lombong anda. Ini mampu menjana pendapatan negara. Kan bagus ada juga sumbangan kecil kita kepada negara..

Itu sedikit sebanyak cara2 nak hilangkan stress time jam.Anda digalakkan mencuba.


20 comments:

mizz saifa said...

hahaha.. kreatifnya kamoo.. nanti dah ada keta saifa praktik kan ye.. skunk jalan kaki jer...

abu muaz said...

boleh pakai ke idea demo ni?

mamai said...

good idea kau nak praktik kan semua sekali

cookie devine said...

misssyifa,
jalan kaki pun blh.

abu muaz,
pokcik acu try test kat gertok sute semail.


mamai,
Cik Cookie buat no 1.

Shifu67 said...

jangan lupa bawa sekali roti sebuntil... sapu jem nanas ke sedak gak...

Nakamura Kazuki said...

cik cookie....sungguh bernas lagi mantapla cara2 nak lepaskan stress ni..hahaha...memandangkan esok n nextweek ambe oustation ke KL..blehla praktis...hehehe

imHepPie said...

bagus cc..pasni kita tuko2 bekpes eh..mimie bwk sandwich tau hik3..

zaiMi said...

wow tips yg sgt berguna.. heheh

Airland said...

lepas ni bg arr tips utk stress kepala jammed..huhuhu

cHeRyNa PiReS said...

4.Kalau pepagi traffic jam korang digalakkan bertukar breakfast ngn keta sebelah.Ini sedikit sebanyak mengeratkan hubungan silaturrahim.Kan kita sedang jalankan 1 Malaysia

---> yang nieh leh wat proposal kat PM...suruh dia buat campaign! hahaha...sangat best:)

Cik_daya said...

boleh wat nie... tapi kena tunggu sini jam laa... hahaha... time cuti sekolah... hari bekerja tak dapat laa nak wat sebab tak jam

leadleedeea said...

kenapa eh makin stress je baca entry neh cik cookie? ahahahahaaaa~!!!

jgn marah..lead gegurau jek..haha~!!

InsyaAllah lead akan praktikkan yg no 1 tu...tapi nak nyanyi lagu Bitney..muahahaha~!!!

rizwan's sweetheart said...

hahahaha.. cik cookie... kamu betol2 buat fda gelak sakan.. agak2 relevan ke idea kamu ini utk dprktikkan?

miji said...

hehehe sis ni, tu mcm cara nak mengorat jer yg banyak hehehe

missdiya84 said...

yang tips no.1 tuh selalu buat kalau time jam..tambahan tips cik cookie..beli kuaci...makan sampai lebam kihkih..kalau boleh tinggalkan setiap kulit kuaci di sepanjang jalan..menandakan kite pernah terperangkap dalam jam kat area situ kihkih

Liyana said...

My Aunty penah buat..ikut belakang kete VVIP yang ada eskot..alasan dia, orang dalam kerete tu keturunan RAJA.. Haha, kebuetulan nama aunty and 3 orang kawan dia yang lain ada RAJA kat depan

Ivy Metaga said...

kalo sy, sy tido jak dlm keta dulu hehehee

jai@jezz said...

no. 4 yg tak tahan tu... siap boleh bertukar2 sarapan lg.. =P

Firol said...

dah macam dekat kawasan perumahan lak tukar2 makanan hehehe

miSs siv said...

mantop!
hahahaa