BLOG KE-2 - WEDDING

Saturday, October 3, 2009

..::Open House::..

Open house telah bermula.
Rumah mana nak g dulu??
Wahhhh...bikin pusing mau pilih.Nasib baik ado masa yg telah di rancangkan.
Jadi pembuka open house tahun nih jatuh pada Haji Ishak orang farmasi.
Cik Cookie ngikut sajo Si Jemari.
Kalau musim raya mmg xleh lari dari jam.
Nak2 weekend yang mmg terpilih hari untuk wat open house.
Bermula minggu nih banyak laa open house kena g.
Umah Haji nih kat Segambut sajo tapi sesat sampai ke mana-mana.


Dahlaa jam kat ke Jalan Duta.Kenderaan gilo banyaknya.
Semua orang nak open house gamaknya.
Lori simen pun nak open house ke?


Harus feeling chumell cam budak2.Harap dapat duit raya nih..


So Paris Hilton.Lalalala...
Korang xyah tgk tang hidung.Kalau baka dah species jambu air mmg xleh cakap apa.

Bersama Jemari.Mencari umah Haji nih mmg susah.Sampai malap kulit aku nokk..
Sesat larat samapai Kedai 1/2cut.Hohohoho


Me, JemariSepi and Suzie Pharmacy..


Harus feeling chumell k walaupun kamoo sudah kertu.


Macam aku yang menumpang..


Since kat luar ramai lelaki, Haji bagi kaum Hawa kat dalam duduknya.


Makan time...
Cik Cookie bedal semua yang ado.
Capati, lemang and laksa.Semua yang ado harus dicuba.Paling xtahan nasi himpit and kuah kacang.Wahhh...sukanya dapat makan.Raya hari tuh xsempat konon takut demuk.Alih2 open house semua aku makan.Nak2 tambah ngan rendang ayam yang mmg mabeles tuh..
Malam kang ada 2 lagi nak.Satu kat Petaling Jaya.Dan satu lagi Kat Damansara Damai.
Let's makan-makan.


8 comments:

sharamli said...

0it..0it...jgn mkn byk sgt...

imHepPie said...

alaa cik cookie...aritu ckp nk diet sama2...huhu

et said...

wah3..suke gambo cik cookie ngn glasses itu..

eh, bwk la sye plak g open house..huu~ sian sye tperap kat kolej kne study..wuwuwuuu~

Boneka tak sakit said...

mcm best open house! ceh!!
aku tak pernah pergi mana2 open house kecuali MB punya

ala.. kan dia buat setiap tahun raya pertama..

pelangi anak said...

Hallo salam kenal Mbak....lagi holding open house yah....kok gak pas lebaran yah?

Kalau di tempat kelahiran saya, tradisinya saling berkunjung, saling silaturohmi dengan tetangga dekat dan sanak saudara, namanya 'melakukan sejarah'...berkunjung saling meminta maaf...tapi ya itu pas hari 1-3 lebaran....

Kalau di tempat saya merantau, Yogyakarta, namanya 'syawalan'...mereka juga mengadalan pertemuan di suatu tempat atau gedung yang telah disewa...biasaya dilaksanakan setelah lebaran, biasanya minggu pertama setelah lebaran. Tujuannya hampir serupa, saling bermaaf-maafan, untuk memulai kehidupan baru yang lebih baik.

Thanks for the opportunity to comment. Have a great day!

jai@jezz said...

eh. open house umah i polak jgn luper dtg.. =)

abu muaz said...

cukup-cukupla tu makan..... berat badan kalau naik susah nak diturunkan kembali.

triple x malaya said...

makan dan makan lagi...