BLOG KE-2 - WEDDING

Tuesday, October 27, 2009

..::Issue Berblogging::..


Dulu gelaran kami kakitangan awam.
Sekarang penjawat awam.
Nanti Cik Cookie nak mintak tukar jadi Awan Dania.
Ehh, bukan. Awan D' Cookie.
Semua gelaran di tukar sebab ada yang komen
"Sebab nama kakitangan awam laa, pakai kaki dan tangan je masa kerja tak pakai otak".
Owhhh, statement xmenahan.
Bagi Cik Cookie xkisah laa nama apapun sebab itu hanya gelaran.
Mungkin juga bahasa.
Sama gak mula2 lapor diri hari tuh,
They greet me like this "Welcome to Hell Ministry".
Actually Health Ministry.
Hohohoho...

Sekarang yang Cik Cookie nak bincang bukan pasal tuh tapi issue of law.
Wahhh...feeling jadi legal advisor plak.
Boleh je Cik Cookie jadi legal advisor kalau nak sbb masa study dulu, setahun Cik Cookie belajar law k--ini satement riak.Dan lecturer memang best laa Encik Azam.
Since dah 2 hari Cik Cookie dok berseminar about "Medical Record from Eyes of Law".
lets share.Sharing is caring mehhh..
Cik Cookie xnak bincang Medical Law k tapi lebih pada blog law.
Boleh pakai tak term nih?Baca jelaa ekk koramg semua.
Cik Cookie antara manusia penyumbang Medical Record kat tempat kerja Cik Cookie.
Jadi Cik Cookie boleh di kira library bergerak kat department Cik Cookie.
"U can ask me anything u want" itu ayat Cik Cookie pada diorang yang mula2 masuk kat tempat Cik Cookie tapi jangan salah faham Cik Cookie bukan awek jaga rekod k.Angkuhnya Cik Cookie kan?
Sudah perangai Cik Cookie kat mana2 tempat kerja Cik Cookie iaitu mengingati di mana letaknya rekod dan fail sebab bukan laa habit Cik Cookie nak suruh orang cari fail kalau Cik Cookie nak pakai.
Taknak laa susahkan orang benda yang boleh kita buat.
Ok straight to the point.
"Documents Everything - will have better evidence before the court if documents thus better chance of success"
Then macamnan kalau kita tukar kepada ini....
*
*
*
*
*
"Blogs Everything - will have a better issue before publish entry thus better chance of great comment".
Haaa, macamna nak apply?Boleh tak kita publish issue yang menarik dan pandangan semua di amik kira dari semua sudut tak kira laa positive ke negative.Baru laa best.Takde laa serangan balas dari semua blogger yang tak puashati bila sesuatu entry tu di publish.Tak kisah laa entry tuh personal life ke, public issue ke apa ke.Then kita share laa sama-sama.
Contohnya - Blog Pemphigus cerita issue bola sepak.Then Cik Cookie menyata pendapat Cik Cookie pulak tentang bola sepak melalui issue yang diutarakan oleh Blog Pemphigus melalui pandangan peribadi Cik Cookie. Tapi bila malangnya ada pulak blogger yang bagi comment isssue bola tenis kat blog Cik Cookie.Alahaiii.Tak ke lari dari tajuk.Memang ianya masih lagi issue bola tapi bola sepak bukan bola tenis. Semua nih sebab blogger nih tau Cik Cookie ada issue tentang bola tenis dan blogger nih bercerita tentang bola tenis dalam comment yang di dropkan dalam entry Cik Cookie. Bukan issue bola sepak.Jadi ini sedikit sebanyak mengundanglaa rasa tak puashati.Betul tak? Mungkin itu pandangan peribadi blogger tuh tapi issue itu xberkaitan kan?Jadi nak drop comment pasal bola tenis kita post laa entry bola tenis.Jangan nak kaitkan issue yang xada kaitan. Korang rasa macamana?Kat sini bukan nak cari salah siapa tapi kalau korang faham korang dapat rasa tak salah siapa?
Kadang-kadang kita kena full disclosure - do not hide tapi bila sesuatu yang mungkin peribadi dalam hidup kamoo u cannot full disclosure maaa..You should hide sebab ada je orang akan ceritakan keburukan kamu even orang itu paling rapat dengan kamu.
Entry nih pandangan peribadi Cik Cookie tau.Jadi terpulang laa pada kamu nak fahami macamana.Yang penting korang kena click NaffNagg Cik Cookie .Tu yang penting.

Tapi bila kawan-kawan opis tanya apa bestnya berblogging?
Dengan riaknya Cik Cookie jawab
"A great entry speaks of good share".

--->>Pemphigus adalah sejenis penyakit kulit akibat tindakan antibodi dalam badan.Ada 2 jenis pemphigus yang selalu ditemui iaitu PEMHIGUS VULGARIS & PEMPHIGUS FOLIACEUS

19 comments:

sharamli said...

0it3..jgn riak 0k...hu3

fadh said...

ermm....
mungkin die nak gurau je kowt....

plain_jane said...

kalau karanagan salah tajuk, markah maksimum 5/100 je.

kalau comment salah topik agak2 bagi ape ye?

hehe..

imHepPie said...

belog je suka suki xyah pduli org len pon

ber_uwang said...

he he citer pasal kita lak la...

jemarisepi said...

biasalh tu syg...
cuma yg boleh akak katakan "x semua org sker kiter & terima cara kita"...

alahhhhhh..lantak mereka lah nok..kalu kita rasa kita betul,maka betul lah...so jgn kita lak nak salah kan org lain..bukan apa kalu kita salahkan org lain balik balik kita yg kena tol x..buat bodoh jer..

hak kita kan cuma kekadang tu pandang kiri kanan baru lintas ek,kang kena langgor plak....huhhhhh

CINTAMANISZ Lite said...

mcm2 ler hang ni CC, hehe.. Opps..komen akak ni tak lari tajuk kan??
Tapi kalo lari pun...CC kejar je ler sampai dpt...hahaha..

cHeRyNa PiReS said...

Miss C,

paling penting bila orang membaca betul2 apa yang ditulis. kadang2 ada org yang just nampak perkataan bola...tp dia tak peduli la bola ape...janji dah quote perkataan cik cookie tuh.

maybe dia hanya harapkan miss c lawat balik blog dia supaya senang dpt nuffnang:)

mamai said...

adakalanya sajer nak bagi komen yang lari dari tajuk macam pakcik nie

Nakamura Kazuki said...

cik cookie hehehe..betui juga..ambe hari tu ada masuk issue bola gak sekali kena hentam daaa...sebab tak puas hati dengan ManU..waaaaaaaaa...hahaha tapi yang beshnya ada orang response..kali ni ambe nak response pada entry riak cik cookie...paling besh part buat kerja guna kaki dan tangan pastu baru terpikir patutla panggil kakitangan awam...lastly lagu keane versi acoustatik ni pun besh untuk dilayan...

shi3la said...

nice blog..

salam kenal cik cookie..kiter xchange link bulehhh...

Airland said...

Jangan pedulik ape org kata, klu x kita xkan kemana..
tulis apa kita suka selagi kita x aco org len..

Paan said...

So, lepas ni dah xde la dah komen2 dari I...daa...

Kentut said...

teruskan berblog. dah kaya raya nanti , tolong kaya rayakan aku pulak ye.

Nabil Fizri said...

elek2

♥ayudeadwish♥ said...

waahh~~ cantek la blog cik cookie kita skrg~~
ni cam nak dengki nih...
hahahaa~~

Firol said...

hemm..terpulang pada masing2..aku lebih kepada belajar penggunaan aspek bahasa...praktis

Liyana said...

yeah, sokong..."A great entry speaks of good share".

nurul@cokolat said...

nok.. yang penting balek kepada nawaitu kita.. "kita blogging sebab apa?" dan "kita blogging kena ikhlas" bukan atas sebab2 yang tertentu yang tak bagos untuk diraih!
senang cakap nok.. dunia blogging sudah dicemari dengan anasir2 tidak sihat lor!!!